• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermagazin

21.01.2017

18:04

MAGAZIN ŠPIGL OTKRIVA: Nemačka neće uvesti sankcije Dodiku, PUTIN SPREMAN ZA INTERVENCIJU NA BALKANU!

Politika

MAGAZIN ŠPIGL OTKRIVA: Nemačka neće uvesti sankcije Dodiku, PUTIN SPREMAN ZA INTERVENCIJU NA BALKANU!

Podeli vest

Nemačka se do daljeg neće pridružiti sankcijama protiv Milorada Dodika, predsednika RS, piše nemački magazin „Špigl“, koji je tu informaciju saznao iz Ministarstva spoljnih poslova Nemačke. Istovremeno, američki „Blumberg“ upozorava da je Vladimir Putin, ruski predsednik, spreman i na vojnu intervenciju na Balkanu, ukoliko za tim bude potrebe

Kada se radi o priči u „Špiglu“, novinar tog magazina je pitao da li će se Nemačka pridružiti američkim sankcijama.

- U ovom trenutku ne čini se da će biti sankcija protiv Dodika, kako nam je objašnjeno od strane dobro informisanih izvora u Berlinu. Ali, nemačka vlada će pokušati da ostvari određen uticaj korišćenjem drugih sredstava. Tako se više puta se u poslednje vreme nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer mešao u unutrašnje sukobe u Makedoniji, što otvoreno, što iza kulisa - piše „Špigl“.

NEMAČKI STRUČNJAK PREDVIĐA VELIKE PROMENE: Moguće povlačenje američkih trupa, Tramp će Balkan da prepusti Putinu!

„Blumberg“, s druge strane, navodi da će se nedavna globalna previranja odraziti na Balkan, koji Rusija, kako tvrdi, istorijski smatra svojom zonom uticaja.

- Rusija ima svoje prste na ovaj ili onaj način u svim balkanskim zemljama, a njihov uticaj tamo raste iz dana u dan. Uticaj se postiže propagandom na srpskom jeziku i kroz mrežu prijateljskih NVO i medijskih izdanja.

PESKOV: PUTIN JE SPREMAN DA SE SASTANE SA TRAMPOM, ali za pripremu sastanka potrebni su meseci!

Ali, ako se stvari zakomplikuju, politička i vojna intervencija nisu isključeni jer, za razliku od svog prethodnika Borisa Jeljcina, Putin ne smatra da je podela zona uticaja zastareo koncept- piše „Blumberg“.

PODLA PROVOKACIJA IZ BRITANIJE! PUTIN ĆE PRIZNATI KOSOVO da bi se nagodio sa Trampom?!

Iako postoje očekivanja da će Donald Tramp promeniti odnos prema BiH i Balkanu, stručnjaci podsećaju da su slična očekivanja bila i kada je državni sekretar bila Hilari Klinton, supruga Bila Klintona, za kojeg Srbi smatraju da je vodio probošnjačku politiku, ali da Klintonova ni u čemu bitnom nije promenila stavove u odnosu na prethodnu republikansku administraciju predsednika Buša, kada je državni sekretar bila konzervativna Kondoliza Rajs.

- Lideri na Balkanu, a naročito u Bosni i Hercegovini, trebalo bi manje da se bave isticanjem američke, ruske ili turske politike, jer ovaj region nije u tolikoj meri interesantan nijednoj od tih zemalja – tvrdi analitičar Srećko Latal.

PUTIN PONIZIO NATO ALIJANSU: Rusija je postala jača od svakog potencijalnog agresora..podvlačim OD SVAKOG!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Politika Srbije i Ruske Federacije po pitanju Balkana i odnosa u regionu u narednom periodu ne sme da bude pasivna, treba sto bolje iskoristiti nastupajuci prazan hod u americkoj spoljnoj politici prema Balkanu i za pocetak omoguciti da se deo oruzanih snaga vojske Srbije po rezoluciji 1244 vrati na sever Kosova, a zatim i da se u pregovore o statusu prikljuci i Rusija, takodje bi bilo pozeljno da se KFOR-u pridruze i ruske jedinice. Sto se tice Republike Srpske njoj treba vratiti sva ona ovlascenja koja joj pripadaju po Dejtonskom sporazumu ukljucujuci tu i vojsku Republike Srpske, ako se to ne prihvati treba insistirati na Dejton-u II gde bi RS dobila status federalne jedinice to jest republike sa pravom na samoopredeljenje. U drugoj fazi bi se moglo ici na potpuni povratak KosMeta pod suverenitet Srbije i ujedinjenje sa Republikom Srpskom kao i na zblizavanje sa Crnom Gorom.

Nino

pre 7 godina

A poslije da se Srbiji pripoje Italija Francuska južni i sjeverni pol ! Kada pametan začuti budala progovori

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Srbija i Italija nikada nisu imale nijedan spor oko bilo kakvih teritoija, ali su zato Italiji nepravedno preotete Istra i Dalmacija, mozda bi ipak to trebalo vise da te interesuje ili mozda da te plasi "susjede", a nije nemoguce da ti iz nekog razloga mozda ni savest nije cista sto u Rebulici Srpskoj Krajini skoro da vise ni nema Srba koji su odande etnicki zbrisani sa lica te zemlje i sa te teritorije koja je bila i medjunarodno pravno priznata od clanica UN-a, no bez brige i to ce jednog dana doci na red. O Francuskoj i o severnom i juznom polu nemam tek sta da ti kazem, pa cu zato da zacutim na te nebuloze na koje vidim da ti itekako imas sta da progovoris iako blage veze nemaju sa bilo cim sto se desavalo na ovim prostorima, no bice da je to verovatno zbog toga sto se vodis maximom proslavljenog srpskog pisca Andrica, koju izgleda zelis da promovises, ali ovoga puta ocigledno samo na svoju stetu i sramotu.

Rossia

pre 7 godina

Немци и Британци удружено раде против Срба вековима, прво нам разбију државу у делиће, измисле нове вештачке нације, признају им државе на српској територији, док Србе искоришћавају и понижавају на сваком кораку, а све у циљу да нас одвоје од Русије, и да Србију униште до краја, па се онда још чуде Путину зашто брани Србе, иако знају да смо ми део руског православног света кога они толико мрзе.

vlada

pre 7 godina

.....eto, promene se već osete i pre nego što ih je Tramp pokrenuo! Srbija će SIGURNO biti pod manjom tenzijom, gde će i problem Kosmeta brže biti rešavan, za početak ravnopravno, a malo kasnije u našu korist! A što se tiče "zone uticaja", Rusija je svakako prihvatljivija za većinu Srba! To se ne mora proveravati, to se ZNA!

marko

pre 7 godina

Putin mora da trazi da nemacka obavestajna sluzba prekine svaki vid podrske siptarskoj mafiji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija