• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Kurir

30.12.2023

20:00

Detaljno radno vreme za praznike! Sutra završite sve obaveze, a evo kako rade tržni centri, pijace i pošte

Pexels

Društvo

Detaljno radno vreme za praznike! Sutra završite sve obaveze, a evo kako rade tržni centri, pijace i pošte

Podeli vest

Sutra se obeležava doček Nove godine, dok se 1. i 2. januar praznuju neradno u našoj zemlji.

Sekretarijat za javni prevoz najavio je izmene u saobraćaju tokom održavanja manifestacija "Gradski doček Nove 2024. godine" na Trgu republike i "Novogodišnji spektakl sa kule" u Ulici zemunski put (Stari savski most). Saobraćaj će biti izmenjen i sutradan, u ponedeljak, povodom manifestacije "Ulica Otvorenog srca".

Sutra će prevoz saobraćati po redovnom režimu, dok će u ponedeljak i utorak važiti red vožnje za nedelju.

Pijace

Pijace će u nedelju raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. januara neće raditi. Izuzetak su pijace "Zemun", „Banovo brdo“, „Bele vode“, i „Dušanovac“ 1. januara radiće skraćeno od 6 do 14 časova.

Foto: Zoran Sinko

 

Dok će 2. januara (utorak) sve zelene pijace raditi od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar Miljakovac „Beogradski buvljak“ 1. januara neće raditi, dok će 2. januara raditi od 6 do 14 časova.

Na pijaci „Dušanovac“ prodaja iz vozila neće se vršiti 31. decembra, kao ni 1. januara. Pijaca cveća „Krnjača“ neće raditi 1. januara.

Pijaca „Palilula“ će 31. decembra raditi od 7 do 20 časova, dok 1. januara neće raditi, a 2. januara će raditi od 6 do 14 časova.

Garaža na pijaci „Palilula“ neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova. Parking na pijaci „Zemun“ 1. i 2. januara radiće od 00 do 24 časa. Parking na pijaci „Zeleni venac“ neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova. Parking na pijaci „Dušanovac“ radiće 1. i 2. januara od 6 do 15 časova.

Radno vreme tržnih centara i prodavnica

Većina tržnih centara u Beogradu će 31. decembra raditi skraćeno do 18 časova, dok 1. januara neće raditi. Već 2. januara biće otvoreni za posetioce.

Foto: Tanjug

 

Sve prodavnice većih trgovinskih lanaca radiće skraćeno sutra do 18 časova, dok 1. januara neće raditi.

Parking servis

Iz JKP "Parking servis" obaveštavaju da neće biti kontrolisano i naplaćivano parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2. i 7. januara 2024. godine, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Pošta

U nedelju 31. decembra, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno, do 17 časova. Pošta 11161 Beograd 16 u Bulevaru Vudroa Vilsona bb „Zimska bajka”, 31. decembra, radiće od 13 do 19 časova.

Foto: Zoran Sinko

 

Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, radiće non-stop.

U ponedeljak 1. januara, u Beogradu dežuraće Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb („Zimska bajka”) i pošta na aerodromu Nikola Tesla. Izuzev pošte na graničnom prelazu Sremska Rača, radiće pošte na svim administrativnim i graničnim prelazima.

U utorak 2. januara, biće otvorene 64 pošte u celoj zemlji, u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima. Radiće pošte u tržnim centrima u Beogradu, Pančevu i Kragujevcu, pošte u „Univereksport” objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu, Somboru i Apatinu, u „Roda” objektima u Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte na Zlatiboru i Kopaoniku i na graničnim i administrativnim prelazima, i druge dežurne pošte.

Spisak svih pošta koje će raditi tokom predstojećih praznika, sa radnim vremenima, pogledajte ovde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija