• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2017

22:47

HODŽAJ IZLUPETAO GLUPOSTI U NJUJORK TAJMSU: Srbija blokira put stabilnosti na Balkanu!

Politika

HODŽAJ IZLUPETAO GLUPOSTI U NJUJORK TAJMSU: Srbija blokira put stabilnosti na Balkanu!

Podeli vest

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izneo je niz optužbi na račun Srbije u autorskom tekstu za "Njujork tajms", a pre svega da pokušava da destabilizuje region posle dve decenije stabilnosti


Hodžaj u tekstu koji je objavljen na sajtu lista tvrdi da Srbija to čini jačajući svoju vojsku i radeći u cilju ekonomske dominacije regionalnim zajedničkim tržištem koje Kosovo, kako kaže, smatra neprihvaljiviim i snažno mu se protivi.

Hodžaj kaže da Srbija sve to radi uz pomoć Rusije, koja, kako tvrdi, koristi Srbiju za ponovno sticanje uporišta na Balkanu, kao i da se osveti NATO, SAD i Zapadu.

Njega, kako kaže, "najviše zabrinjava rapidna militarizacija Srbije uz Rusiju koja je snabdeva sistemima vazdušne odbrane i drugom sofisticiranom vojnom opremom", a jačanje srpske vojske vidi "kao oruđe za preventivno prisiljavanje njenih suseda" dok Rusija učvršćuje svoj uticaj u regionu.

Hodžaja kaže da su to "opasne geopolitičke igre", a Srbija je po njemu ta koja "blokira" put stabilnosti i napretka na Balkanu.

Tvrdi da to što se Srbija zbližava sa Rusijom ne ukazuje na opredeljenost za evropske integracije, "već za dominacijom na Balkanu u ruskom stilu - podsticanjem nestabilnosti kako bi se stekla moć".

Srbi su, po njemu, na predsedničkim izborima izabrali nacionalističku vlast koja nastavlja da "prkosi" kosovskoj nezavisnosti, a izabranog predsednika Srbije Aleksandar Vučića optužuje da je obmanuo građane Srbije, jer je vodio kampanju "pod lažnom pretpostavkom" da želi da se Srbija priključi EU.

Hodžaj optužuje Srbiju i da koristi srpsku manjinu protiv kosovskih institucija i za "provociranje tenzija".

Srbiju optužuje za "agresivnu politiku" koja, kako tvrdi, odstupa od posvećenosti normalizaciji odnosa sa Kosovom, protivna je evropskim integracijama i "predstavlja novu bezbednosnu pretnju za sve na Zapadnom Balkanu".


Pripisuje Srbiji genocidnu prošlost i optužuje da se sa njom nije "adekvatno suočila".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sargarepac

pre 7 godina

Kako je strasno kad covek ovako oboli. Skoro da mi ga je zao...ali nije..\n

perica

pre 7 godina

Pa siptaru otimas Srpsko srce i mi treba da ti aplaudiramo ,jel !

Sargarepac

pre 7 godina

Sta se cuje kad Hodzaj upadne u vodu?\nGLUP !!!\n

Mara

pre 7 godina

Oticice te vi sami sa Kosova ili cete tu ostaviti svoje kosti ako vam se to toliko svidja,jer uranijum koji su vasi ljubljeni ameri sa Klintonom na celu, pobacali na Kosovu tek sada ima pravi i pun efekat i ubija polako ali sigurno,tako da vas za pet ,sest godina vise i nece biti.\n

zoran

pre 7 godina

BLAGO VAMA DOK STE NE NORMALNI ISTO KAO I SRPSKA OPOZICIJA,SVE DOK SE BAVITE LAZIMA I PREVARAMA JER ISTINA VAS BOLI BICETE OK ALI,ALI JEDNOG DANA KAD SE OPAMETITE BICE VAM KASNO PROCICE VALJAK PREKO VAS.

pauna

pre 7 godina

odmah tajmsu odgovor na pisnje hodzaja sta ameri znaju o nama nista.to ostavlja ruznu sliku o srbiji.

pero

pre 7 godina

Hodžaj nije toliko pametan da to sve iznese iz svoje glave,glup je on,naučio je napamet što su mu ameri napisali

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija