• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infiormer.rs

25.12.2017

09:27

​POPOVIĆ SA IZRAELSKIM MINISTROM: Jačamo saradnju u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja!

Politika

​POPOVIĆ SA IZRAELSKIM MINISTROM: Jačamo saradnju u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se u Jerusalimu sa ministrom nauke, tehnologije i svemira Izraela, Ofirom Akunisom

Dvojica zvaničnika su se složila da je ovaj susret od velikog značaja za dalji razvoj inovacione i naučno-tehnološke saradnje između Izraela i Srbije. 
Popović je poručio da će uskoro biti formiran međuvladin komitet za saradnju Srbije i Izraela. "Jedna od glavnih tema saradnje biće inovacije, jer ova oblast ima ogroman potencijal za unapređenje bilateralnih odnosa naše dve zemlje", rekao je Popović. 

Promo

Ministar Popović je najavio i potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti inovacija i digitalne ekonomije između Vlada Srbije i Izraela.

- To je način da ojačamo saradnju izraelskih i srpskih inovacionih i istraživačkih organizacija. Takođe, zajednički bismo radili na razvoju najsavremenijih tehnologija koje se primenjuju u poljoprivredi, 5G tehnologija, veštačke inteligencije, robotike, Interneta stvari. Želimo da ostvarimo bližu saradnju između inovacionih i startap kompanija iz naše dve zemlje - objasnio je Popović.

Promo

On je ocenio da Srbija treba da se ugleda na Izrael, koji ima odličan ekonomski rast baziran pre svega na "izraženoj preduzetničkoj kulturi i bliskoj interakciji između nauke i privrede". 

- Srbija u toj sferi može mnogo da nauči od Izraela, koji inovacije i nauku vrlo uspešno primenjuje u privredi - istakao je Popović.


Promo

On je naglasio da su iskustva Izraela značajna za Srbiju kada je u pitanju rszvoj inovacija u regionima.

- Ministarstvo nauke i tehnologije Izraela pomaže razvoj inovacija i otvara istraživačke centre u regionima širom Izraela. Želimo da primenimo njihova iskustva u toj oblasti, jer će i Vlada Srbije sledeće godine započeti otvaranje inovacionih startap centara u regionima širom Srbije - istakao je Popović i dodao da se na taj način mladi zadržavaju u zemlji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija