• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

22.02.2018

12:37

U INTERESU POSTUPKA! Odložene završne reči na suđenju Kosmajcu zbog smrtnog slučaja

Vesti

U INTERESU POSTUPKA! Odložene završne reči na suđenju Kosmajcu zbog smrtnog slučaja

Podeli vest

Završne reči na suđenju Dragoslavu Kosmajcu i još dvojici geodeta optuženih za zloupotrebe sa zemljištem na Zvezdari, odložene su danas u Višem sudu u Beogradu za 3. april. Do odlaganja je došlo zbog smrtnog slučaja u porodici člana sudskog veća, koji je morao da izostane sa suđenja

Sudija Tatjana Sretenović rekla je da smatra da je celishodnije i u interesu postupka da se završne reči odlože, umesto da se u završnici postupka određuje novi član veća.

Nakon završnih reči tužilaštva i odbrane sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Tužilaštvo je odlučilo da ostane pri optužbama protiv Kosmajca i ostalih, iako je član komisije veštaka Velimir Aleksić na suđenju 28. novembra 2017. potvrdio nalaze građevinskog veštačenja, prema kojem država nije nikada bila vlasnik zemljišta na Zvezdari - za koje se terete Kosmajac i geodete.

Prema zaključku nalaza veštaka, "katastarska parcela 5000/1 nikada nije bila obuhvaćena aktom o eksproprijaciji" što znači da država nije bila vlasnik zemljišta, pa nije ni oštećena.

Nasuprot tom nalazu, optužnica tereti Kosmajca da je uz pomoć geodeta oštetio državu za 100.000 evra u vezi sa zemljištem sa parcele 5000/1 na Zvezdari.

U ovom slučaju sporan je upis jednog dela zemljišta, na parceli 5000/1, koje je država, kako tvrdi tužilaštvo, 1954. godine eksproprisala za potrebe Saveznog hidrometeorološkog zavoda na Zvezdari.

BAČENA BOMBA NA KUĆU NA ZVEZDARI! Policija vrši uviđaj u blizini kuće Dragoslava Kosmajca!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija