• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

07.02.2018

13:34

CARINICI zaplenili 22.000 lažnih čokoladnih jaja!

Vesti

CARINICI zaplenili 22.000 lažnih čokoladnih jaja!

Podeli vest

Carinski službenici u carinskoj ispostavi Terminal Beograd zadržali tovar od gotovo 600 kg konditorkih proizvoda zbog sumnje da su falsifikat

Prekršaj je otkriven u utorak prilikom pregleda kamiona novopazarskih registarskih oznaka, koji je iz Turke dovezao robu za domaću firmu koja se bavi uvozom i distribucijom konditorskih proizvoda.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u tovaru nalazi viši od 22.000 čokoladna jaja "Maj svit poni"“, "Madžik grl" i "Surprajs kars"“. 

Kao i u prethodnim slučajevima, carinici su posumnjali u originalnost žiga na ambalaži, a carinska služba ima obavezu da za svaku robu, za koju se posumnja da je plagijat, prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava, odnosno njegovog ovlašćenog predstavnika. 
Nosilac prava ima rok od 10 radnih dana da podnese Upravi carina pisanu saglasnost da je roba krivotvorena i da saglasnost za njeno uništenje, navedeno je u saopštenju.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija