• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

16.01.2024

10:15

Uzeo napušteno imanje, sve sredio, a onda se pojavio vlasnik: "Nisam potpisao ugovor, nemojte da vas prevare"

Shutterstock

Društvo

Uzeo napušteno imanje, sve sredio, a onda se pojavio vlasnik: "Nisam potpisao ugovor, nemojte da vas prevare"

Podeli vest

Višenamenske nekretnine su neistraženi deo tržišta. Bile su popularne krajem prošlog veka i objekti koji imaju lokal ispod stambenog dela su tada doživeli ekspanziju.

Sada su ih zamenili specijalizovani poslovni prostori i pametne stambene zgrade. Ipak, u unutrašnjosti se još mogu naći jeftine kuće ovog tipa, koje se mogu koristiti za vikend odmor, stanovanje ili samo posao.

Osim vikendica i jeftinih kuća na selu, kupuju se i placevi ali i čitave oranice ili zasadi voća. Sve više ljudi se okreće poljoprivredi, o čemu svedoči i posećenost oglasima na ovu temu.

Sve više je u to ime i raznih grupa na društvenim mrežama u kojima se oglašavaju objekti za prodaju ili adaptaciju, a ima i napuštenih.

Foto: Pixabay/informer

 

 

Međutim, budite oprezni jer i to može biti platforma za prevaru. Jedan Milinko podelio je svoje iskustvo u jednoj takvoj grupi na Fejsbuku.

"Što se tiče napuštenih imanja ima svakakvih ljudi. Ja sam imao loše iskustvo. Dao mi čovek na godinu dana kućicu i voćnjak od stotinak voćki. Dogovorili se da ga isplatim u rakiji. I dao sam mu duplo više nego je tražio. Sve bilo zapušteno. Sve raskrčio lepo, orezao voćke, okrečio voćke, nađubrio, redovno kosio. Napravio jedan deo bašticu i posadio povrća... I kada sam mu potpuno sredio imanje da se nije moglo prepoznati odjednom počeše da dolaze kupci", piše svoju ispovest Milinko.

Pitao je zatim vlasnika za koliko prodajte to imanje, da bi dobio odgovor o ceni od 12.500 evra (njemu bi dao za 12.000).

Milinko je odustao od kupovine i daljih pregovora, smatrao je da plac ne vredi više od 8.500 evra, odnosno, da toliko ima da plati.

Uspeo je potom da obere tek pola voća kada mu je vlasnik tražio nazad ključeve uz obaveštenje da je imanje prodao.

"Umesto dogovorenih godinu, prošlo tek šest meseci. Nisam nažalost nikakav ugovor potpisivao, bilo je na reč, i tako sam prošao. Otišao sam kasnije na to imanje, čovek mi se poverio da ga kupio za 8.500 evra", jada se Milinko i savetuje druge da paze s kim i kako pregovara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija