• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2018

12:28

SRBI SA KIM PORUČUJU VUČIĆU: Nemojte odustati od borbe za nas!

Politika

SRBI SA KIM PORUČUJU VUČIĆU: Nemojte odustati od borbe za nas!

Podeli vest

Svih deset gradonačelnika opština sa srpskom većinom na KiM uputilo je otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću sa molbom da ne odustaje od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje za KiM, sa porukom da bi odustajanje od te borbe bio najveći istorijski poraz srpskog naroda u novijoj istoriji i ujedno najveća pobeda njegovih neprijatelja i njihovih domaćih poltrona

"U ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji u Vašoj politici vidi jedinu nadu svog opstanka na vekovnim ognjištima, molimo Vas da ne odustajete od borbe za pravedno, kompromisno i održivo rešenje, koje će značiti bolju budućnost ne samo Srba na Kosovu i Metohiji već i celokupnog srpskog naroda", navodi se u otvorenom pismu.

Gradonačelnici sa KiM poručuju predsedniku da im njegova borba uliva veru, posle mnogo godina, da nisu sami, da Srbi na severu nisu uzalud branili svaki pedalj od najezde ekstremista, te da Srbi na jugu nisu uzalud hrabro opstali na ovim prostorima i navode:

"Ovim pismom želimo da Vam poručimo, da smo svesni bremena koje nosite, i da neretko iz nemoguće situacije pokušavate da izvučete najviše, zato Vas uveravamo da ćemo svako rešenje do kojeg dođete, a koje bi značilo više prava za Srbe, bezbednije okruženje za građane i očuvanje naših svetinja i koje bi omogućilo bolji ekonomski položaj našeg naroda, mi svi podržati, pa bilo to razgraničenje, korekcija ili nešto treće".

U pismo se apeluje na predsednika Vučića da ne odustaje od misije spasavanja severa Kosova i Metohije i svega što se spasiti može iz kandži Prištine, a što, kako navode, predlažu Jeremić, Ðilas, Janjić, Trajkovići i ostali miljenici i poltroni stranih ambasada.

"Njihovo likovanje nad našom teškom sudbinom Vam mora dati podstrek da nastavite pregovore, za šta ćete u nama i srpskom narodu uvek imati bezrezervnu podršku. A ako do rešenja ne dođe zbog štetočinskog delovanja gore pomenutih, mi ćemo biti prinuđeni da ih potražimo u njihovim kućama i vilama i da ih upitamo zašto su to uradili srpskom narodu", navodi se u otvorenom pismu upućenom predsedniku Srbije.

Pismo uz poruku podrške Vučiću da se izbori da se posle mnogo godina celokupni srpski narod ne oseća poniženim, i da napokon počne da slavi mir i budućnost, a ne poraze, potpisali su gradonačelnici: Severne Mitrovice Goran Rakić, Zubinog Potoka Stevan Vulović, Zvečana Vučina Janković, Leposavića Zoran Todić, Gračanice Srđan Popović, Štrpca Bratislav Nikolić, Raniluga Vladica Aritonović, Novog Brda Svetislav Ivanović,Klokota Božidar Dejanović i gradonačelnik Parteša Dragan Petković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 5 godina

Srbija stoji uz svakog svog gradjanina ma gde se on nalazio.

tina

pre 5 godina

Predsednik nikada nece odustati od naseg naroda na Kosovu. Pokusace da nadje najbolje resenje.

loki

pre 5 godina

Vučić neće odustati, možda su šiptari dobili bitku, ali nisu dobili rat.

ivana

pre 5 godina

Vucic nikada nece odustati da se bori za svoj narod.

Lea

pre 5 godina

Borba je teška, ali nećemo odustati od vas braćo!

Mia

pre 5 godina

Predsednik Vucic nikada nece odustati od borbe za KiM i Srbi koji zive na KiM u to mogu da budu sigurni.

Mašnica

pre 5 godina

Jedino se Vučić grčevito bori za bezbrižan i bezbedan život Srba na KiM-i.

maca

pre 5 godina

Jedini kome iskreno verujem,i u koga polazem svoje nade je Aleksandar V.

Vasa

pre 5 godina

Nas predsednik nece nikad ostaviti svoj narod na milost i nemilost albanaca

Anica

pre 5 godina

Srbija i predsednik nikad nece odustati od borbe za nas narod na KiM.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

To im je jedina nada koja im ostaje. Predsednik nikada neće odustati od borbe za vaše bolje sutra , kao i svih nas u Srbiji.

Anja

pre 5 godina

Naši zemljaci sa KiM znaju da se nas predsednik bori za njih i njihove interese.

Maja

pre 5 godina

Borba nije laka, ali predsednik neće odustati od KiM.

Maja

pre 5 godina

Aleksandar Vucic predstavlja veliku podrsku celoj svojoj naciji.

Dea

pre 5 godina

Uvek će predsednik biti uz svoj narod sa Kosova, nikada neće stati sa borbom, to je sigurno.

Markoni

pre 5 godina

Borićemo se braćo mirnim putem svi za vas na čelu sa našim predsednikom.

Emilija

pre 5 godina

Predsednik se sigurno nece povuci iz borbe za Kosovo sto zbog vase molbe, sto zbog naseg naroda koji zivi na Kosovu, zbog svega sto nas kroz istoriju veze, zbog toliko nepravde koje smo doziveli zbog Kosova, boricmo se do kraja, do poslednje sekunde, zato smo tu uz predsednika svi! Jer Kosova pripada samo nama!

Govedarica

pre 5 godina

Vučić će nastaviti da se bori za interese Srba na KiM.

Katarina

pre 5 godina

Aleksandar nikad nece odustati od Kosova, borice se do kraja.

dodikmilorad

pre 5 godina

OPET sve komentarisete sami gotovi ste ZNACI mrtvi

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59