• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

04.04.2019

12:48 >> 12:53

LICEMERI! SAD: Mi ne zauzimao strane, OD SRBIJE OČEKUJEMO PRIZNAVANJE KOSOVA KAO SUVERENE I NEZAVISNE DRŽAVE!

Politika

LICEMERI! SAD: Mi ne zauzimao strane, OD SRBIJE OČEKUJEMO PRIZNAVANJE KOSOVA KAO SUVERENE I NEZAVISNE DRŽAVE!

Podeli vest

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer je saopštio da je "krajnje vreme" da Beograd i Priština postignu "pravno obavezujući sporazum", naglasivši da SAD ostaju "posvećene nezavisnosti i suverenitetu Kosova"

- Sjedinjene Države ostaju posvećene nezavisnosti i suverenitetu Kosova, kao i partnerstvu sa Kosovom i Srbijom, gde se naši ciljevi usklađuju. Srbiju i Kosovo vidimo kao dve suverene nacije koje mogu i treba da donose odluke u svom najboljem interesu. Smatramo da se interesi obe zemlje najbolje održavaju kroz bilateralni sporazum koji bi omogućio sveobuhvatnu normalizaciju odnosa usredsređenih na uzajamno priznavanje. Mi ne zauzimamo strane, niti nudimo gotova rešenja. EU je posrednik dijaloga i mi smo spremni da budemo od pomoći u tom procesu.

Predsednik Tramp je napisao da bi bilo izuzetno za žaljenje propuštanje ove jedinstvene prilike za mir, sigurnost i ekonomski rast. Obe zemlje će imati koristi od sporazuma, a obe zemlje će izgubiti ako se ne postigne dogovor. 

ŠOK FOTKA! TAČI KAO KLINAC OKRUŽEN NAJUŽASNIJM ZLOČINCIMA SA ORUŽJEM U RUKAMA! Ima li iko da mu sad nešto nije jasno!

- Zamrznuti konflikt bi potkopao naš zajednički cilj stabilnog, sigurnog i prosperitetnog zapadnog Balkana - naveo je Palmer u intervjuu za Kord.

TAČI I HARADINAJ BI DA HAPSE SRPSKE GENERALE! Spremili lažne optužnice protiv Delića, Dikovića i Stojanovića! 

On je ranije rekao da se od Beograda očekuje "priznavanje i prihvatanje Kosova kao suverene i nezavisne države, a Kosovo bi moralo priznati Srbiju kao svog suseda".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miloš

pre 5 godina

Zakuni se, keve ti! Samo to tražiš? Ako ti šiptari kampuju u gu...i ne znači da će i ostali na svetu. A šta je sa Briselskim "obavezujućim" sporazumom?

Aleksandar

pre 5 godina

KO JE OVDE LUD. KOJA NACIJA KOSOVARI. TO SU ALBANCI , ARNAUTI NA NASOJ SVETOJ ZEMLJI. AMERICKO - BRITANSKA KOPILAD.

Ana

pre 5 godina

Srbija nikad se nece odreci Kosovo i nece je prizanti za drzavu.....

star

pre 5 godina

Priznavanje i prihvatanje Kosova kao suverene i nezavisne države od strane Srbije ti Palmeru nećeš doživeti ni u kojem slučaju, a nama takvo priznanje nije potrebno, jer smo mi priznata i nezavisna država Srbija, ako nisi znao.

Katarina

pre 5 godina

Ima ko da se zalaze i brine o Srbiji i KIM !

Sandra

pre 5 godina

SAD je svesna da njen uticaj na svet polako slabi,pa pokusava da uhvati zadnje trzaje.Nasi saveznici su Kina i Rusija,dve drzave koje imaju ogromnu moc u celom svetu.A na nasoj strani je i pravda,koja svakodnevno stize do nas.Svako povlacenje priznanja nezavisnog Kosova ide nama u prilog.

Petar

pre 5 godina

Srbija nikad nece priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu . Kosovo je nasa dedovina i avim silama cemo se truditi da ga sacuvamo .

EVICA

pre 5 godina

Kosovo je Srbija,nikada od toga ne smemo odustati!

Nenad

pre 5 godina

Jednog dana cete proplakati za sve zlo sto ste napravili….gamad i neljudi. Amerika prokleta, zemlja nemorala i ludaka. Svo zlo sveta pocelo iz amerike.

Marija

pre 5 godina

Svoja ocekivanja Amerika moze da zadrzi kao zelju i nista vise!

Borko

pre 5 godina

Ocekivali ste vi od Srbije i da se nikad vise ne oporavi i ne podigne posle bombardovanja, pa?

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

ajmo sad raspisujte referendum,pravo je vreme,imamo toliko nejasnih pitanja,da bi narod SRBIJE sad morao da ih resi: NATO,EU ,ODKB,EVRO-AZIJSKA UNIJA,svi nasi osvedoceni neprijatelji skinuli su maske ,zavese su pale,oce da nas ponize do kraja,to ne smemo da dozvolimo

Dekica

pre 5 godina

Srbija nikada nece priznati nezavisnos Kosova ! Kosovo je Srbija !

Mimi

pre 5 godina

Krajnje je vreme da ostavite Srbiju na miru, Američki ološu i gledate svoja posla!

Ana

pre 5 godina

Kosovo je oduvek bilo deo Srbije i tako ce ostati, neka to Tramp zna i njegovi saradnici. Tramp imas ti dosta svojih problema pa ih resavaj nemoj se nama baviti bice ti mnogo. Kako samo zna kako se resavaju tudji problemi, a njegove skuplja na gobili i nista ne preduzima.

zloca

pre 4 godine

kad priznamo texas vajoming ajovu aljasku arizonu e tad mozemo i kosovo :) ambasade tamo i konzularna predstavnistva i onda moze i kosovo ali pod uslovom da vrate skadar i omoguce 50 % pravoslavaca i srba da se pridruze matici

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17