• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2018

21:08

DAČIĆ: DOSTA JE IGARA, PRITISNITE PRIŠTINU, Srbija neće dozvoliti da je stave U ISTI RANG SA HARADINAJEM!

Politika

DAČIĆ: DOSTA JE IGARA, PRITISNITE PRIŠTINU, Srbija neće dozvoliti da je stave U ISTI RANG SA HARADINAJEM!

Podeli vest

Bez jačeg međunarodnog pritiska na Prištinu neće brzo doći do ukidanja taksi koje je uvela za srpsku robu, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Kaže i da ne očekuje brzu reakciju na zahtev Beograda Sekretarijatu CEFTA za direktne konsultacije u okviru zajedničkog komiteta. 

- Mi smo preduzeli sve što je predviđeno tim sporazumom. Formalno smo uputili zahtev, ali bez jačeg međunarodnog pritiska onih koji su ih stvorili i koji ih sponzorišu, ne verujem da će brzo doći do ukidanja mera - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa egipatskim kolegom. 

ŠIPTARI NAČISTO PUKLI! PLAŠE SE PODELE KOSOVA?! Haradinaj neće da povuče takse, TAČIJA OPTUŽUJU ZA DIL SA SRBIMA!

Poručio je da Srbija neće preduzimati nikave mere koje bi nekima omogućile da nas stave u isti rang sa Prištinom. 

SRPSKA PORUKA EU I SAD: PRIŠTINI JE VREME ISTEKLO - Zapad više nije u poziciji da nameće rešenja, sada se pita i Srbija!

- Očekujemo da prestanu da se igraju nekih igara koje svi znamo da nisu istinite, da neko sad ne može da izvrši uticaj na Prištinu. Može - kazao je Dačić. 

Naveo je da nije čuo da je neko uveo takse od 100 odsto, budući da se time poručuje zapravo da ne žele da trguju. 

Kazao je i da je dobro što je američki državni sekretar Majk Pompeo reagovao tako što je zatražio od Prištine da ukine takse, te poručio: 

- Ali da vidimo kako će se sad sve to završiti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Srpsko rukovodstvo je apsolutno pokazalo da nema razlike u namerama između albanskih političara bonvivana i onih koji su bili u teroristikoj OVK. Ista su im i odela, maniri i želje. Žalosno je što su neki članovi Vlade Srbije kao i predsednik Vučić upozoravali na rušilačku filozofiju usmerenu protiv srpskog naroda i države Srbije, a o tome se u jednom delu javnosti, koji je deklarisan kao intelektualno nadmoćan i elitistički govorilo na nivou kozerije. Sada kad Srbi na KiM traže hleb i kiseonik za bolnice, deo međunarodne zajednice gadljivo okreće glavu od onih čijih su se dela i "engleskih izraza" zaista postideli, a u pitanju su albanski predstavnici. Trebalo bi se zato fokusirati samo na ono što će biti akcija u smislu probijanja ove blokade koja preti da preraste u humanitarnu katastrofu. Ogroman je značaj podrške u svemu ovome od država koje su dosledne u nepriznavanju kosovske nezavisnosti i zato je saradnja sa tim državama, kojima je Srbija beskrajno zahvalna, preča od bilo čijeg deklrativnog pritiska na prištinske vlasti. Saopštenja su podsticaj, ali samo dela govore da li je neko zainteresovan da suštinski pomogne narodu na KiM. Srbija bi se ponašala ozbiljno i da je neko obrnuo i rekao 0% takse za sever, 100% za jug. Niko nema prava da ugrožava stanovništvo fašističkim metodama. CEFTA da se izjasni. I UNMIK, ali samo pritiskom. Bez ispraznih reči i praznog hoda.

Remington

pre 5 godina

Haradinaj je, u svakom aspektu, pojam za daciqija.

Milo Berlin

pre 5 godina

Pa zasto srbija ne odgovori ? Nece srbi odgovoriti kontra merama da nebi mafiji izostao profit,a da hoce albance bi zabolelo vise nego srbe ali nazalost sve je dogovor.poz.iz Berlina

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija