• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2018

08:04

OGLASILA SE AMBASADA IZRAELA: Nismo slavili zločinačku "Oluju", Hrvatska je avione KUPILA OD NAS!

Politika

OGLASILA SE AMBASADA IZRAELA: Nismo slavili zločinačku "Oluju", Hrvatska je avione KUPILA OD NAS!

Podeli vest

Učešće izraelskih aviona u obeležavanju operacije "Oluja" u Kninu, nema nikakve političke elemente i u isključivoj je vezi sa ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila avione F16, saopštila je izraelska ambasada u Beogradu

"Hrvatska je kupila avione F16 od Izraela, a njihovo učešće je u isključivoj vezi sa ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze sa istorijskim odnosima između Srbije i Hrvatske", ističe se u saopštenju izdatom, kako se navodi, "povodom aktuelnih dešavanja tokom obeležavanja vojne operacije Oluja u Kninu i učešća izraelske delegacije".

Kako se dodaje, Izrael izuzetno ceni prijateljstvo sa Srbijom i nije došlo do promene izraelske politike prema Srbiji, za šta je dokaz zvanična poseta predsednika Rivlina pre dve nedelje. 

"Tokom posete, predsednik je bio duboko dirnut, ukazavši na snažne veze i prijateljstvo sa Srbijom. Predsednik je takođe izrazio jasan stav kada je reč o sećanju na prošlost", napominje se u saopštenju. 

U tom smislu, čvrsto prijateljstvo koje postoji između Izraela i Srbije nikada i ni na koji način neće biti ugroženo, istakla je izraelska ambasada.

(FOTO) POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE OSUDIO IZRAEL ZBOG UČEŠĆA U USTAŠKOJ PROSLAVI "OLUJE": Ni jedna strana država nikada nije PROSLAVLJALA NEČIJI ZLOČIN!

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević izjavio je ranije danas za "Tajms of Izrael" da je Srbija duboko razočarana zbog učešća izraelskih pilota i borbenih aviona u obeležavanju operacije "Oluja" u Hrvatskoj.

"To je bio najveći egzodus jedne nacije od Drugog svetskog rata, rekao je Stanojević i ocenio da učešće Izraela u proslavi hrvatske pobede "nije prijateljski gest prema Srbiji".

Direktor Centra kancelarije "Simon Vizental" u Jerusalimu i lovac na naciste, Efraim Zurof, takođe je kritikovao učešće izraelskih borbenih aviona u obeležavanju Oluje.

"Vrlo sam uznemiren što će borbeni avioni izraelskih vazduhoplovnih snaga učestvovati u obeležavanju operacije Oluja tokom koje je Hrvatska proterala 250.000 Srba iz njihovih domova u Hrvatskoj. Do danas nijedna strana zemlja nije nikada učestvovala", napisao je on na Tviteru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lara

pre 5 godina

Pa da, samo toliko. Slave sto su Hrvati proterali Srbe. Ovo prijateljski gest Izraela nije, opravdanje u ovakvoj situaciji je uzaludno

Crni

pre 5 godina

To je isto kao da su Srbi išli na proslavu kod Hitlera,jer smo od Nemačke kupovali oružje pre rata.Dirljivo je kako je izraelski predsednik grlio i tešio Kolindu,zbog tobože naduvanih brojki klanja Srba,Jevreja,Roma...dece!

jovana22

pre 5 godina

Слављење "Олује" је велика срамота и провокација Срба и породица настрадалих!

Dejjan

pre 5 godina

Ni.mi ne bi trebali vise da obracamo paznju na holokaust, kao istorijske odnose Izraela i Nemacke, odnosno njihovu medjusobnu stvar.

Branko

pre 5 godina

Malo ko zna da su britanski jevreji, redom bankari, financirali i podržavali osnivanje Nacional-socijalističke stranke i gurali Adolfa Hitlera na čelo Njemačke. Čovek se danas logično zapita kad sabere dva i dva u svetlu novih istorijskih činjenica, je li možda jevrejska elita svesno gurnula u holokaust milione i milione svojih sunarodnjaka kako bi se posle mogli još više obogatiti iz uloge žrtve?

Vladdimir

pre 5 godina

Da, tako bi sutradan ti isti avioni mogli, po ugovoru, da nas bombarduju... Sve ima svoju cenu, pa i istorija...

Net

pre 5 godina

Večernjilist.hr Oluju su napokon potvrdili i saveznici - SAD i Izrael

Darko

pre 5 godina

Govnari. Za mene ste mrtvi od danas! Zivela Palestina!!

duka

pre 5 godina

Ne razumem ako si došao na proslavu - kako onda nisi učestvovao?

grckizet

pre 5 godina

Pa ima li Srba toliko glupi da vjeruju da sadasni Izrael je neka nezavisna drzava? Izraelci su pod zapadnog kontrola kao sve zemlje u "zapadnom" bloku.

Miki

pre 5 godina

....a izraelski piloti sto su vozeci avione, ucestvovali u proslavi ustasa, zar ne? Jel i to navedeno u kup ugovoru? Koga lazete....zaboravili ste Jasenovac....sram vas bilo! Dvolicni ste i zato ste omrazeni u svetu !

Petar

pre 5 godina

Kako nema, kada su upravo izraelski vojni piloti uveličali proslavu etničkog čišćenja Srba, obavljajući brišuće letove iznad Knina u sklopu ove morbidne manifestacije?

dragamn

pre 5 godina

ovo je naslov što je "rekla" ambasada: "Nismo slavili zločinačku "Oluju", Hrvatska je avione KUPILA OD NAS!" A ovo je u stvarnosti rekla ambasada :"Hrvatska je kupila avione F16 od Izraela, a njihovo učešće je u isključivoj vezi sa ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze sa istorijskim odnosima između Srbije i Hrvatske".

Stef

pre 5 godina

Nista cudno. Te jevrejske s.su od pocetka bile protiv nas Srbi su 42.krili Jevreje i rizikovali svoje zivote A USTASE IH KLALE!!! SAMO RECIPROCITET. DA MALO MI UGIVOROM NAORUZAMO PALESTINCE! OVO U HRV.NEK IM SLUZI NA CAST! NISAM CUO OSUDU OD SRPSKIH JEVREJA U BGD I SRBIJI! SRAM VAS BILO!

novica

pre 5 godina

Pitam se, pitam se....da li je djitler mozda bio u pravu, ali nije dirao bogate jevreje vec sirotinju....i naravoucenije...sva zla na planeti prave bogati ...

LOL

pre 5 godina

A vi ih pravdate sta li? Nisu rekli ni jednom da je zlocinacka akcija, a ucestvovali su.

darko

pre 5 godina

Tuzno! Nema puno naroda u svetu koji su branile Jevreje kao mi. Ne treba mi hvala za to, ali ne treba mi ni njihova pomoc u velicanju oluje. Ugovor, pa lepo, Srpske zrtve su Jevrejima vredne kao jedan ugovor. Pa zar nisu mogli Izraelski piloti reci, Ne ne letimo danas. Samo farsa i laz, gadi mi se!

Mujica

pre 5 godina

Braćo, ala ovi iz ambasade kenjaju. Za sve pare.

Marko KG

pre 5 godina

Kako to kad Hrvati kazu da ste zajedno sa njima slavili i time uspostavili medjunarodni legitimitet !?

Avram

pre 5 godina

Pod HITNO Vlada da povuce zakon kojim se poklanja Jevrejskoj zajednici imovina bez naslednika,jer ako moze imovina Srba bez naslednika da pripadne drzavi,zasto to ne moze I sva druga,I neznam kojim bezmozgasu je to palo na pamet da donese takav skandalozan I po drzavu stetan zakon,znzci,HITNO,jer se eto na prvom koraku vidi da je to bila greska.

Maja

pre 5 godina

Slavljenje oluje je provokacija srpskog naroda i zrtava

Fudbaler

pre 5 godina

"To je bio najveći egzodus jedne nacije od Drugog svetskog rata.Zvaničnici Izrael nisu trebali da proslavlaju dani Hrvatske.

milan lala

pre 5 godina

Jad i beda zbog para i zarade ucestvovali u proslavi ubijanja i proterivanja Srba iz Hrvatske i sad se ko zadnje funjare pravdaju u stilu : bla...bla...bla, kao da smo mi debili pa cemo ovo njihovo debilsko objasnjenje prihvatiti .... . A ti isti u cijoj proslavi su ucestvovali su naslednici / obozavaoci i cuvari ustaske tradicije koji su istrebili Jevreje u NDH . Stidi se Izraelu Srbi vam ovo nece zaboraviti , za nas obicne gradjane narod voljno ste za sva vremena. Fuj...!

FD

pre 5 godina

Pa gde je sada Filip David, da čujemo stručno, pametno i nezavisno mišljenje

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17