• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.06.2016

21:41

(FOTO) POTRESNE ISPOVESTI PREŽIVELIH IZ AUTOBUSA SMRTI: Prevrtali smo se, a onda je usledio udarac...

Vesti

(FOTO) POTRESNE ISPOVESTI PREŽIVELIH IZ AUTOBUSA SMRTI: Prevrtali smo se, a onda je usledio udarac...

Podeli vest

Vozač slovačkog autobusa agencije "Aelous", koji se vraćao sa Krfa, sleteo je sa puta i isprevrtao se... Tri Slovaka i dve Čehinje ostali su smrskani ispod vozila...

Petoro turista je poginulo a još 40 je povređeno juče oko tri sata ujutro u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kada je slovački autobus firme "Aelous" sleteo sa autoputu Niš - Beograd kod aleksinačkog sela Bobovište.

AP PHOTO

Prema prvim informacijama vozač je zaspao i izgubio kontrolu nad vozilom koje je upalo u jarak i prevrnulo se na bok.

Putnici su spavali

Slovak Robert Pajunk (31), jedan od 29 putnika, među kojima su bili i Česi i Mađari, koji su se autobusom vraćali sa letovanja na Krfu, rekao je za Informer da je on spavao kada je osetio da se autobus prevrće.

AUTOBUS SMRTI! Slovačka vlada šalje specijalni avion po svoje turiste!

- Prevrtali smo se, a onda je usledio udarac, kada se autobus zaustavio na desnom boku. Ljudi su bili u totalnom šoku, usledila je mrtva tišina, koja je bila strašnija od svega. Mi smo imali sreću da nas žive izvuku iz autobusa, mnogi su bili povređeni, a nažalost petoro je ostalo mrtvo ispod prevrnutog vozila - rekao je on.

Public

Ugruvani Pajunk je naveo da ne zna šta se desilo pa je autobus sleteo sa puta.

- Žao mi je stradalih ljudi, ali sam ipak srećan što među njima nemam ni rođake ni prijatelje. Letovao sam sa devojkom i imali smo sreće da oboje prođemo bez povreda - kazao je Robert.

Dok su lekarske ekipe iz Niša i Aleksinca pružale pomoć povređenima, nekolicina turista je počela da viče i traži pomoć od policije, kojoj su ukazali da je nekoliko osoba ispalo iz autobusa.

AP PHOTO

- Niko ništa nije mogao da učini. Čekalo se da dođe šlep-služba i podigne autobus. Lekari su bili spremni. Ipak, kada je vozilo pomereno, nikome od onih koji su na nesreću ispali iz autobusa više nije bilo pomoći. Prizor je bio jeziv, njihova tela koja su bila zaglavljena ispod boka autobusa bila su smrskana. Ostalo je samo da se konstatuje smrt tri Slovaka i dve Čehinje - rekao je naš izvor blizak istrazi.

Povređeno dete

Za to vreme petnaestoro povređenih turista prebačeno je u niški Urgentni centar, među kojima i četrnaestogodišnje dete, dok je osmoro zbrinuto u aleksinačkom Zdravstvenom centru.

- Dete je upućeno na Dečju hiruršku kliniku, gde je ustanovljeno da ima lakše telesne povrede, pa nije zadržano u bolnici. Takođe, osim jedne žene koja je teže povređena i životno je ugrožena, ostali su nakon dijagnostike napustili bolnicu. Toj putnici je urađena reanimacija, ali je zbog teških povreda grudnog koša i dalje u životnoj opasnosti - saopštio je Miodrag Lazić, direktor niškog Urgentnog centra.

AP PHOTO

Sreten Vujošević, zamenik direktora Zdravstvenog centra u Aleksincu, kaže da je kod njih zbrinuto osmoro povređenih turista.

(FOTO) STRAŠNA NESREĆA KOD ALEKSINCA! Turistički autobus sleteo s puta, 5 MRTVIH, 23 POVREĐENIH!

On je naveo da šestoro ima lakše povrede, a dvoje teže u vidu preloma ključne kosti i ekstremiteta, ali da niko od njih nije životno ugrožen.


Crni bilans saobraćajnih nesreća

* 22. jun 2015. Autobus agencije "Barcino turs", pun turista koji su se vraćali sa letovanja iz mesta Polihrono u Grčkoj, sleteo sa autoputa, probio bankinu, zakucao se u betonski zid i prevrnuo! U smrskanom autobusu poginula je Dragana Pupić (35) iz Bačke Palanke, a još 61 putnik je teže i lakše povređen, među njima čak šesnaestoro dece.

* 4. april 2015. Kod Bora se prevrnuo minibus koji je prevozio pčelare i tom prilikom poginuo je vozač Zoran J. (59) iz Šarbanovca, dok je 19 putnika teže ili lakše povređeno

* 20. avgust 2014. Jedna osoba je poginula, a još devetoro je povređeno kada je autobus "Sokoprevoza" koji je saobraćao od Sokobanje ka selu Jezero sleteo s puta. Na autobusu su, navodno, otkazale kočnice

* 14. avgust 2014. Jedna osoba je poginula kada je autobus turskih registracija sleteo sa autoputa u blizini Horgoša i prevrnuo se na stranu. Petnaestak putnika je povređeno. Za nezgodu kriv vozač koji je izgubio kontrolu nad vozilom

* 24. jul 2013. Četrnaest putnika je povređeno, od kojih pet teže, kada je autobus autoprevoznika "Op-top turs" iz Topole sleteo s puta i prevrnuo se kod mesta Tatabanja u Mađarskoj. U autobusu su se nalazili državljani Srbije, uglavnom iz Kragujevca i Topole, na privremenom radu u Švajcarskoj

* 11. jul 2008. Šestoro poljskih turista, među kojima dvoje dece, poginulo je kada se autobus iz Poljske, koji je vraćao turiste sa letovanja u Bugarskoj, prevrnuo na autoputu Beograd - Novi Sad, kod skretanja za Slankamen. Pomoć je ukazana i petnaestorici putnika koji su bili teže i lakše povređeni

* 18. april 2005. Jedanaest putnika je poginulo, a šest povređeno kada se autobus "Autobanata" survao sa mosta u reku Tisu kod Žablja. Do nezgode je došlo krivicom vozača kamiona koji se kretao iz suprotnog pravca i koji je iznenada prešao u traku kojom je išao autobus




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija