• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2024

20:17

Porodica iz Srbije spasena u Crnoj Gori! Hrabri spasioci izbavili muža, trudnu suprugu, dvoje dece i baku

Shutterstock

Društvo

Porodica iz Srbije spasena u Crnoj Gori! Hrabri spasioci izbavili muža, trudnu suprugu, dvoje dece i baku

Podeli vest

Pripadnici beranske Službe zaštite i spašavanja izvukli su danas iz snega zaglavljeno vozilo u kojem se nalazila petočlana porodica Hodžić iz Novog Pazara – muž, trudna supruga, dvoje maloletno dece i starija gospođa.

 - Zbog loših uslova na zaobilaznom putu od tunela na Jelovici ka Kolašinu, u mestu Raskrsnica - Vranjak, vozilo se zaglavilo u snegu, a mi smo odmah po dojavi u 14.50h otišli na teren koji pripada teritoriji opština Andrijevica i Kolašin. U akciji je učestvovalo pet pripadnika službe sa dva vozila, niko nije povređen - kazao je portalu Berane online Mikica Korać, načelnik Službe zaštite i spasavanja.

Korać je saopštio i da se večeras vraćaju na lice mesta kako bi izvukli auto sa kolašinske strane i porodicu prevezli do skijališta na Bjelasici, gde će ih sačekati njihovi najbliži.

Hodžići su danas dovezeni u prostorije Službe u Beranama gde su im obezbeđeni hrana i smeštaj.

- U slučaju da su odlučili da ostanu večeras u Beranama, Opština Berane je bila spremna da obezbedi hotelski smeštaj za ovu porodicu - dodao je Korać.

Akcija spašavanja je okončana po kiši i niskoj temperaturi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ledena mećava juri ka Srbiji! Evo šta nam se sprema!
Društvo

Ledena mećava juri ka Srbiji! Evo šta nam se sprema!

Dok su pojedine države u Evropi, poput Nemačke i Norveške, usled snežnih oluja okovane snegom i ledom, a ima i mrtvih, u Srbiji se nastavlja temperaturna ludnica koja je danas podigla živu do neverovatnih, prolećnih plus 20 stepeni. Ali ne zadugo, jer već u petak nam stižu drastičan pad temperature i sneg!

18.01.2024

18:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31