• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2024

18:45

Ledena mećava juri ka Srbiji! Evo šta nam se sprema!

printskrin

Društvo

Ledena mećava juri ka Srbiji! Evo šta nam se sprema!

Podeli vest

Dok su pojedine države u Evropi, poput Nemačke i Norveške, usled snežnih oluja okovane snegom i ledom, a ima i mrtvih, u Srbiji se nastavlja temperaturna ludnica koja je danas podigla živu do neverovatnih, prolećnih plus 20 stepeni. Ali ne zadugo, jer već u petak nam stižu drastičan pad temperature i sneg!

Ledeni talas je zahvatio i Ameriku, gde je na desetine hiljada građana suočeno sa nestankom struje, škole su zatvorene... U Evropi je najgore u Nemačkoj, Norveškoj, Velikoj Britaniji.

 

Vremenska prognoza za Srbiju najavljuje da će temperatura i kod nas sa ovih plus 20 psti na 0 do 5 stepeni, i to već od sutra, a biće i snega!

Nemačka: Ledeni haos i blokade

U Nemačkoj je otkazano na stotine letova, putevi su blokirani, a ljudi su bili zaglavljeni u vozilima zbog nevremena u centralnoj nemačkoj državi Hesenu i zbog snežnih padavina koje su prekrile autoput.

"Bild" prenosi da policija nije mogla da proceni razmere haosa izazvanog snegom i koliko dugo će magistralni putevi biti blokirani. U saveznoj državi Tiringiji je pored snega bilo i leda na putu, zbog čega je veliki broj autoprevoznika odložio svoja putovanja.

Foto: Shutterstock

 

Stotine letova širom Nemačke otkazani su juče zbog ekstremnih vremenskih uslova koji prate snežnu oluju "Gertrudu". Meteorolozi su i najavili jak sneg u centralnoj i severnoj Nemačkoj, a na jugu jaku kišu koja će se smrzavati.

U Srbiji proleće, ali samo jedan dan!

U biltenu Republičkog hidrometeorološkog zavoda je objavljeno:

- U četvrtak će u Srbiji biti umereno oblačno, toplije i vetrovito.
- Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.
- Kiša se očekuje poslepodne i uveče najpre u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim krajevima.
- Najviša izmerena temperatura bila je danas u Loznici - rekordnih 20 stepeni u 15 časova!

Foto: Tanjug/AP

 

Da li će se snežna oluja preliti na Srbiju?

Sutra u Srbiji kreće zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, gde se očekuje i stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a popodne u centralnim, a krajem dana i noću i u ostalim predelima Srbije, ali uz istovremeni prestanak padavina na severu.

 

Prema trenutnim izgledima vremena, oluja kakva hara Evropom neće se presiliti u Srbiju, ali da će biti hladno, i to naglo - hoće!

- Sutra će da duva umeren i jak severni i severozapadni vetar.
- Jutarnja temperatura biće od od 5 do 9 stepeni, na istoku Srbije oko 0.
- Tokom dana temperatura u osetnom padu i posle podne će se kretati u intervalu od minus 1 na severu, do 12 stepeni na jugu.
- Uveče i tokom noći sledi dalji pad temperature u svim predelima.

Vremensku prognozu za vikend možete pročitati OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!
Tele Aviv neće stati

Pokolj u najavi, pitanje je dana kada Izrael kreće na Rafu i preostale Hamasovce! Oslobađanje talaca nije prioritet!

Oslobađanje izraelskih talaca koje drže militanti Hamasa neće imati uticaja na planove Izraela u Gazi, rekao je novinar Sulejman Masvadeh, koji je u citirao anonimni „politički izvor" u izraelskoj vladi. Pišući na svom Ks nalogu, Masvade je citirao svoj izvor koji je izjavio da „za razliku od publikacija, Izrael ni pod kojim okolnostima neće pristati na kraj rata kao deo sporazuma o oslobađanju naših otetih".

05.05.2024

22:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija