• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

31.05.2019

08:22

LAVROV GRMI! Ponašanje Prištine prema pripadniku UN na Kosovu IZISKUJE OZBILJNU REAKCIJU!

Politika

LAVROV GRMI! Ponašanje Prištine prema pripadniku UN na Kosovu IZISKUJE OZBILJNU REAKCIJU!

Podeli vest

Ponašanje kosovskih vlasti prema ruskom pripadniku misije Ujedinjenih nacija ničim ne može da bude opravdano, pokušaji Prištine da ga liše punomoći ili statusa koji ima je ozbiljno pitanje i na njega treba da reaguju predstavnici UN, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov koji boravi u poseti Tokiju

Kako je istakao, šef misije UN na Kosovu i Metohijij Zahir Tanin je po tom pitanju zauzeo principijelan stav i neće da ohrabruje takvo ponašanje Prištine.

- Vlasti Kosova su očigledno prestale da se potčinjuju onima koji su navodno njima rukovodili, a rukovodili su njima SAD i EU. Rezultat toga je tužan, pokroviteljstvo kosovskih vlasti od strane Zapada dovelo je do toga da sve prolazi nekažnjeno, što je neprihvatljivo - naglasio je. 

Ruski ministar je takođe naveo i da su vlasti samoproglašenog Kosova mnoge svoje obaveze prekršile, a pre svega misli na onu za koju su se obavezali još pre četiri godine, a to je osnivanje Zejednice srpskih opština.

ŠIPTARI TUŽE RUSA POVREĐENOG U UPADU ROSU NA SEVER KiM! Priština će tražiti ukidanje imuniteta za Krasnoščenka kako bi ga dovela pred sud!

Pored toga, ukazao je Lavrov, kosovske vlasti su prekršile i rezoluciju 1244 formiranjem oružanih snaga, ali i mnogim drugim akcijama, što pokazuje koliko je opasno zatvarati oči na sva ta sisetmatska i brojna kršenja međunarodnog prava od strane jednih ili drugih učensnika konfliktnih situacija. 

ZLOČINAČKE NAMERE! Zamenik direktora KBC u severnoj Mitrovici: RUSA SU POKUŠALI DA UBIJU!

- Rusija će insistirati na implementaciji rezolucije 1244 koja je uslovila sve paramtere rešavnja kosovskog problema, insistiraće da se ta rezolucije poštuje od strane svih igrača, kao i na tome da rešenje kosovskog problema bude rezultat procesa koji je prihvatljiv i za Prištinu i za Beograd - zaključio je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Zagrmio zbog jednog prebijenog Rusa,a da je slučajno bilo više prebijenih,možda bi poravnao šiptariju.

Pavle

pre 4 godine

E prijatelju ova ti je na mestu, steta malo ih je tamo hahahahahahahaha...

Mate

pre 4 godine

Nema šta, oštro saopštenje. Kad Rus zagrmi, to je to. Nitko to bolje ne radi. Samo, saopštenja su samo to, riječ i ništa više, ako nema puške iza nje. A vi pušaka na Kosovu nemate, dragi moji Rusi.. Imali ste, ali vam je bilo preskupo da ih držite tamo.

Milemalivuk

pre 4 godine

Samo ti grmi a gdje grmi znamo da najmanje pada a siptari nek tuku I ponizavaju a nasi mediji grme o Staniji Miljani kazu Miljana se ispovracala od prekomernog konzumiranja droge I alkohola ili možda seksa ko zna cega. E moja Srbijo nema ti spasa...

Giša

pre 4 godine

Od tvoje grmljavine nemogu šiptari ni da spavaju.Obukli bermude i majice.Moj Sergej od te tvoje i vaše grmljavine vi sebe ne čujete šta pričate.Tuku vam i zatvaraju osoblje po čitavom svijetu vi ćutite.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17