• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.09.2016

21:02

SRBIN NA SLUŽBI U SARAJEVU, MEKTIĆ PRETI HAPŠENJEM: Ako se Dodik ne odazove, može ga privesti SIPA

Politika

SRBIN NA SLUŽBI U SARAJEVU, MEKTIĆ PRETI HAPŠENJEM: Ako se Dodik ne odazove, može ga privesti SIPA

Podeli vest

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je večeras da je, ukoliko se predsednik RS Milorada Dodik ne odazove na poziv koji mu je Tužilaštvo uputilo u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom, moguće izdati naredbu za prisilnim privođenjem koju će najverovatnije sprovesti SIPA

- Ako se ne odazove, a razlog za neodazivanje bude neopravdan, da nije bio sprečen nekom višom silom, izdaje se naredba za prisilnim privođenjem. Tu je Zakon o krivičnom postupku vrlo jasan - niko nema pravo da se ne odazove pozivu Suda ili Tužilaštva - rekao je Mektić u Dnevniku sarajevske TV1, prenele su Vijesti.ba.

Na pitanje koja bezbednosna agencija je nadležna da izvrši eventualno prisilno privođenje, Mektić je rekao da bi u ovom konkretnom slučaju to najverovatnije bila SIPA (Agencija za istrage i zaštitu).

U Tužilaštvu je ranije rečeno da je Dodik pozvan da svedoči u predmetu koji se odnosi na neizvršavanje Odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa referendumom o Danu RS.

BAKIRU ĐAVO NE DA MIRA: Dodiku predviđa sudbinu Sadama, Gadafija i Slobodana Miloševića!

DODIK DOBIO POZIV ZA SASLUŠANJE! Tužilaštvo BiH ga tereti za protivustavno organizovanje referenduma!

DODIK UZVRAĆA UDARAC: UDT zahteva razrešenje tužioca BiH Gorana Salihovića?!

DODIK IZRIČIT: Ostaju table "Dobrodošli u Republiku Srpsku"


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cccc

pre 7 godina

Ovaj je produžena ruka Hrvata, njemu se nesme ništa verovati.

Ali Šele

pre 7 godina

Amerika naredila, a to je bilo i očekivano, da Mileta stave u izolaciju

Novi

pre 7 godina

Dosta je polaganja racuna agama , begovima i poturicama tipa Divjak i Mektic , uostalom tu se i neradi o srbima , po potrebi oni menjaju i veru .

Sacha

pre 7 godina

Nek uhapse Dodika i izazvace rat. Onaj Incko radi sve sto je moguce protiv Republike Srpske ali glupost kao sto je hapsenje nece dozvoliti. Pored toga tu je i poslanicki imunitet. \n

bogster

pre 7 godina

Janičaru, jesi naučio Kuran napamet. Uči ako nisi da nastave da ti daju platu. Mani se ti Dodika, On je za tebe jadu Gromada.

Aleksandar Mihailović

pre 7 godina

Kretenizam koji direktno provocira rat. Da li debili znaju da je skoro 100% građana ispoljilo svoju demokratsku volju? Da li će kreteni da uhapse sve te građane, ili neko drugi? Da li "kuvari"/režiseri ne samo ove provokacije već i one oko Markala, ul.Vase Miskina, Dobrovoljačke, Tuzle, Srebrenice,... znaju šta rade i gde sve vodi? Ko to toliko mrzi građane BiH da im želi krvoproliće zbog datuma državnog praznika?

vlada

pre 7 godina

A zbog čega da bude uhapšen, zbog "prazničnog dana"? Pa referendum nije Dodik - on pripada narodu koji izražava svoju volju! A bilo bi dobro da razmislite o posledicama!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija