• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2024

10:48

Za Anđelu dete leptira nema poruka, a vremena je sve manje! Bolest napreduje i hitno smo joj potrebni

Fondacija

Društvo

Za Anđelu dete leptira nema poruka, a vremena je sve manje! Bolest napreduje i hitno smo joj potrebni

Podeli vest

Anđela Mišić (14) od rođenja ima dijagnozu buloznom epidermolizom, kod nas poznato kao dete leptir. Ova neizlečiva bolest prouzrokuje rane, oštećenja kože velikih površina, slična ogromnim opekotinama, koje se manifestuju kao plikovi i otvorene rane.

Osim kože, zahvaćeni su sluzokoža, unutrašnji organi, posebno jednjak, pa joj se hrana pasira jer se unosom hrane povređuje. Anđela je podložna čestim infekcijama. Tuširanje zajedno sa previjanjem nekada traje i do šest sati. Anđela se često povređuju samim dodirom, češanjem...Tu je problem i sa očima kao i prstima koji su srasli. Ide u osnovnu školu uz pratnju personalnog asistenta.

Anđeli su potrebna sredstva za lekove, medicinska sredstva i pomagala. Zbog prirode bolesti i terapije, sve je preskupo. Porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje jer otac jedini radi. Anđela ima još sestru i brata.

Foto: Fondacija

 

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Anđeli da ostvari nadu i pobedi bolest, tako što će poslati SMS sa brojem 123 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Uplati na račun korisnika

Dinarski račun:160-6000001500436-26

Devizni račun:160-6000001500702-04

IBAN:
RS35160600000150070204 SWIFT/BIC: DBDBRSBG


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija