• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rsA

22.01.2024

15:02

Završena inspekcija na beogradskom aerodromu! Vesić: Prijave protiv odgovornih

Tanjug / Nemanja Jovanović

Društvo

Završena inspekcija na beogradskom aerodromu! Vesić: Prijave protiv odgovornih

Podeli vest

Direktorat civilnog vazduhoplovstva završio je inspekcijski nadzor na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i utvrdio da je do problema došlo zbog propusta operatera, francuske kompanije "Vansi", izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će u skladu sa zakonom protiv odgovornih biti podnete prijave.

Vesić je naveo da je do problema došlo jer su putnici koji su došli letom iz Skoplja nešto posle 16 sati greškom sprovedeni na terminal na koji nije trebalo da budu sprovedeni zbog čega su se pomešali sa putnicima koji su prošli sve kontrole i spremali se da odlete iz Beograda.

Tog časa, pojasnio je Vesić gostujući na televiziji Kurir, prema Zakonu o bezbednosti vazdušnog saobraćaja i međunarodnim pravilima mora da se isprazni kompletan terminal.

Dodao je da kompletan terminal ispražnjen što je izazvalo odlaganje 17 i otkazivanje tri leta, kao i čekanje od četiri sata.

Vesić je rekao da će u skladu sa zakonom biti podnete prijave protiv onih koji su odgovorni.

Naveo je da kompanija "Vansi" duguje izvinjenje kako putnicima tako i kompanijama koje su pretprele štetu i dodao da ta kompanija mora mnogo ozbiljnije da se ponaša na aerodromu jer ovo nije prva greška.

- Greške su moguće, sećate se da smo tokom leta imali problem oko prtljaga. Nije bilo problema samo na beogradskom aerodormu, ali se pokazalo da, kada se resorno ministarstvo umešalo, boljom organizacijom mogu mnogi od problema da se reše - rekao je Vesić.

Naveo je da se i ovaj problem sigurno ne bi dogodio da su se bolje organizovali i poručio da će, kao resorni ministar, nastaviti da insistira od kompanije "Vansi" da boljim menadžmentom izbegne greške i pokaže da poštuje Srbiju i beogradski aerodrom.

- Suviše su oni velika kompanija koja upravjju mnogim svetskim aerodromima da bi brukali ovakvim radom na beogradskom aerodromu - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Kontrola na aerodromu u toku, „Vansi“ duguje odgovor i izvinjenje putnicima i kompanijama
Društvo

Vesić: Kontrola na aerodromu u toku, „Vansi“ duguje odgovor i izvinjenje putnicima i kompanijama

Saobraćaj na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ biće u potpunosti normalizovan izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i istakao da je u toku inspekcijski nadzor koji vrši Direktorat civilnog vazduhoplovstva, ali da je jasno da kompanija „Vansi“ treba da ponudi odgovor za ono što se desilo, kao i izvinjenje putnicima i kompanijama.

22.01.2024

10:35

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija