• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

17:25

Uskoro ističe rok za prijavu: Država daje 12.000 dinara, evo ko može da podnese zahtev!

shutterstock

Društvo

Uskoro ističe rok za prijavu: Država daje 12.000 dinara, evo ko može da podnese zahtev!

Podeli vest

Grad Novi Sad i ove godine daje subvencije za kupovinu bicikla u iznosu od 12.000 dinara.

Rok za podnošenje prijave je 27. mart, a krajnji rok za dodelu subvencija građanima je 30. septembar. Pojedinačni iznos za podsticaj za kupovinu bicikla je 12.000 dinara.

Podsetimo, iz Gradske uprave za zaštitu živote sredine nedavno su rekli za Kurir da i ove godine Grad pruža podršku građanima za nabavku bicikla kao ekološko prihvatljivog transporta.

- Ukupna sredstva obezbeđena u budžetu Grada Novog Sada za ovu namenu iznose 20.000.000 dinara. Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u narednom periodu raspisati Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati ovu programsku aktivnost. Na Javni konkurs se mogu prijaviti sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Grada Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja u skladu sa svojim osnivačkim aktom ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine i/ili promocije biciklizma. Udruženje koje bude odabrano je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv građanima za podršku nabavke bicikla - kazali su iz Grada i dodali:

 

Foto: Shutterstock

 

- Pojedinačan iznos sredstava koji će se dodeljivati za podršku nabavke bicikla je 12.000 dinara, a ukoliko je cena bicikla manja od ovog iznosa, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla.

Iz Grada podsećaju i da će uslovi biti kao i prethodnih godina.

- To znači da pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada i da samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija