• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

19.04.2018

15:29

ŠIPTARI BI DA SE REŠI SRBIJE, TRAŽE ZAVRŠETAK RAZGOVORA! Tvrde da je dijalog sa Beogradom iscrpljen i da nema efekta!

Politika

ŠIPTARI BI DA SE REŠI SRBIJE, TRAŽE ZAVRŠETAK RAZGOVORA! Tvrde da je dijalog sa Beogradom iscrpljen i da nema efekta!

Podeli vest

Dijalog sa Beogradom je iscrpljen, više ne daje efekte, tako da se mora se ići u završnu fazu na čemu će Priština insistirati, poručio je premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj 

Baš danas, na petogodišnjicu potpisivanja Briselskog sporazuma, kosovska vlada usvojila je "Platformu za politički dijalog sa Beogradom" i prosledila je parlamentu na usvajanje. Haradinaj objašnjava da dokument "izražava volju za dobrosusedskim odnosim, poštovanjem sporazuma, integracijom u EU i NATO i čini dijalog transparentnim".

- Dijalog sa Beogradom je iscrpljen, više ne daje efekte, tako da se mora se ići u završnu fazu na čemu će Priština insistirati - rekao je Haradinaj.
 
Takozvani premijer Kosova zapravo pokušava da jednostrano prekine proces normalizacije odnosa i dijalog sa Beogradom, sa tobožnjom namerom da uspostavi dobrosusedske odnose, takvo stanovište unapred je osuđeno na propast. Srbija neće uspostavljati dobrosusedske odnose sa lažnom državom, kaže za Sputnjik predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. 

- Primetio sam njegovu izjavu o ZSO gde kaže da će taj status, koji će biti izrađen u neko vreme, morati da se usaglasi sa takozvanim ustavom. Ako ta zajednica treba da bude u skladu sa takozvanim ustavom na Kosovu, onda uopšte nije ni trebalo pregovarati. Očigledno je da ne žele da formiraju Zajednicu srpskih opština onako kako je dogovoreno u Briselu i da će pokušati da nas izmanevrišu. Očigledno je da njih više ne zanima briselski proces normalizacije odnosa, ako žele samo da razgovaraju o dobrosusedskim odnosima, odnosno o tome da Srbija prizna Kosovo, što je za nas neprihvatljivo - kaže Drecun.

HARADINAJ PRIZNAO: KOSOVO NIJE DRŽAVA! TAKOZVANI PREMIJER POTVRDIO DA JE MARIONETA: Našu spoljnu politiku vode SAD!

On od predstavnika Srba koji se danas sastaju u Zvečanu očekuje da definišu naredne korake i da se dogovore kako će se opredeliti prema onome što Priština pokušava da uradi.

Tanjug

- To je sada potpuno jasno, Priština ne želi da se formira Zajednica srpskih opština. Ovo što sada rade je samo predstava za međunarodnu javnost. Oni žele da potpuno izmene ono što je dogovoreno u Briselu - ocenjuje Drecun.

BESNI PAS POZVAO ALBANCE DA SE NAORUŽAJU: Vašington sprema udar na Srbiju i veliki haos na Balkanu?!

Komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučić da će Srbija sačekati tri i po meseca za formiranje ZSO, ali da se to neće dogoditi, Drecun kaže da je neophodno da predstavnici srpskog naroda na Kosmetu deluju usaglašeno sa zvaničnim institucijama Republike Srbije i sa predsednikom Republike.

- Očekujem da će se njihove aktivnosti odvijati u tom pravcu - kaže predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veseli

pre 6 godina

"Prave račun bez krčmara"! Ne bismo mi trpeli velike političke pritiske i bili pozivani svaki čas na pregovore u Brisel, kada od nas ništa ne zavisi. Srbija se itekako pita!!!

peraciganin

pre 6 godina

Kosovo predsednik nece da prizna ,nece dozvoliti ni da udu ni u jednu drugu instituciju.

LILIKA

pre 6 godina

Da se pristalo na sve što oni traže onda bi imalo efekta! E pa neće moći!

caslav

pre 6 godina

1. iselimo sve srbe sa kim. 2. sagradimo privremenu žičanu ogradu. 3. sagradimo pravi kineski zid, doslovno 4. da ni jedan šiptar nikada nogom ne kroči na teritoriju Srbije. 5. problem rešen do je sveta i veka.

Ruzica

pre 6 godina

Znamo da bi Pristina najradije zelela da nema posla sa Srbijom i da mogu da nas se rese,ali s obzirom da su nam oteli deo zemlje nece nas se nikada resiti. MI nase ne damo lako.

poli

pre 6 godina

Srbija poštuje sve sporazume i zbog zaštite interesa srpskog naroda naši predstavnici ce biti i dosledni u insistiranju da se formira Zajednica Srpskih Opština sto je obaveza pristine po briselskom sporazumu

Marko

pre 6 godina

Oni su od pocetka gledali svoju korist i tako su i radili, nikad dogovor nisu ispostovali niti ce to uraditi jer im to neodgovara!

Nikola

pre 6 godina

Neće uspeti Priština u svojim namerama, jasno je da hoće da otmu Kosovo od Srbije ali im neće poći za rukom, jer se još za neke stvari pita Srbija.

Mina

pre 6 godina

Siptari nemaju sanse da isteraju svoju nameru do kraja.

Nena

pre 6 godina

Srbija nece odustati od Kosova i to Siptarima treba da bude jasno.

peraciganin

pre 6 godina

Zna se ko ce dati zavrsnu rec da je gotovo sa pregovorima , a to je Vucic kome bezgranicno verujemo.

Olivera

pre 6 godina

Sta ce nama Briselski sporazum? Nisu ispunili ZSO za 5 godina, molim lepo dovidjenja!

Ljubo

pre 6 godina

...iscrpljenost , ne efikasnost , insistiranje kosovskih organa na novim inicijativama ...sta li se valja iza brda ,osmisljeno ,pripremljeno po plecima srpskog naroda .Da nam Bog pozivi pravoslavnu Srbiju.Za mene dve Srbije postoje .Ja podrzavam samo ovu pomenutu.

Mia

pre 6 godina

Lazni premijer Haradinaj samoproglasenog Kosova i Metohije do sada je trebao da nauci da su zelje jednno ,a stvarne mogucnosti nesto sasvim drugo!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Све државе које су признале лажну државу Косово, признале су ТЕРОРИЗАМ као легитимно политичко сретство...!! Тероризам је тако постао ... - ЛЕГАЛАН...!! Зато убијајмо и МИ - ЊИХ, где год можемо и како год можемо...То је данас легално...!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17