• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

28.03.2023

13:30

Nebojša Bakarec: Ne laži Đilase do zelene trave!

nebojša bakarec

Kolumne

Nebojša Bakarec: Ne laži Đilase do zelene trave!

Podeli vest

„Ne lipši magarče do zelene trave“ je veoma poučna narodna izreka koja nas opominje da ne verujemo obećanjima (neistinama) nego delima. Ova izreka je potpuno nepoznata Draganu Đilasu

 

Zbog toga on već 20 godina, od kada je ušao u politiku, daje ista obećanja. On i njegova tadašnja stranka - DS, su obećavali da će Srbija ući u EU, do 2010. ili 2012. godine. Ako mi neko ne veruje, evo šta kaže Đilasov „Danas“ 01.03.2023. u tekstu pod nazivom: „Prošao brzi voz: Kojih je sve godina Srbija trebalo da postane članica EU, ali nije?“. U tom tekstu novinarka „Danasa“ podseća da je npr. 2003. godine, Zoran Živković, šef DS i tadašnji premijer Srbije izjavio: „Teoretski je moguć prijem Srbije u EU 2007. godine. Ono što je i u Briselu i u Berlinu bila osnova naše priče je da smo jako veliki optimisti, sa željom da do 2007. godine, odnosno, preciznije, zajedno sa Bugarskom, Rumunijom i Hrvatskom, postanemo članovi EU“. Slaga Živković tada, a nije ni trepnuo. Posle toga lažna obećanja o ulasku u EU je davao Boris Tadić, predsednik Srbije i DS. „Danas“ kaže da je Tadić 2005. godine izjavio, da Srbiji treba oko osam godina stabilnog razvoja kako bi pristupila EU. Tadić je 2005. godine rekao: „Realno je očekivati članstvo u EU 2012. ili 2013. godine“. Dve godine kasnije, Tadićeve prognoze su bile još lažnije. „Srbija će do 2010. godine ući u Evropsku uniju“, izjavio je Tadić 2007. godine. Tako je i Đilas davao slična lažna obećanja, dok je bio gradonačelnik Beograda i predsednik DS. Đilas je npr. od 2008. godine, obaćavao da će on izgraditi metro. Ne samo da Đilas nije izgradio prvu liniju metroa za 5 godina, koliko je bio gradonačelnik, već za 5 godina uopšte nije započeo metro. Da podsetim, da upravo predsednik Vučić i SNS, već godinu dana grade beogradski metro.

Foto: nebojša bakarec

Kao što je govorio neistine do 2013., kada je bio na vlasti, tako Đilas daje razna lažna obećanja, od kako se vratio u politiku 2018. godine. Na primer, u kampanjama 2018. i 2022. Đilas je lažno obećavao da će on i njegova stranka SSP, drastično povećati plate raznim kategorima stanovništva, i licitirao je nerealno visokim iznosima plata. A on i DS su do 2012. godine, dok su bili na vlasti, otpustili 500.000 građana. Prosečna plata 2012. na kraju perioda vlasti Đilasa i DS, je bila bednih 349 evra. Od kada su na vlasti predsednik Vučić i SNS, zaposleno je 500.000 građana, a prosečna plata je u decembru 2022. iznosila 718 evra! Podsetiću da su u januaru 2023. plate i penzije povećane za preko 10 odsto!

Đilas je nastavio sa lažnim obećanjima i danas, 28.3.2023. godine, kada je u emisiji „Probudi se“ na TV Nova saopštio: „Ukoliko dobijemo poverenje građana - Srbija u EU 2030“. Tako je glasio i naslov vesti na Đilasovom portalu „Direktno“. Đilas je tačno rekao: „Ako građani na sledećim izborima ukažu poverenje Stranci slobode i pravde završićemo pregovore o članstvu u Evropskoj uniji za 4 godine. Nakon toga biće potrebne još dve godine za ratifikacije ugovora o pristupanju u parlamentima EU, što znači da će Srbija postati član Unije 2030. godine“.

Kao što je obmanjivao građane do 2013. godine, tako Đilas i u emisiji na TV NovaS nastavlja sa obmanama, i nada se da se niko neće setiti da je istovetne neistine izgovarao i do 2013. godine, samo sa drugačijim datumom.

U svom nastupu na TV NovaS Đilas iznosi i druge neistine: „Poslednjih pet godina nazadujemo u procesu evrointegracija. (op. aut. - ako narod glasa za njega) Srbija će biti još jedna uređena zemlja, a za nas je to ostvarenje onoga što zaista sanjamo - bolje plate, bolje zdravstvo, obrazovanje, nezavisno pravosuđe, smanjenje korupcije, slobodni mediji“.

Prvo, neistina je da nazadujemo u procesu evrointegracija. Za izvestan zastoj u poslednje dve godine, nije odgovorna Srbija, već EU, koja je zbog niza svojih razloga usporila evrointegracije svih država, pa i Srbije (Kovid, KiM, rat u Ukrajini, neslaganja u EU…). Pozitivan pomak u pregovorima o KiM, je pokazao da EU želi da ubrza evrointegracije Srbije. I za to je zalužan predsednik Vučić.

Drugo, zbog čega Đilas i njegova bivša stranka DS, koju je vodio do 2014., nisu dok su bili na vlasti 12 godina, omogućili „ostvarenje onoga što zaista sanjamo - bolje plate, bolje zdravstvo, obrazovanje, nezavisno pravosuđe, smanjenje korupcije, slobodni mediji“? Koji su rezultati DS i Đilasa? Na kraju tih 12 godina njihove vlasti plata je bila 349 evra, nezaposlenost na rekordnih 25%, pravosuđe su uništili 2009. kada su otpustili hiljade „nepodobnih“ sudija i tužilaca, nisu izgradili ni jednu bolnicu ili klinički centar, srozali su ceo obrazovni sistem, korupciju podigli na najviši nivo, a medije podjarmili 100 odsto, u čemu je glavni izvođač radova bio baš Dragan Đilas. Uz to, Đilasove kompanije su u periodu dok je obavljao tri državne funkcije, ostvarile poslovni prihod od 619 miliona evra!

U periodu od kada su na vlasti predsednik Vučić, ostvaruje se ono što smo nekada mogli samo da sanjamo, u Đilasovo i Tadićevo doba. Plate su dvostruko više, broj nezaposlenih je smanjen sa 25 odsto na 9 odsto, zaposleno je pola miliona građana, izgrađene su desetine bolnica i kliničkih centara, obrazovanje je podignuto na najviši nivo, SNS je u pogledu pravosuđa, potpuno razvlastila samu sebe, i sasvim oslobodila pravosuđe, vodi se nemilosrdna borba protiv korupcije, a većina medija je protiv vlasti. Infrastruktura u Srbiji je razvijena deset puta više nego u doba DS i Đilasa, tako da to Đilas ne sme ni da pomene. Vojska Srbije je desetostruko opremljenija, i znatno plaćenija, nego u doba kada su Tadić, Ponoš i Šutanovac, sveli Vojsku Srbije na nivo armije banana države.

Foto: nebojša bakarec

Dragan Đilas, nastavljajući svoj intervju, konstantno obmanjuje javnost u vezi pitanja uvođenja sankcija Rusiji i kaže da po pitanju uvođenja sakcija Rusiji, ako želimo da napredujemo, moramo uvesti delimične sankcije Ruskoj Federaciji. Tačno je da je vlast odbila da uvede sankcije Rusiji. Međutim Đilas, krije, a time obmanjuje javnost, da su upravo on i njegova stranka- SSP, odlučno bili protiv uvođenja sankcija Rusiji, do 4.4.2023., dok je trajala izborna kampanja. Đilas je 11.3.2022. na TV „NovaS“ oštro izjavio: „Srbija nikada nikome ne treba da uvodi sankcije, jer je sama bila pod sankcijama i zna da sankcije pogađaju samo običan narod“. Kako je prestala potreba da SSP obmanjuje građane u kampanji, Đilas je obrnuo ploču i počeo da zagovara uvođenje sankcija Rusiji. Ponoviću, Đilas je u martu 2022. rekao da „Srbija nikada nikome ne treba da uvodi sankcije“. Zbog čega je slagao, i promenio stav? I primetiću, da je i ovom novom izjavom o uvođenju „delimičnih sankcija Rusiji“, Đilas još jednom pokazao prevrtljivost, i nedoslednost, jer su do juče on i SSP, govorili o punim sankcijama Rusiji, tj. o potpunom usaglašavanju sa politikom EU. Sada odjednom, Đilas prvi put pominje „delimične sankcije Rusiji“. Običan građanin nikako neće moći da shvati šta je politika Dragana Đilasa i SSP, u vezi sankcija Rusiji – protivljenje sankcijama, delimične sankcije ili pune sankcije? Kako to građani da znaju, kada Đilas iznosi treći po redu različit stav po tom pitanju!?!

Đilas je prestao da bude lider opozicije, i rejting njegove stranke je u padu, zbog toga što on i SSP, daju lažna obećanja i šalju nejasne poruke biračima i medijima. Čas su protiv sankcija Rusiji, čas su oštro za sankcije Rusiji, a potom traže delimične sankcije. Čas podržavaju plan EU o KiM, čas kažu da je on loš. Unazad godinu dana, posle susreta sa predsednikom Vučićem, Đilas je odustao od ekstremizma koji je krasio njega i njegovu stranku, što pohvaljujem. To je dobro za Srbiju, i za smanjenje napetosti u društvu. Dobro je što Đilas istrajava u svom odustajanju od politike krajnosti.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ružica

pre 1 godinu

Ko tom lažljivcu još veruje?! Cilj uvek isti, lični interes!

TODOR

pre 1 godinu

MNOGE NAŠE LEPE IZREKE SU ĐILASU POTPUNO NEPOZNATE I NERAZUMLJIVE.

Ana

pre 1 godinu

Ovog Djilasa uopste vise niko ni ne slusa sta ima da kaze, culi su mnogo puta od njega kako barata istinom i cime se sve sluzi.

Jana

pre 1 godinu

Dragan Đilas ne zna šta su dela, jer nikada nijedno obećanje ispunio nije. Njegov fah je prodavanje magle i blebetanje u prazno bez pokrića.

Iva

pre 1 godinu

Narod zna koje Dragan Đilas i ne verujumu ništa to i izbori pokazuju!

Marko

pre 1 godinu

Đilas je sinonim za uništavanje Beograda ,narod u njega nema poverenje...

Aleksandra 60

pre 1 godinu

Djilas nikada nije ispunio obećanja koja je dao gradjanima ni kada je bio deo DS niti kao gradonačelnil Beograda, a još manje danas. Jedino što ispunjava to su njegova lična zadovoljstva.

Milan

pre 1 godinu

Djilas i njegovi stranacki drugovi su prokockali poverenje gradjana republike Srbije, kada su imali priliku da se bore za Srbiju i njene interese, oni su se borili za licne interese i napunili su svoje dzepove.

Marko

pre 1 godinu

Đilas je žuti lopov sa njegovim mostom od 670miliona.

Bilja

pre 1 godinu

Ako se vratimo unazad godinama, na svakom koraku vidimo njegove lazi.

Ana

pre 1 godinu

On je pokazao svoje lice, zasto bi ga neko uopste slusao!

Jovan

pre 1 godinu

Idemo napred u novu pobede nema predaje nesmemo nazad

Milosav

pre 1 godinu

Djilas laze za medalju ali mislim da je Marinika blizu da ga pobedi u lazima.

Igor

pre 1 godinu

Šta bi Dragan Đilas radio nego lagao i krao, nista drugo ne ume.

mila

pre 1 godinu

Ceo život ovog Đilasa je zasnovan na lažima!!!

Aca

pre 1 godinu

Dragan Đilas je lažov I prevarant i već 20 godina unazad laže obećava narodu ,ali hvala bogu narod mu ne veruje i ne pruža podršku.

Iva

pre 1 godinu

Odličan odgovor Nebojše Bakareca lažljivku Đilasu!

Aca

pre 1 godinu

Ko jos da mu veruje on tj Dragan Ðilas je lazovcina.

Tam

pre 1 godinu

Djilas je obican izdajnik i lazov koji samo steti nasoj drzavi!

Sava

pre 1 godinu

Đolas je lažov i prevarant koji želi da upropasti Srbiju.

San a

pre 1 godinu

Za Djilasa vazi ona stara izreka, jednom lopov, zauvek lopov, jednom lazov, zauvek lazov.

Caca

pre 1 godinu

Đilasu niko ništa ne veruje,on samo gleda lični interes!

Sasa

pre 1 godinu

Djilas moze da laze i laprda sta mu volja, niti ga ko uzima zdravo za gotovo, niti mu ko veruje.

Sanja

pre 1 godinu

Ko jos veruje u lazna obecanja Dragana Djilasa, Srbija je osetila njegova ne dela na svojoj kozi, unistio je Srbiju i narod u njoj.

Sanja

pre 1 godinu

Nikada vise ovaj narod nece nasesti na lazi opozicije.

Ana

pre 1 godinu

Đilas lažov i izdajnik! Ko jos njemu može da veruje?!

Vojin

pre 1 godinu

Žalosno je koliko neko želi da upropasti sopstvenu državu i ujedno glumi lažnog patriotu.

Ana

pre 1 godinu

Djilas je lazov i manipulator, zanima ga samo licni interes i fotelja!

Maja

pre 1 godinu

Đilas je uvek koristio svoje tabloide da servira laži!

KT

pre 1 godinu

Navikli smo na Djilasa koji istinu nikad rekao nije. Ne veruju njemu 2% vise. Tacno mu smeta napredak Srbije pa bi po svaku cenu da rusi vlast.

Maja

pre 1 godinu

Đilas je besan što mu pijuni nisu radili na izborima. Sad iskaljuje bes i političku nemoć kroz gomilu laži!

Sara

pre 1 godinu

Gospodine Djilasu 1.april je tek za koji dan, gde ste pozurili.

Tamara

pre 1 godinu

Đilasu je đon obraz, da je drugačije povukao bi se iz politike posle svih lažnih obećanja i uništavanja budžeta Srbije!

Gaga

pre 1 godinu

Takve laži i lažna ovećanja može da smisli samo Đilasov mašinski mozak!

Anja

pre 1 godinu

Đilas zaslužio hladan tuš sa svojim lažima do zelene trave!

Sara

pre 1 godinu

Đilas je poznat po davanju lažnih obećanja već 20 godina, kao i njegova bivša stranka DS.

Marko

pre 1 godinu

Đilas je poznat po davanju lažnih obećanja već 20 godina, kao i njegova bivša stranka DS.

Marija

pre 1 godinu

Đilas ništa drugo ni ne zna osim da laže, samo gleda svoj interes!

Mladen

pre 1 godinu

Đilas nije uspeo da izgradi metro u Beogradu, iako je obećavao da će to učiniti dok je bio gradonačelnik.

Janko

pre 1 godinu

Predsednik Vučić i SNS grade beogradski metro godinu dana.

Nemanja

pre 1 godinu

Đilas i SSP su lažno obećavali da će povećati plate, ali su otpustili 500.000 građana dok su bili na vlasti.

Dragan

pre 1 godinu

Đilas je najveći manipulator, lažov i lopov u istoriji Srbije!

Branko

pre 1 godinu

Prosečna plata je bila 349 evra na kraju perioda vlasti DS i Đilasa, dok je sada 718 evra pod vlašću predsednika Vučića i SNS.

Jelena

pre 1 godinu

Đilas obmanjuje javnost kada kaže da Srbija nazaduje u procesu evrointegracija.

Alex

pre 1 godinu

Đilas sve dublje i dublje tone zahvaljujući stranim mentorima koji ga savetuju šta da govori jer nema svoju politiku.

Marko

pre 1 godinu

Pod vlašću predsednika Vučića, plate su dvostruko više, broj nezaposlenih je smanjen sa 25 odsto na 9 odsto, zaposleno je pola miliona građana, izgrađene su desetine bolnica i kliničkih centara, obrazovanje je podignuto na najviši nivo.

Nemanja

pre 1 godinu

Đilas je nedosledan u vezi sankcija Rusiji, menjajući stavove u zavisnosti od trenutne političke situacije.

Sava

pre 1 godinu

Đilas i SSP šalju nejasne poruke biračima i medijima, što je dovelo do pada rejtinga stranke.

Ras

pre 1 godinu

Pa Srbija zna ko je Djilas i da se njemu ni na kakvoj izjavi ne može verovati

Hana

pre 1 godinu

Samo neka laze i izmislja, treba ga pustiti da sto vise smesan ispada pred narodom.

Mitar

pre 1 godinu

Nista drugo sem lagarija ne ume, dobro ume da krade, ali postenim putem da dodje do necega teskoo...

UNA

pre 1 godinu

Uskoro nece ni sam sebi verovati, koliko lazi u danu uspe da izgovori, strasan je.

Iva

pre 1 godinu

Narod Srbije nikada više neće pružiti Đilasu poverenje na izborima.

Nata

pre 1 godinu

Ko tom lažljivcu još veruje?! Cilj uvek isti, lični interes!

Maja

pre 1 godinu

Đilase bolje gledaj svoja posla, nemoj davati svoje ,,savete"

Mirka

pre 1 godinu

Srbija će do 2010. godine ući u Evropsku uniju izjavio je Tadić 2007, pa sramota što sad sve to prepisuju današnjim liderima.

Anka

pre 1 godinu

Đilas čim otvori usta odmah slaže dokle više!

Jelena

pre 1 godinu

Da li je ovaj čovek i kada u ovih 20 godina govorio istinu? Nije to je za njega nepoznato.

Boris Spasic

pre 1 godinu

Djilas je odavno svojim pustim pricama i obecanjima pokazao i dokazao kakv je covek a pre svega koliki lopov

Dragan

pre 1 godinu

Ђилас није крао само онда када није имао прилику да нешто украде.

Boško

pre 1 godinu

Đilasova opsesija sankcijama Rusiji ukazuje na njegov nedostatak drugih, jasnih i konkretnih ideja o tome kako poboljšati ekonomsku situaciju u Srbiji.

Petar

pre 1 godinu

Vučicu nisu potrebni Djilasovi saveti. Da je znao kako se radi, sad ne bi bio na dnu.

Kaća

pre 1 godinu

Đilas nikada nije ispoštovao ono što je obećano i zato ne znam kako ga nije sramota da opet očekuje podršku građana.

Mileva

pre 1 godinu

Da je ispunio bilo šta od obećanog, Đilas bi imao podršku građana.

Bane

pre 1 godinu

Postavlja se pitanje zašto bi neko verovao lažljivcu poput njega, koji verovatno ima skriveni lični interes u svemu što radi.

Sasa

pre 1 godinu

Djilas moze da laze samog sebe jer ga je narod provalio poodavno

Ivan

pre 1 godinu

Đilas bolje da ne deli svoje "političke" savete, mnogo su nas koštali!

Marina

pre 1 godinu

Lepo je objasnio Siniša; živećemo, bez vaših ekonomskih ideja koje smo jedva preživeli.

Ivan

pre 1 godinu

Opet se pojavio ovaj lik koji misli da zna sve.

tanjug1

pre 1 godinu

Žutaćima niko više ne veruje. Pokazali su se

Tijana

pre 1 godinu

Ma ko jos veruje i slusa sta ima da kaze lazov poput Djilasa, on je davno procitana i ispricana knjiga koju vise niko ne zeli da cita.

Nidza

pre 1 godinu

Bolje zdravstvo, obrazovanje, nezavisno pravosuđe, smanjenje korupcije, slobodni mediji“? Koji su rezultati DS i Đilasa? Na kraju tih 12 godina njihove vlasti plata je bila 349 evra, nezaposlenost na rekordnih 25%, pravosuđe su uništili 2009. kada su otpustili hiljade „nepodobnih“ sudija i tužilaca, nisu izgradili ni jednu bolnicu ili klinički centar. Zašto nisu ništa uradili Djilasovci

jovana

pre 1 godinu

Ђиласу више нико не верује јер знају колико лаже

Hana

pre 1 godinu

Đilas je opozicioni klovan koji pokušava da glumi patriotu.

Petar

pre 1 godinu

Đilas da je znao da vodi politiku ne bi postao opozicija!

Petar

pre 1 godinu

Đilasova politika nije fokusirana na pronalaženje konstruktivnih rešenja, već na osvajanje političkih poena.

jovana

pre 1 godinu

Ђилас увек само за своје интересе јер је то њему најважније

Cecilija

pre 1 godinu

Znamo koliki je Djilas lazov, on i njegova zuta bagra su unistili Srbiju.

Mara

pre 1 godinu

Laže Đilas na kilometre, kako bi naš narod rekao. Njegova obećanja nikada se nisu ostvarila, a i nikada neće.

Vasa

pre 1 godinu

Samo ti Djiki ne govori šta da radimo, kad god smo po tvom radili, srljali smo u propast!

Ana

pre 1 godinu

Uvek su se služili manipulacijama i lažima, to je njihova politika, plan i program...

Esa

pre 1 godinu

Narod Srbije zna ko se bori za njega i ko sve radi da mu bude bolje. Ne moze ni da zaboravi kada je Srbija bila pred bankrotom.

jovana

pre 1 godinu

Ђилас само може да критикује Вучића и ништа друго

Kića

pre 1 godinu

Đilas ima odličan slogan za svoju politiku i borbu za vlas, a to je :"Obećanje ludom radovanje"! Samo je zaboravio da narod nije lud, sazreo je naučivši lekciju!

Jasko

pre 1 godinu

Navikli smo na Djilasa i njegove laži i kradje. Jednom se ovaj narod Srbije opeko sa njim na čelu države , ne trebaju nam novi propusti i problemi.

Jana

pre 1 godinu

Djilas je samo jedan lažov koji misli da se narod ne seća kako su bedno ziveli pod njihovom vladavinom

Magda

pre 1 godinu

Upleo se u sopstvene laži i obmane. Taj čovek nije u stanju da mu veruju da li je dan ili noć, a ne da traži poverenje građana na izborima. Sramota!

Milan

pre 1 godinu

Djilas je najveca lazovcina koju je videla srpska politicka scena, vise ne moze sam sebe da uhvati ni za glavu ni za rep.

Kaca

pre 1 godinu

Djilas je jedino dobar u malverzacijama i lazima!

Slavica

pre 1 godinu

Đilas se bavi lažima, dok se predsednik Vučić bori za Srbiju!

Maja

pre 1 godinu

Đilas nema predstavu o vremenu, niti o rečima koje izgovara

Pera Detlic

pre 1 godinu

Ništa više ne treba dodati na ovaj tekst, sve piše.

Petar

pre 1 godinu

Narod je navikao da od Đilasa čuje samo laži.

Vlada

pre 1 godinu

Kada se vratimo nekoliko godina unazad i vidimo sva Đilasova obećanja data narodu koja nije ispunio niti je brinuo za date reči, zaključak je je jednostavan Đilas još jedan veliki lažov koji gleda svoju korist.

Bane

pre 1 godinu

Đilas je samo propast doneo Srbiji!Zadužio nas je gde god je stigao.

Vlada

pre 1 godinu

Đilas je najveći lažov i prevarant samo gleda svoj interes i način kako da napuni svoje džepove,jer je za vreme svoje vladavine stekao ogromno lično bogatstvo koje bi trebalo da se ispita kako je do njega došao.

Nina

pre 1 godinu

Đilase, ti si politicka proslost Srbije, nikakva obecanja koje danas dajes građanima, ne mogu eliminisati sve tvoje lazi i nelegalne radnje.

Ana

pre 1 godinu

Đilasovim lažima i manipulacijama nikad kraja. Svako dato obećanje nije ispunio.

Bane

pre 1 godinu

Vučicu nisu potrebni Djilasovi saveti. Da je znao kako se radi, sad ne bi bio na dnu. Podrška Vučicu.

Ana

pre 1 godinu

Đilas je uvek pokušavao lažima obmani srpski narod. Nikada njegova obećanja nisu prešla u dela.

Ivan

pre 1 godinu

Mi snosimo posledice što smo dozvolili da Đilas bude na vlasti!

Ana

pre 1 godinu

Uz predsesnika Vičića ulazak u EU nam je zagarantovan.

Hana

pre 1 godinu

Vučić najbolje zna šta je dobro za Srbiju ,ne treba jedan Đilas da mu pametuje!

Ana

pre 1 godinu

Srbija rapidno napreduje, sve smo bliži EU zahvaljujući predsedniku Vučiću.

Nina

pre 1 godinu

Đilase, "Ko te ne zna, skupo bi te platio", građani, a pogotivo beograđani, znaju kakvu si stetu napravio u proslosti svojom bahatom i sitnosopstvenickom politikom.

Ana

pre 1 godinu

Ko još veruje lažovu Đilasu? Uvek je gledao samo lični interes u svemu što je radio.

Ana

pre 1 godinu

Kako Đilasa nije sramora da toliko laže narod? Niko nije lud da poveruje čoveku koji u svemu samo gleda lični interes.

Nena

pre 1 godinu

Djilas prica samo lazi, ne znam ko mu veruje i u njegove prazne price.

Ana

pre 1 godinu

Đilas je uvek glasio za najvećeg lažova i manipulatora.

Lora

pre 1 godinu

Djilas ima samo jedan cilj, a to je lični interes

Milena

pre 1 godinu

Djilas Laze kako zine, sreća pa ovaj narod nije lud

Kika

pre 1 godinu

Sreća pa ovaj narod ne veruje lazima koje Djilas plasira

Mica

pre 1 godinu

Djilas je više preterao sa lažima i izmišljotinama

Rasa

pre 1 godinu

Djilas ima i dalje potrebu da laze i obmanjava narod kako cemo uci u Evropsku uniju ako on dodje na vlast ali narod ga je dovoljno upoznao i nece ga birati uzalud se trudi jer lazovu i prevarantu se ne veruje

Zika

pre 1 godinu

Djilas je klasičan manipulator,nista bolje nisam ni očekivao od njega

Jasna

pre 1 godinu

Ma Đilas je lažovčina. Ko ga podržava može slobodno da zaobiđe sve nas poštene ljude...

Dragana

pre 1 godinu

Djilas gleda samo svoje interese i nista drugo.

Ljubica

pre 1 godinu

Šta će...najbolje umeju da lažu muskarci kada muvaju ženu da mu da...i lopov kada treba da mu date priliku da se nakrade...a posebno lopov da mu date priliku opet da se nakrade

Sara

pre 1 godinu

Niko više ne veruje Đilasu i njegovim praznim pričama.

Goca

pre 1 godinu

Đilas je lažov i sramota za Srbiju I srpski narod.

Mirko

pre 1 godinu

Djilas svojim obećanjima prodaje maglu gradjanima Srbije

Miki

pre 1 godinu

Nista Dilasu ne treba verovati,covek je ceo zivot lagao i krao

Mira

pre 1 godinu

Đilasove priče nemaju pokriće. Narod mu više ne veruje.

Goran

pre 1 godinu

Ko može još Djilasu da veruje, pa on je neopevani lažov

Ivan

pre 1 godinu

Đilas je prokockao svaku priliku koja mu se pružila jer nije častan i pošten čovek.

Bilja

pre 1 godinu

Koliko je samo smešan. Samo laže. Koga više? Jedino sam sebe.

Bojan

pre 1 godinu

Đilas je ispričana priča. Na njega više niko ne reaguje, niti ko sluša njegove laži.

Ivona

pre 1 godinu

Notorni lažov. Od njega se ništa bolje i ne očekuje.

Mirko

pre 1 godinu

Djilas nijedno obećanje nije ispunio a sad se našao pametnim da obećava nešto gradjanima Srbije

Dejan

pre 1 godinu

Đilas je imao prilike da od Srbije nešto napravi, pa je uništio sve što se uništiti moglo. Kako ga nije sramota da bilo šta priča, a pogotovo da laže.

Eva

pre 1 godinu

Hahaha, Đilas više ne zna ni šta je lupio, ni šta će da lupi. Kome ti više prosipaš ispričane priče?

Milos

pre 1 godinu

Sve što Đilas kaže treba uzeti sa dozom rezerve.

Milica

pre 1 godinu

Sve što Đilas kaže treba uzeti sa dozom rezerve, jer njemu se ne može verovari.

Ljubica

pre 1 godinu

Kako ovog Đilasa nije sramota da bilo šta kaže, da se bilo gde pojavi. Upropastio je za svoje vreme sve što je mogao da upropasti.

Milos

pre 1 godinu

Davno su prošla ta vremena kad je natod verovao Đilasu.

Goran

pre 1 godinu

Djilasovim lazima i manipulacijama je davno dosao kraj, niko ga vise ne slusa i neprimecuje!

Filip

pre 1 godinu

Pokazala je opozicija sta su uradili i na kom nivou je bila drzava Srbija. Sreca pa je njihovoj vladavini dosao kraj!

Anđela

pre 1 godinu

Đilas je ružna prošlost i politički neslavni penzioner. Narod ga je poslao u penziju i to je iole pametnom dovoljno da skapira gde mu je mesto

Anja

pre 1 godinu

Đilas nema kredibilitet da bilo šta govori. Srbiju je pokrao i zajedno sa svojim kolegama pokušao da je razori.

Sanja

pre 1 godinu

Budući da je radio samo za svoj džep i za svoju korist, ne bi mu bilo pametno da se pravi pametar preterano. Prvo zato što nije, drugo narod ga je penzionisao

Marko

pre 1 godinu

Đilas bi trebalo da ućuti već jednom i prestane da se pojavljuje u tajkunskim medijima jer narod zna koliki je lopov

Sofija

pre 1 godinu

Đilas je najpoznatiji po svojim lažima. Narod to više ne želi da sluša, samo ne znam kada će mu to biti jasno

Zoran

pre 1 godinu

Đilas je uvek bio jak na rečima, a na mlak na delima...

Ana

pre 1 godinu

Đilas i njegovi kompanjoni su se služili i služe lažima, prevarama i manipulacijama... To je njihov politički program!

Una

pre 1 godinu

Đilas je upropastio sve što je dotakao. Šta reći o čoveku koji bi i rođenu majku prodao za šaku novca.

Uroš

pre 1 godinu

Đilas je uništio državu potpuno za vreme njihove vlasti i nisu učinili ništa kako bi Srbija rasla i napredovala.

Maja

pre 1 godinu

Kada pogledamo ko je sve u prošlosti vodio državu, potpuno je jasno odakle potiču svi problemi sa kojim se i dan danas suočavamo.

Petar

pre 1 godinu

Srbija nikada u svojoj istoriji nije imala goreg vlast od demokrata.

Neven

pre 1 godinu

Opozicija se služi populističkim izjavama i neznanjem kako bi se promovisala, umesto da predstavi konkretne planove za bolju budućnost Srbije.

veljko

pre 1 godinu

Đilas je prolupao skroz ne zna više šta radi

Uros

pre 1 godinu

Lažna obećanja Đilasa i drugih lidera opozicije o odlasku na Kosovo i Metohiju su dokaz da im nije stalo do naroda, već samo do sticanja političke moći.

Marina

pre 1 godinu

Dok su žuti bili na vlasti mnogo mladih ljudi je otišlo iz zemlje, zatvoreno je bezbroj fabrika. Odveli su Srbiju na dno.

Nemanja

pre 1 godinu

Opozicija ne razume važnost delovanja u korist naroda, već se bavi davanjem obećanja koja ne mogu ispuniti.

Luka

pre 1 godinu

Opozicija nema sposobnost da unapredi infrastrukturu, kao što je bio slučaj sa izgradnjom metroa u Beogradu.

Ivan

pre 1 godinu

Predsednik Vučić i SNS su zaposlili 500.000 građana i prosečna plata je porasla na 718 evra.

Nemanja

pre 1 godinu

Đilas i SSP lažu građane obećavajući da će značajno povećati plate raznim kategorijama stanovništva, ali to su samo prazna obećanja.

Nemanja

pre 1 godinu

Đilas i DS su otpustili 500.000 građana dok su bili na vlasti i ostavili Srbiju sa prosečnom platom od samo 349 evra.

Stefan

pre 1 godinu

Opozicija se ne može pozivati na kritiku vlasti zbog lažnih obećanja kada sama godinama daje nerealna obećanja i ne uspeva da ih ispuni.

Milena

pre 1 godinu

Izgradnja metroa nije jedini pokazatelj uspešnosti gradonačelnika ili stranke na vlasti. Opozicija bi trebalo da se fokusira na konkretne probleme građana umesto na propagandu.

Suza

pre 1 godinu

Poznato je svima da je velika vecina iz prethodnih vlasti davala Lanza obecanja, Đilas u tome prednjači.

Nada

pre 1 godinu

Dragan Djilas je sve svoje sanse ispucao, jedino sto mu je ostalo je da laze.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Dragan Djilas poznat kao covek koji obecava a ustvari laze.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Neznam koliko je Djilasu verovati kad mu i istorija nije bas sjajna, lagao petljao muljao dok je mogao i toko se provlacio celi mandat.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Djilas se drzapo Tadica i ne zna se ko je vise lagao za Tadica znamo punio dzepove a praznio drzavnu kasu na kraju ostavio drzavu i narod i pobegao za vreme bombardovanja u Rumuniju. I to je predsednik sramota. A djilas se drzao njega isto zbog para pa gde je mogao da se ogreje on je tu bio.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Stara ekipa vladajuca nezna se ko vise laze, tako da ni Djilas ne ide dalje od njih jer je bio u vrhu a nikada nista korisno nije uradio za svoju zemlju i narod.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Djilasa zaobici svaki put jer sve sto kaze on slaze.

Andrijana

pre 1 godinu

Odavno nasi gradjani znaju ko je Djilas i sa cime se sluzi da bi dosao do svog cilja.

Filip

pre 1 godinu

Iz Djilas ovih usta samo moze laz da izadje, toliko laze da mu ni malo dete ne veruje a kamoli gradjani.

Jovana

pre 1 godinu

Đilas može da priča, njega više niko ne sluša.

Maja

pre 1 godinu

Izolovali ste vi žuti Srbiju pre svih, zatvarajući fabrike i ostavljajući narod na ulicu bez posla

Nikola

pre 1 godinu

Vučić se svim srcem i dušom bori za Srbiju, za narod, za napredak i budućnost. Danas je Srbija svoj na svome!

Sanja

pre 1 godinu

Ne znam, ko više može da sluša Đilasa i njegove laži.

Ceca

pre 1 godinu

Jedino što Đilas treba da uradi da popravi svoju situaciju je da samo sluša i ništa ne radi, ili još bolje da ćuti.

Maja

pre 1 godinu

Djilas sta reci vise,sto se ne zna o ovom coveku.Covek novca,koji iskljucivo pokusava da se preko grbace svoje zemlje Srbije jos vise obogati.

Nikola

pre 1 godinu

Treba da se vrati u politicku ilegalu,a ne da komentarise i drzi pridike.Imao je svoje vreme koje je odavno isteklo

Ceca

pre 1 godinu

Djilas je toliko stete naneo ovoj drzavi da jedino sto bi od njega bilo dobro je da samo cuti i ne radi nista a jos bolje da nista i ne govori.

Maki

pre 1 godinu

Djilas je svima poznat kao lazovcina, svakako mu nista ne verujemo vise!

Mr Stefanović

pre 1 godinu

Opoziciju nije briga za Srbiju, njima je samo lični interes bitan!

Lale

pre 1 godinu

U današnjoj opoziciji je sam šljam srpske politike!

Sanja

pre 1 godinu

Đilas laže narod sa strane građanista a tzv. desna opozicija i kvazipatriote rade protiv države sa druge strane. To je isto samo na suprotnim polovima političkog spektra.

Sanja

pre 1 godinu

Đilas bi trebao da se pokrije ušima i da se ne javlja!

adriana

pre 1 godinu

Lažljivi Dragan Đilas, konstantno obmanjuje javnost, ali njemu građani više ne veruju.

dejana

pre 1 godinu

Mi snosimo posledice što smo dozvolili da Đilas bude na vlasti!

Sanja

pre 1 godinu

Đilas je samo znao da gleda njego ineteres, a ne interes naroda i države!

Dragana

pre 1 godinu

Poznato je da Đilas laže čim zine ,videli smo da samo brine za svoje interese

Tamara

pre 1 godinu

Đilasa nikada nije zanimala dobrobit naroda, nego samo svoja!

julija

pre 1 godinu

Đilas je davno pokazao svoje pravo lice, zato ga narod i ne voli.

zlatica

pre 1 godinu

To je "stručnjak" Đilas koji je pričao jedno, a sad drugo. Sramota!

MIlena

pre 1 godinu

Mržnja prema Vučići je jedino za šta zaju Đilasovci, ništa drugo nemaju da ponude narodu.

lenka

pre 1 godinu

Đilasu, kao i uvek, interesi Srbije na poslednjem mestu.

Ena

pre 1 godinu

Politika kompletne opozicije se zasniva na lažima.

Jana

pre 1 godinu

Đilas je jedna lopuža koji ceo život radi za lične interese.

Ana

pre 1 godinu

Đilas je davno ispricana prica...Ko njega jos slusa?

svetlana

pre 1 godinu

Đilas sada ne treba da brine, pravi ljudi vode državu Srbiju.

Mika

pre 1 godinu

Dragan Djilas je odavno izgubio svaki kredibilitet. Taj laze kako zine!

Eva

pre 1 godinu

Rejting Đilasove stranke je u padu, zato što daje lažna obećanja i šalje nejasne poruke biračima i medijima.

Iva

pre 1 godinu

Kada nemaju drugi mehanizam za diskreditaciju Djilas i drustvo ga izmisle i naprave od toga vest.

Mara

pre 1 godinu

Manite me Đilasa i ostale druzine, jer oni slazu a da ne trepnu.

Ela

pre 1 godinu

Đilas je poslednji na svetu koji ima pravo da deli savete.

Ena

pre 1 godinu

Djilas je u blatu odavno. Na margini politickog zivota ocajnicki pokusava da se vrati na politicku scenu.

Davor

pre 1 godinu

Jos jedan pokusaj lazi i obmana raspale opozicije.

sunčica

pre 1 godinu

Đilas se ne pita ništa, Vučić je rekao svoj stav o sankcijama i toliko o tome.

Koki

pre 1 godinu

Ma ko vise veruje Djilasu taj nije cist sa sobom.

Pita

pre 1 godinu

Ovi iz opozicije lazu a da jos i ne otvore usta!

helena

pre 1 godinu

Srbiju uopšte ne zanimaju Đilasovi saveti, neka ih zadrži za sebe.

Zoki

pre 1 godinu

E lepo mu je Bakarec rekao! Bravo! I treba Djilasa malo staviti na mesto.

goca

pre 1 godinu

Vučić jako dobro vodi državu Srbiju, i ne treba Đilas da brine o tome!

zoran

pre 1 godinu

Jesi li razmišljao pederčiću da popušiš Đilasu..?

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija