• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.02.2024

09:16

"Dete mi je izbačeno iz vrtića jer nismo hteli da ga vakcinišemo" - Majka podelila skandaloznu objavu i izazvala buru na mrežam

Shutterstock

Društvo

"Dete mi je izbačeno iz vrtića jer nismo hteli da ga vakcinišemo" - Majka podelila skandaloznu objavu i izazvala buru na mrežam

Podeli vest

Uprkos tome što lekari već duže upozoravaju da nam preti epidemija malih boginja mnogi roditelji odbijaju da vakcinišu decu MMR vakcinom, ali i drugim obaveznim vakcinama.

Jedna majka je, sudeći prema njenoj objavi na društvenim mrežama, čak išla dotle da joj je dete izbačeno iz vrtića jer je odbila da ga vodi na vakcinaciju.

Ona je ovaj postupak vrtića ocenila kao sramotan, ali njena objava je naišla na veliku osudu korisnika drzštvenih mreža.

- Molim vas za pomoć. Dete nam je danas izbačeno iz vrtića, zbog toga što smo odbili vakcinaciju, pritom je predškolsko od četiri sata, koje je obavezno. Traže od nas dokument zbog čega odlažemo vakcinu. Kako nismo hteli da vodimo dete kući, hteli su da ga smeste u sobu za izolaciju. Naravno, nismo dozvolili da dete bude samo u toj sobi. Sramotno je kakva se diskriminacija vrši. Dom zdravlja nam daje pravo izbora, dok direktorka i uprava ne dozvoljavaju - napisala je ona na jednoj društvenoj mreži u grupi za zloslutnim nazivom "nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane".

Foto: Printskreen

 

Mnogi sugrađani bili su izrevoltirani njenim antivakserskim stavom koji ugrožava i njeno dete, ali i drugu decu.

- Hoće pomoć da može da zaražava druge iskorenjenim bolestima, i da se leči od istih ako ih fasuje o trošku države - napisao je jedan korisnik, dok je drugi istakao da ovim "pametnim" mamama treba pokazati kalendar vakcinacije.

- Vrtići i škole trebaju biti rigorozni, a roditelje koji odbiju vakcinaciju - kazniti.

Mnoge je zanimalo i koji je to Dom zdravlja koji ovoj majci "daje pravo izbora".

- Daj pitaj koji je Dom zdravlja daje izbor da im pošaljem inspekciju odmah danas - napisao je jedan od korisnika društvene mreže dok je drugi upozorio da među antivakserima ima i lekara.

Sestra je vodila malog na redovnu kontrolu kada je trebalo da primi MMR vakcinu i doktorka je pita da li baš mora u vrtić, jer bi odložila vakcinu dok ne progovori. Imao je godinu dana.

I u vrtićima, sudeći prema reakcijama sugrađana, ima onih koji žmure na činjenicu da neka deca nisu vakcinisana.

- Ne traži svaki vrtić karton vakcinacije. Meni su za starijeg sina tražili, a za mlađeg ništa, samo da donesem potvrdu da može da krene. Čak ni pred školu nisu tražili ni pregled ortopeda, ni logopeda, ni karton vakcinacije.

Bilo je, između ostalih, i ironičnih komentara, pa je tako jedan sugrađan sugerisao da i nema potrebe da se vakcinišemo dok postoje manastiri:

- Teraju nas da se vakcinišemo protiv tuberkuloze koja se leči rutinskim odlaskom u Tumane. Fašizam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija