• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Blic

15.02.2024

15:41

Još sedmoro dece završilo na VMA zbog trovanja alkoholom!

Shutterstock

Društvo

Još sedmoro dece završilo na VMA zbog trovanja alkoholom!

Podeli vest

Još sedmoro dece završilo je danas na VMA zbog trovanja alkoholom!

Kako smo ranije pisali,  sinoć je ukupno 26 dece dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

Nakon toga na društvenim mrežama pojavila se informacija da su deca otrovna špiritusom.

Povodom celog slučaja oglasili su se iz iz Višeg javnog tužilaštva, a stiglo je i saopštenje samog kluba.

Nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju (VMA) primljeno 12 dece u teškom alkoholisanom stanju, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

Oglasili se iz kluba

Ovim povodom upravo su se oglasili i iz kluba "Sinner":

"Klub Sinner je tokom sinoćne večeri bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnjim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja", navodi se u objavi na Instagramu.

Da je do trovanja alkoholom došlo saznalo se jutros kada je lekar sa VMA gde su deca zbrinuta o tome govorio

Doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković rekao je za RTS da je primljeno ukupno 26 alkoholisane dece od kojih je 12 dece bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi.

- To je ozbiljno stanje, zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju - rekao je dr Leković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija