• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2024

21:11

Vojska Srbije nepokolebljiva: Komandant Kfora Ulutaš prisustvuje taktičkoj vežbi ''Vihor 2024''

Tanjug

Društvo

Vojska Srbije nepokolebljiva: Komandant Kfora Ulutaš prisustvuje taktičkoj vežbi ''Vihor 2024''

Podeli vest

Komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš prisustvovaće Danu visokih zvanica na združenoj taktičkoj vežbi Vojske Srbije ''Vihor 2024'' sutra na Privremenom poligonu na Pešteru, saopštio je danas portparol Kfora Salvatore Maskoli.

On je istakao da će Ulutaš prisustvovati vežbi na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića. Naveo je da je ''Vihor 2024'' godišnja vežba koju sprovodi Vojska Srbije, i dodao da je Kfor obavešten o svim pripremama vežbe.

- Prisustvo general-majora Ulutaša vežbi "Vihor 2024" odražava delotvoran odnos koji se godinama razvija između Kfora i Vojske Srbije, uključujući redovne kontakte rukovodstva Kfora i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, kao i kroz prisustvo Kfora na prethodnim vežbama srpskih snaga. Posvećenost Kfora regionalnoj stabilnosti je nepokolebljiva - saopštio je Maskoli.

Portparol je dodao da Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine u obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno, kao i to da su snage Kfora treće nadležne za reagovanje na KiM, nakon tzv. kosovske policije i Misije vladavine prava EU (Euleks), sa kojima blisko sarađuje.

Foto: https://www.mod.gov.rs/

 

- Kfor takođe nastavlja da prati sva relevantna bezbednosna dešavanja koja mogu uticati na trajnu bezbednost na Kosovu i regionalnu stabilnost i održava vidljivo, fleksibilno i prilagodljivo prisustvo na terenu kako bi se bavio svim nepredviđenim situacijama, u skladu sa svojim mandatom UN-a - navodi se u saopštenju portparola Kfora.

Ranije danas Ministarstvo odbrane Srbije najavilo je da će sutra biti održana taktička bojeva vežba s gađanjem ''Vihor 2024'', i da će na njoj učestvovati kopnena i vazduhoplovna komponenta Vojske Srbije i specijalne snage.

Prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva, vežba ''Vihor 2024'' jedna je od najvećih i najsveobuhvatnijih koje Vojska Srbije izvodi, saopšteno je iz Ministarstva. Vežbi će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija