• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. G.

19.09.2018

11:41

STRAVIČNA SERIJA SAMOUBISTAVA! Ubile se dve majke i dve ćerke, PORUKE KOJE SU OSTAVILE SU - JEZIVE!

Vesti

STRAVIČNA SERIJA SAMOUBISTAVA! Ubile se dve majke i dve ćerke, PORUKE KOJE SU OSTAVILE SU - JEZIVE!

Podeli vest

Radovanka (60) i Ivana (41) Popović iz Sjenice porukama na zidu proklele rođake i komšije, pa isekle vene. Milina (56) i Ivana (35) Mandić se potom otrovale esencijom u Beogradu

Dve majke i dve ćerke ubile su se u poslednja dva dana u Sjenici i u Beogradu!

Kraj

Došao nam je kraj... Sada svi mogu da odahnu od nas, i vi, naši rođaci, koji ste nas nazivali pogrdnim imenima...
Oproštajna poruka

Radovanka (60) i Ivana (41) Popović su prekjuče u iznajmljenoj kući u Sjenici porukama na zidu proklele rođake i komšije, pa isekle vene! Narednog jutra Milina (56) i Ivana (35) Mandić otrovale su se esencijom u stanu na beogradskoj opštini Čukarica (vidi okvir)!

Odbijale pomoć

Radovanka i Ivana su, kako smo saznali, živele u iznajmljenoj kući u Sjenici i najverovatnije su bile psihički obolele. Pre jezivog samoubistva, Ivana je ispisala poruke na zidovima sobe, u kojima je iskalila bes na rođake, komšije, ali i njenog stanodavca Radeta Jerinića, poručivši im da će ih sve stići kletva!

Foto: informer

Kuća u kojoj su se ubile Radovanka i Ivana Popović

Policija je tokom uviđaja pronašla i oproštajno pismo koje su Radovanka i Ivana ostavile u sobi.

- Došao nam je kraj... Sada svi mogu da odahnu od nas, i vi, naši rođaci, koji ste nas nazivali pogrdnim imenima... - stoji, između ostalog, u oproštajnom pismu.

Poruke na zidovima

Foto: informer

- Krvi si se latio, od toga ćeš i platiti, nedužnu si krv prolio, tebi nismo krivi, a ni drugima.
- Laco, Novica treba vraćati dugove, nas nema. Šta su Vito i Mirosanda prodali Ratku, Milomiru, na rođenju kao bebu. Pala je tebi, Novice, kapa kad si bio kod nas, ide i tvoja glava za nama.
- Poslednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate, smešno, ali neće biti kad te kletva stigne.

 

Komšije kažu da Radovanka i Ivana nisu ni sa kim komunicirale i uvek su odbijale pomoć.

- Pokušavali smo više puta da im pomognemo, nosili smo im hranu, novac, ali su one sve to odbijale. Nisu nam dozvoljavale da uđemo kod njih, bežale su od komšija. Često se iz te dve sobe u kojima su živele čula galama, svađa, proklinjale su komšiluk, rođake... Nikad im ništa loše nismo učinili, pogotovu ne Rade, koji im je ustupio kuću da tu žive, a njega i njegovu decu su najviše proklinjale - priča komšinica.

Ona dodaje da je leševe majke i ćerke pronašao njihov rođak, koji je došao da ih obiđe i da im donese 500 evra kako bi kupili ogrev za zimu, ali i da deo novca daju Radetu, vlasniku kuće u kojoj su živele.

- Nekom starom komodom zablokirale su vrata, pa je taj rođak jedva ušao u kuću. Krvi je bilo na sve strane... Sobe su bile prljave, zapuštene, na stolici je bio hleb, pored neka otvorena pašteta... Strašno, još se u kući oseća miris ustajale krvi - navodi komšinica.

Inače, Radovanka je bila udata za jednog Podgoričanina, a pored Ivane imala je i sina, koji je umro prošle godine. Od tada se Radovankino i Ivanino ponašanje drastično pogoršalo.

Bojan Jerinić, Radetov sin, kaže da su Radovanka i Ivana godinama živele u njihovoj kući, ali da su retko komunicirali. On ističe da ih nije video najmanje tri meseca.

Foto: informer

JEZIVO: Soba u kojoj su pronađene majka i ćerka iz Sjenice

- Redovno su plaćale kiriju dok je Radovankin sin bio živ, a nakon njegove smrti prestale su da plaćaju svoje obaveze. Međutim, mi smo im to tolerisali, znali smo da su bolesne i nismo ih pritiskali za novac - kaže Bojan, i dodaje da mu nije jasno zašto su Radovanka i Ivana ispisivale poruke na zidu na račun njegove porodice.

Možda obrt u istrazi

Direktor Centra za socijalni rad u Sjenici Novak Dumić rekao je da su Radovanka i Ivana odbile stan koji im je ova institucija ponudila.

- Bile su paranoične i optuživale su svoje rođake da im žele zlo. Ti rođaci su pokušavali da im pomognu, ali su one to odbijale. Ivana je nekoliko dana pre tragedije otišla u jednu prodavnicu i rekla da joj je majka, navodno, umrla i tražila namirnice na veresiju, da ima za sahranu. Vlasnik prodavnice joj je dao hranu, a onda smo čuli za tragediju - navodi Dumić.

Ovaj detalj će proveriti i policija, jer se ispituje mogućnost da je Radovanka umrla nekoliko dana pre Ivane, što će tek pokazati obdukcija. U tom slučaju, može se na kraju ispostaviti i da je Ivana zapravo ubila majku, a onda presudila i sebi, ali to tek treba da se utvrdi istragom. 

Otrovale se naočigled nepokretne babe

Foto: informer

Milina Mandić (56) i njena ćerka Ivana (35) ubile su se juče rano ujutru popivši veću količinu esencije u porodičnom stanu u Ulici Dušana Vlajića u Beogradu, i to dok je u svojoj sobi bila nepokretna Milinina majka!
U policiji kažu da se još ne zna motiv, a da je slučaj prijavila druga Milinina ćerka, koja je tog jutra došla da ih obiđe.
- Hitna pomoć je obavestila policiju o tom slučaju, a kada je patrola stigla na lice mesta, majka je već bila mrtva, dok je ćerka u veoma teškom stanju prevezena na toksikologiju VMA, gde je preminula - kažu u policiji.
U zgradi u kojoj se dogodila tragedija žive uglavnom podstanari, koji nisu poznavali Milinu i Ivanu.
- U tom stanu je nepokretna baka sa ćerkom i unukom. Koliko sam čula, baka je bila u drugoj sobi kada su se njih dve otrovale - kratko je rekla jedna stanarka.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bozica

pre 5 godina

KOLIKO SMO ZAO NAROD MOZEMO SADA DA VIDIMO DA NIJE IZBORA NEBI BILI NI SVESNI KOLIKO SMO POHLEPNI STIDIM SE A NEKA SE OGLASI ONAJ KO MISLI DRUGACIJE

Gore od najgoreg

pre 5 godina

Prvo: Šta ste hteli ovim informacijama i fotografijom krvavog kreveta da nam pružite? Strahotu, tragediju? Vi stvarno niste normalni. Drugo: Jedan ovakav slučaj je mnogo i tužno, ali dva ovakva slučaja nisu "serija", kako bombasto staviste u naslovu. Do sada sam bio fin i kulturan, sledeću rečenicu objavite, jer uopste nije strašna, kao vaß tekst: Što bi rekao Miki Manojlović, mislim, u filmu "Rane": Jebem vam majku, nenormalnu, bre. Pu pička vam materina.

Miki

pre 5 godina

Samo se vi gamadi srpska ubijajte,što vas manje to bolje!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15