• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2019

12:59

MARTINOVIĆ: Tužilaštvo da reaguje na razgovor Jeremić-Roćen!

Politika

MARTINOVIĆ: Tužilaštvo da reaguje na razgovor Jeremić-Roćen!

Podeli vest

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović pozvao je danas Tužilaštvo da reaguje na razgovor koji se pojavio u javnosti između Vuka Jeremića i Milana Roćena, kao i na istraživanja o prosečnom glasaču SNS koje je objavio Balkanski institut za društvena istraživanja (BIRODI)

 

Martinović je u Skupštini Srbije, tokom rasprave o izboru zamenika tužioca u više gradova i sudija koji se prvi put biraju na tu funkciju, još jednom pročitao transkript razgovora između nekadašnjeg savetnika predsednika Borisa Tadića, Vuka Jeremića i nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Milana Roćena.

- Ako tužilaštvo ne reaguje na razbijanje države, koje je onda to krivično delo na koje će tužilaštvo da reaguje - pita se Martinović.

On kaže da je taj razgovor jedan od razloga zbog kojeg se danima vodi kampanja protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u vezi sa njegovom diplomom, jer, kako kaže, "treba sakriti bruku i sramotu Vuka Jeremića, da je bio jedan od glavnih razbijača Srbije i Crne Gore".

Drugi razlog zbog čega se napada Stefanović je taj što je, kako kaže Martinović, ministar objavio da policija počinje da prikuplja dokaze o “nezakonitom bogaćenju Dragana Ðilasa”.

Martinović je, nastavljajući priču o razgovoru Jeremića i Roćena, podsetio da je odluka o prisajedinjenju Crne Gore Srbiji doneta na podgoričkoj skupštini 1918. godine i da su od tada do pojave, kako kaže, "ovakvih zlikovaca koji su je uništili" uvek bile u zajedničkoj državi.

- Time je Vuk Jeremić naneo nenadoknadivu štetu, prvo državi Srbiji, srpskom narodu u Crnoj Gori i našim prijateljima muslimanima, odnosno bošnjacima koji žive na granici Srbije i Crne Gore. To je prvi razgovor na koji tužilaštvo mora da reaguje - rekao je Martinović.

On se osvrnuo i na objavu BIRODI-ja u kojem se navodi da su glasači SNS uglavnom stariji i slabo obrazovani, rekavši da je krajnje vreme da Tužilaštvo reaguje.

Martinović kaže da je ta pojava veoma opasna, da se građani izvrgavaju ruglu i da se tako ponovo deli i cepa Srbija, na navodno elitnu koju, kako kaže, treba da predstavljaju Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović i na "krezube, bolesne, polupismene.."

- Ne znam kako je BIRODI došao do podataka da su glasači SNS, po njihovim rečima uglavnom najstariji građani i da su slabo obrazovani. Ako je pravo glasa tajna, kako neko, pa i BIRODI može da zna kako neko glasa za SNS - pita Martinović.

On ocenjuje da se time nastavlja diskreditacija građana sa ciljem da se predstavi kako Aleksandar Vučić vođa nepismene, slabo obrazovane i stare Srbije, a da su lideri Saveza za Srbiju predstavnici neke nove perpsketivne, elitne Srbije.

- Ovo govorim i zbog vas iz Državnog veća Tužilaštva, zato što mislim da je krajnje vreme da Tužilastsvo raguje na ove opasne pojave. Milslim da u ovom što je danas objavio BIRODI ima dosta elemenata različitih krivičnih dela - rekao je Martinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tanjazvezda

pre 4 godine

Naravno , i treba ! Ta bagra da odgovara vise !!!

SS

pre 4 godine

Pa prijatelju,ako je kod vas nož i pogača onda izmenite celokupno pravosuđe,pa ako ima i ako možete vi nađite poštene i odlučne pa postavite na njihova mesta,pa da jednom sa ovim završimo.

mihajlo

pre 4 godine

Već si državni organi da rade punom parom, narod to očekuje.

mihajlo

pre 4 godine

Ovaj transkript razgovora Jeremića, čak uvreda za srpski narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija