• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

26.06.2018

18:15

UDAR BRISELA NA SRBIJU: ANGELINA AJNHORST, novi posrednik EU ima samo jedan zadatak, IZBOKSOVATI DIL BEOGRADA SA PRIŠTINOM!

Politika

UDAR BRISELA NA SRBIJU: ANGELINA AJNHORST, novi posrednik EU ima samo jedan zadatak, IZBOKSOVATI DIL BEOGRADA SA PRIŠTINOM!

Podeli vest

Direktorka Odseka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Ajnhorst biće ključni posrednik u narednoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, pišu Večernje novosti

Kako navodi list, njen zadatak će biti da ubrza i intenzivira razgovore između predstavnika srpskih vlasti i privremenih institucija na KiM, kao i sprovođenje postignutih dogovora.

Plan je da ona u narednim mesecima bude u stalnom kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, po principu "šatl-diplomatije", tako što će učestalo putovati na liniji Brisel-Beograd-Priština i pokušavati da uskladi stavove dve strane, pišu Večernje novosti.

Ti sastanci će, dodaje list, nekad biti javni, a nekad će se odvijati daleko od očiju javnosti.

SRPSKA DELEGACIJA REAGOVALA NA PLENKOVIĆEVE UVREDE: Predsednica Evropskog parlamenta ignoriše sramno izlaganje!

List navodi i da će Ajnhorstova, "kad to bude potrebno i kada bude prostora za neki prodor u pregovorima", signalizirati da se u Briselu organizuju sastanci na najvišem političkom nivou, a kojih bi narednih meseci trebalo da bude više.

DAČIĆ: Albanci neće kompromis, žele nasilno da zauzmu sever Kosova i Metohije!

Ajnhorstova, koja prema tvrdnjama Večernjih novosti do sada nije bila naklonjena stavovima Beograda, već je uključena u pregovore.

Tanjug

Ona je proteklog vikenda posredovala u tehničkim dogovorima između pregovarača Beograda i Prištine, Marka Đurića i Avnija Arifija, a Večernje novosti ističu da će preuzimanjem nove uloge ona praktično uvesti dijalog u novu fazu, koja se već dugo najavljuje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Posaljite joj nekog naseg Srbina da joj pokaze sta je pravi muskarac....

ponosan

pre 5 godina

Bitno je da se Srbi uzmemo u pamet, ujedinimo i odbranimo svoje interese. Oni bikad nece stati dok jedan Srbin zivi na balkanu.

SARA

pre 5 godina

ANGELINA AJNHORST CE NAM SUDITI U VEZI KOSOVA. TA JEVREJKA RADI ZA SIPTARE. JEVREJKA IZ HOLANDIJE.

Kosovka

pre 5 godina

Da li Angelina zna koliko je Jevrejski i Srbski narod sudbinski vezan. Da li Angelina zna da njen narod, narod Izraela nikada nece priznati samoproglašenu R Kosovo, jer znaju da je to Srbska Sveta Zemlja. To bi morala i Angelina da zna i svu našu istu tešku prošlost u II Svetskom raru...

niko

pre 5 godina

Nije sigurno postavljena sa dobrim namerama prema nama a i ne volim ovakav izraz lica.

Lala iz Banata

pre 5 godina

А јел* има ко , Анђу да... - " боксује "...?!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17