• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2018

20:36

ZBOG LOŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA: Australijanac uhapšen u Beogradu zbog šverca kokaina hitno prebačen u bolnicu!

Vesti

ZBOG LOŠEG ZDRAVSTVENOG STANJA: Australijanac uhapšen u Beogradu zbog šverca kokaina hitno prebačen u bolnicu!

Podeli vest

Australijski državljanin Tristan Voters, koji je u utorak uhapšen u beogradskom hotelu Metropol palas sa još dvojicom osumnjičenih za šverc kokaina, prebačen je jutros iz Prihvatilišta za strance u KBC Bežanijska kosa zbog lošeg zdravstvenog stanja

Njegovi punomoćnici su saopštili da mu je u bolnici na Bežaniji pružena osnovna medicinska pomoć, dok njima kao ni njegovim lekarima nije dozvoljeno da ga obiđu, iako, kako tvrde, i dalje ima zdravstvene tegobe.
Votersovi advokati Jelena Rašović, Vladimir Lučić i Jakša Peković su ukazali da je njihovom klijentu odstranjen “praktično ceo digestivni trakt”, te da priroda bolesti zahteva najveću moguću pažnju u pogledu higijene što nije moguće učiniti u Prihvatilištu.

- Zbog hitnosti situacije ovim putem apelujemo na sve državne organe da preduzmu neophodne korake kako bi se omogućila adekvatna zdravstvena zaštita Tristanu Votersu - navodi se u saopštenju.

Votersu, kojeg mediji u Beogradu nazivaju “krupnim narko-bosom, kao i poznatom australijskom biznismenu Rohanu Arnoldu određena je mera “boravka u Prihvatilištu za strance”, pod pojačanim policijskim nadzorom, jer im nije zvanično utvrđen identitet. 

(VIDEO) KRUPNA ZVERKA PALA S KOKAINSKIM DOLARIMA U HOTELU METROPOL: Evo kako je srpska policija uhapsila jednog od NAJUSPEŠNIJIH BIZNISMENA AUSTRALIJE!

Tristanovi punomoćnici tvrde da je njegov identitet nesporan, da se originali pasoša nalaze u policiji, o čemu, je kako navode, izdata i potvrda o privremeno oduzetim stvarima.

- Mi smo prezentovali kopiju njegovog pasoša i pasoš njegove supruge koja ga je i obišla nakon zadrzavanja - napominje se u saopštenju.

Advokat Peković je juče u izjavi za Tanjug najavio žalbu na rešenje o određivanju boravka u Prihvatilištu, jer se u Srbiji ni Tristan ni Arnold te terete ni za jedno krivično delo, kao i jer imaju originale pasoša koje im je oduzela policija. 

(VIDEO) AKCIJA POLICIJE U HOTELU METROPOL: Uhapšeno nekoliko osoba, među kojima i nekoliko stranaca!

Treći uhapšeni u Metropolu, australijanac Dejvid Kembal, je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Svi su uhapšeni u saradnji srpskih i australijskih istražnih organa u okviru istrage međunarodnog šverca kokaina, a Srbija čeka zahtev Australije za njihovu ekstradiciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17