• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.01.2024

10:27

"Moja poruka je apel ugostiteljima!" Srbin uporedio cene na Alpima i na Kopaoniku: Nećete verovati kolika je razlika!

Informer

Društvo

"Moja poruka je apel ugostiteljima!" Srbin uporedio cene na Alpima i na Kopaoniku: Nećete verovati kolika je razlika!

Podeli vest

Ako se ove godine odlučite za zimovanje, dobro se raspitajte o cenama jer razliku mogu biti ogromne. Tako je, recimo, pica duplo jeftinija na alpskom skijalištu, nego na Kpaoniku!

Ski instruktor iz Srbije, koji se na Tiktoku potpisuje "skijamare", objavio je video u kojem je napravio razliku između cena na Kopaoniku i na Alpima. 

- Sad ćemo da vidimo kakve su cene u lokalima na Dolomitima u Italiji, pa da vidimo da li ima smisla ono što sam pričao, da li je jeftinije otići na Alpe na skijanje - kaže na početku snimka mladi ski instruktor iz Srbije koji se predstavlja kao "kralj Kopa":

- Pica diavola sa kulenom i ljutim feferonima košta 11 evra. Na 2.001 metar nadmorske visine, znači 16 metara niže nego što je Pančićev vrh, tj. Kopaonik. Dakle, i dalje jeftinija pica nego bilo gde na Kopaoniku. Pivce šest evra, pola litre vode dva evra, ceđeni sok od narandže četiri evra… Pa, eto, vi mi recite da li bi pre platili 650 dinara pivo na Kopu ili ovde?!?

Kako je napomenuo, kriterijum za izbor lokala je bio: da se nalazi na stazi (ne u mestu ili pored puta), na visini od 2000+ metara, kao i da cene budu reprezentativne (da ne bude ni najskuplji, a ni najjeftiniji lokal).

- Niže može da se jede i pije dosta jeftinije, tako da ista ovakva pica može koštati i 6-7evra - rekao je on, a u komentarima je svoj izveštaj dopunio i podatkom da je burger u Italiji na stazi 7-8 evra, na Kopaoniku 1600 dinara; espreso 1.8 evra, na Kopaoniku 280 dinara…

@skijamare Kriterijum za izbor lokala je bio: da se nalazi na stazi (ne u mestu ili pored puta), na visini od 2000+ metara, kao i da cene budu reprezentativne (da ne bude ni najskuplji, a ni najjeftiniji lokal). Niže može da se jede i pije dosta jeftinije, tako da ista ovakva pica može koštati i 6-7e. #kopaonik #kop #dolomiti #skijanje #zima #kop23 #kopaonik2023 #sneg #ski #kopaonikcene #kopaonikserbia #srbija #alpi ♬ original sound - skijamare



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija