• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.02.2024

07:10

Čekale ih otvorene flaše pića na stolu! Lažnom votkom otrovano 33 dece: Žurka u Beogradu se pretvorila u pakao!

printskrin

Društvo

Čekale ih otvorene flaše pića na stolu! Lažnom votkom otrovano 33 dece: Žurka u Beogradu se pretvorila u pakao!

Podeli vest

Čak 33 dece otrovalo se alkoholom u sredu na žurci u beogradskom klubu "Siner". Tinejdžeri su hitno prebačeni na toksikološko odeljenje VMA gde su zadržani na lečenju. Među njima, dvanaestoro dece bilo je mlađe od 15 godina i kod njih je izmereno čak 2,8 promila alkhola u krvi.

Sumnja se da je krivac za masovno trovanje "nepoznato" piće koje je u već otvorenim flašama bilo postavljeno na stolovima. Protiv vlasnika lokala podneta je krivična prijava.
Tinejdžeri su u klub "Siner" bila pozivana na žurku preko društvene mreže Instagram i preko promotera. 

Flaše pića na stolu

Deca koja su se otrovala, kako saznajemo, pila su piće koje su dobili uz rezervaciju stola. Reč je navodno o "votki" za koju se sumnja da je mešana sa špiritusom?! Nekolicina njih je nakon što su popili piće počela da se tetura i povraća. Srećom, neko je brzo pozvao hitnu pomoć, a neki od maloletnika nisu ni mogli da stoje, pa su ih iznosili na nosilima, kaže izvor Informera.

Doktor Ivan Leković iz Hitne pomoći VMA kaže da su deca u bolnicu došla u lošem opštem stanju.

- Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju i kod mnogih od njih izmereno je čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno pijanstvo. Zabrinjava činjenica da što je bilo i dece mlađe od 15 godina u teškom stanju - rekao je Leković.

Foto: Foto: Shutterstock, Pexels, PngWing

 

 

"Siner": Bila je privatna žurka, nismo odgovorni

 Iz kluba "Siner" saopštili su da je u pitanju bila privatna žurka, te da uprava kluba nema nikakve veze sa tim događajem.
-  Klub "Siner" je u sredu uveče bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja - podeljeno je na zvaničnom Instagram profilu ovog lokala.

Očevici ovog masovnog trovanja kažu da su scene ispred kluba bile jezive.

Pronađena i droga

Kod jedne devojčice koja je bila na žurki u klubu pronađena je i kesica sa marihuana. Kako se saznaje, protiv te maloletnice biće podneta krivična prijava Odeljenju za maloletnike Višeg tužilaštva u Beogradu zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga. 

- Decu su iznosili na nosilima. Ceo kraj bio je na nogama, sirene hitne pomoći i policije odzvanjale su centrom grada. Deca su povraćala i ispred kluba. Strašno je to što se dogodilo, naročito u samom centru Beograda. Veliki broj dece stajao je ispred kluba, dok su im ekipe Hitne pomoći odvozili drugare na VMA. Koliko znamo, klub je namenjen osobama starijim od 24 godine. Iznenadilo nas je prisustvo toliko maloletnika na toj proslavi, uprkos tim pravilima - kazali su potreseni građani koji žive u komšiluku kluba.

Foto: Shutterstock

 

 

Alkohol se sporo metaboliše

Pedijatar dr Saša Milićević za Informer navodi da nevkvalitetan i visokokoncentrisan alkohol ukoliko ga konzumiraju deca može izazvati velike probleme. Kako objašnjava jetra kod mlađih od 18 godina sporo metaboliše alkohol, što može izazvati ozbiljna stanja.

- Nekvalitetan alkohol, odnosno onaj koji je previše koncentrisan može da napravi haos u organizmu dece, naročito one koja imaju hronična oboljenja. Jedna čašica rakija stvara 0,2 promila alkohola u krvi, ako se on meša sa energetskim napicima on se dodatno pojačava. Isti je slučaj i ako se meša sa lekovima ili narkoticima. Alkohol se kod dece sporo metaboliše. Oni koji imaju dijabetes, a imaju visok nivo alkohola, mogu ozbiljno da poremete šećer u krvi. Takođe, deca koja imaju oboljenja jetre, tankog creva ili želuca mogu da upadnu u teška stanja. Da ne pričamo o mnogima koji imaju problema sa alergijom, bubrezima...Tu su naravno i mentalne konfuzije koje mogu navesti na neartikulisano ponašanje - navodi dr Milićević.

Staničić: Utvrditi ko je odgovoran

Advokat Pavle Staničić za Informer TV navodi da se postavlja pitanje ko je deci dozvolio da uđu u klub. 
- Šta je radio vlasnik kluba, menadžer, osobe koje su služile piće? Pokrenut je predkrivični postupak i razgovara se sa decom, organizatorima i roditeljima. Kaznu će odrediti sud, a ne tužilaštvo. Moja pretpostavka je u ovom trenutku je da su učinjena dva krivična dela. To su teška dela protiv zdravlja ljudi i proizvodnja i promet škodljivih proizvoda. Da li će tužilaštvo razmišljati kao ja, to ne znam. Da li će to biti tako saznaćemo u narednim danima- rekao je Staničić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija