• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2015

07:00

ZASLUŽENA KAZNA! Monstrumu 40 godina za ubistvo Tijane Jurić!

Vesti

ZASLUŽENA KAZNA! Monstrumu 40 godina za ubistvo Tijane Jurić!

Podeli vest

Dragan Đurić, koji je ubio maloletnu Tijanu Jurić, osuđen je danas na 40 godina zatvora, odlukom Višeg suda u Subotici

 

Predsedavajuća Sudskog veća Gordana Kojić izrekla je presudu danas u 10 sati. Po presudi, Dragan Đurić je dobio 40 godina za teško ubistvo Tijane Jurić i 12 godina za pokušaj silovanja. 

Podsetimo, surčinski mesar Dragan Đurić je 26. jula 2014. boravio u Bajmoku kod prijatelja, a oko pola sata nakon ponoći presreo je Tijanu Jurić, namerno je udario autom i odvezao. Pokušao je da je siluje, a potom ju je pretukao i zadavio. Leš je zakopao na napuštenoj deponiji, a nakon 13 dana potrage monstrum je uhapšen u Surčinu na svom radnom mestu. Priznao je zločin i odveo policiju do mesta gde je zakopao Tijanin leš.

Sudsko veće kojim je predsedavala sudija Gordana Kojić jednoglasno je odlučilo da je Ðurić smanjeno uračunljiv ali ne u bitnoj meri i da je kriv za pokušaj silovanja i teško ubistvo.

Zbog toga mu je za pokušaj silovanja izrečena kazna od 12 godina a za teško ubistvo od 40 godina što čini jedinstvenu kaznu od 40 godina, ujedno najveću moguću u domaćem pravosuđu.

Kojić je, obrazlažući presudu detaljno analizirala ceo događaj na osnovu Ðurićevog priznanja, istakavši i da je on upotrebljavao silu od prvog kontakta.

Prema njenim rečima, Ðurić je radio sve što je hteo i mogao a njegov umišljaj nije bio usmeren na savladavanje otpora već na lišavanje života čime je odbačena teza odrane da se ovde radi o pokušaju silovanja sa smrtnom posledicom.

Kojić je takođe rekla da je sudsko veće imalo u vidu sve olakšavajuće okolnosti ali da one u ovom slučaju nisu mogle imati uticaja na smanjenje kazne. 

Ona je takođe rekla da na donošenje presude odnosno opredeljivanje kazne nije imao uticaj pritisak javnosti već da se svrha kažnjavanja jedino može ispuniti najstrožom kaznom. "Svako nasilno oduzimanje života je tragedija a još veća je kada je u pitanju ovako mlada osoba", rekla je Kojić. 

Ðurić je dužan da nadoknadi troškove postupka a odbrana ima pravo žalbe na presudu.
 

Dok je trajala potraga za nestalom Tijanom, Đurić je na internetu pretraživao porniće i raspitivao se za koliko vremena se raspada ljudsko telo.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija