• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2017

21:04

POLITIČKA ISPOVEST LIDERA RADIKALA! ŠEŠELJ: Vuk Drašković je drukara, a Đinđić mi je bio drug!

Politika

POLITIČKA ISPOVEST LIDERA RADIKALA! ŠEŠELJ: Vuk Drašković je drukara, a Đinđić mi je bio drug!

Podeli vest

Vučić je kad je došao u SRS bio veoma obrazovan, neiskvaren mladić. Dovoljan je bio jedan njegov TV nastup da ga odredim za poslanika

Lider SRS Vojislav Šešelj u velikoj političkoj ispovesti koju je objavio "Nedeljnik" rekao je da je predsednik SPO Vuk Drašković, inače njegov kum, osamdesetih i devedesetih godina policiji redovno "drukao" najbliže saradnike!

U ovoj ispovesti Šešelj je otkrio i kako je "testirao" mladog Aleksandra Vučića, ali i zašto mu je Zoran Đinđić posle naredbe iz Vašingtona preko noći okrenuo leđa. Prenosimo najzanimljivije delove ove ispovesti:

* Bio sam inicijator da moj kum Vuk Drašković i ja napravimo partiju. Vuk se nećkao, Dana ga je nagovarala, ali on nije hteo. Pred Novu 1990. čeka me kod njega s gotovim programom partije i ja vidim tu ozbiljnih stvari, ali i nebuloza poput toga kako će se koja kasarna zvati. Na šta je sve Vuk naletao, kakve je sve nebuloze radio, pa to je neverovatno... Uopšte nije imao sklonosti da formira modernu stranku, nego je samo ponavljao: Sad si ti ovo, sad si ti ono.

* Vuk dosta laže, zaista je bez ikakvog morala. Junači se kako se držao pred policijom, a to nije istina. Uvek je "pevao" kao bela lala i sam svojom rukom pisao izveštaje. I laže na najbedniji način da sam loše postupao prema Borislavu Mihajloviću Mihizu, da sam mu iznuđivao novac za knjige...

* Sa DS sam početkom devedesetih bio najbliži. Redovno su me zvali na njihova okupljanja, a na prve tri njihove skupštine bio sam čak počasni gost. SRS je kasnije sa DS i DSS formirao tehničku koaliciju i krajem 1994, ali uglavnom 1995, pobeđivali smo Miloševića na lokalnim izborima i osvajali vlast. Sve dok državni sekretar SAD Voren Kristofer nije došao u Beograd sa zahtevom da Milošević preuzme Studio B, a taj prljavi posao obavio je Nebojša Čović. Tada je Zoranu Đinđiću naložio da prekine saradnju sa mnom. To je bio moj kraj sa Đinđićem.

Informer

* Vučić je kad je došao u SRS bio veoma obrazovan, neiskvaren mladić, pun skrupula prema starijima, autoritetima. Dovoljan je bio jedan njegov televizijski nastup na koji sam ga poslao da ga proverim da li bismo mogli da ga odredimo za poslanika. Ovladao je potpuno našom ideologijom. Rekao sam: Ovo je dobar štof, treba mu samo malo dodatnog tkanja.

* Tomu Nikolića sam upoznao u decembru 1990, već sam pobrao simpatije nastupima na TV, iako nisam dobio ni 100.000 glasova na prvim izborima. A njegova Narodna radikalna stranka je pukla, nije imala ni 50.000 glasova. Organizovao mi je tribinu u Kragujevcu, koja je bila veoma dobro prihvaćena. I tako je krenulo...

Tijanić me prvi napao zbog titule vojvode

* Meni vojvoda Momčilo Đujić kaže: "Ja sam star, neko treba da bude vojvoda. Ako vama to ne predstavlja neki problem, ja bih da vas proglasim za četničkog vojvodu." Ja oduševljen! I to bi na Vidovdan 1989. A ovde haos, sećam se prvi me napao Aleksandar Tijanić u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji".


 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bexi

pre 7 godina

Nista nije slagao, vidjali smo se cesto i uredno je dolazio na sve Slave DS-a. Imao je odlicnu saradnju sa Zoranom Djindjicem.

Tito

pre 7 godina

Unistiliste jednu prelepu zemlju i jedan dobar narod.

mirkov1

pre 7 godina

A ne hvališ se da ti je vojvoda Đujić i oduzeo titulu.

vitez

pre 7 godina

Vojo, Vojo, kako se uvlačiš Vučiću. M anemate karaktera ni ti ni Vuk, hercegovačka petljanija. A, Vučia kao da si mu ti otac, takođe bez karaktera.

deda Raša

pre 7 godina

Bravo, sve je istina. I on postao podguzna muva.

david

pre 7 godina

Kažete da su Hrvati ustvari prekršteni Srbi,sa su Šiptari Srbi koji su spasa radi, uzeli Islam,da je sadašnja Srbija nastala voljom drugih naroda iz zajedničke nam države a na tu priču Crnogorci stavili pečat. Da zaboravih ovo su stavovi onih što na ovaj način daju sebi do znanja da nešto kao znaju kao što sam i sam....nemam pametnija posla..

Darko

pre 7 godina

Ne laži samozvani crveni vojvodo. Kad si bio progonjen jedino te je Vuk kao čoveka primio. Za kuma si ga uzeo. Čak i za vreme dok si bio u Hagu, iako potpuno suprotstavljen tvojoj politici, govorio je da treba da budeš pušten. Ti si, a ne Vuk, kao bela lala, piskarao policiji i to će se uskoro videti kad budu otvoreni udbaški dosijei.

sasa

pre 7 godina

Vuka interesuju samo pare. Meni je tražio 5000 maraka da uplatim stranci,kad su bili na vlasti u opštini Savski Venac.da bi mi kao pomogao u jednoj tužbi sa opštinom S.V. Toliko o njegovom poštenju.

Vjeko

pre 7 godina

Републиканцима никад није одговарао монархиста. СРС и ДС веже републиканство тако да немају исти циљ као Вук

Srpkinja

pre 7 godina

Uvek mi se gadio Šešelj, sve šti je radio i što predstavlja, svako ko je ikada bio član SRS i svao ko ne vidi kakvo je to zlo!

miki

pre 7 godina

Ti si malo jača "srpkinja" koja si izbrala naziv da se sakriješ. Više mi mirišeš na ustaškinju.

Ljubo

pre 7 godina

Istina je jedna: i u ovim izborima pobedice " London" ,sve ostalo su prazne price ....ne volim, ali...

Andersenove bajke

pre 7 godina

Najbolje za Srbiju i kraj tvojih bajki je da se ti i vuk koji ste uništili svojom glupošću i trvrdoglavošću zemlju vratite u hercegovinu i tamo u pemziji radite ono što ste radili i pre dolaska u Zemun i Lazarevo, da čuvate i vodite ovce.

XXL

pre 7 godina

I tako već evo sad 27 godina i srbadiji je to interesantno da isteruju - pravdu. Svašta.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Један пајац, слугерања свакој власти,ноторни лажов, целог живота радио за службу,као и земунски клан, пола живота робијаш, србин на потврду, све учинио да српском народу буде увек горе,кажу медији, сада га ваљда та иста служба кандидује за председника,а он пљује по свакоме,као свако људско ђубре коме ништа није свето,ни са једним кумом не говори, види само себе и своју корист, а уз то психички тешко болесна особа,мислим да има и тешку дијагнозу,бар по понашању.

Boban

pre 7 godina

Vojo ti sve znas ali vesto zaobilazis da te je Slavenko Terzic prepravio u Srbina.Jedini si covek na planeti zemaljskoj koji je falisfikovao rodni list.Bio si Miloseviceva pudlica a sada si Vuciceva.

Dragojlo

pre 7 godina

Vuk je i drukara i fukara jer nista nije uradio za srbe,samo laje i prica zalopojke!!!

Boban

pre 7 godina

Vijislav Seselj je jedan jedini lik na planeti zemaljskoj koji je prekopirao rodni list

Plavi

pre 7 godina

Ha ha ha kako se se samo nudi Vućiću, kao što se nudio Miloševiću. Prodana duša!

Rosuljac

pre 7 godina

Vojo, ne lupetaj! O tome kakav si čovek, govore tvoje reči o Vuku, čoveku koji ti je jedini pružio ruku prijateljstva i koji te je nosio na leđima dok nisi stao na noge. Sramoto srpska, ako si uopšte Srbin.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija