• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

04.08.2019

12:47

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Gotovina i Haradinaj da budu cimeri u ćeliji haškog tribunala, INAČE NEMA MEĐUNARODNOG PRAVA!

Politika

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Gotovina i Haradinaj da budu cimeri u ćeliji haškog tribunala, INAČE NEMA MEĐUNARODNOG PRAVA!

Podeli vest

Dok se Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj ne budu našli u ćeliji Haškog tribunala i ne odgovaraju za najteže ratne zločine i etničko čišćenje, međunarodno pravo ne postoji, ocenio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma povodom 24. godišnjice Oluje

- Gotovina i Haradinaj nisu u zatvoru zato, jer su ih oslobodile sudije čije su zemlje sponzorisale i “Oluju” i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji - rekao je Marković u saopštenju.

On smatra da pored Specijalnog suda za ratne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji, treba da se formira i Specijalni sud za, kako je rekao, najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata i ratne zločine počinjene nad Srbima, u i posle akcije Oluja.

- Da tragična ironija bude još veća, hrvatsko pravosuđe je do sada donelo dve presude za zločine u “Oluji” i to u jednoj je osuđen etnički Albanac, a u drugoj etnički Srbin. Nijedan Hrvat - ističe Marković.

- Tuđman, koji je naredio “Oluju” rečima da “Srbima treba naneti takve udarce da nestanu sa ovih prostora”, Gotovina koji je komandovao i njihovi podanici su Hrvati. Oni su izvršili ubistva u “Oluji” - naveo je Marković. 

SRBIJA TUGUJE! 24 godine od operacije "Oluja", Hrvati slave nesreću 250.000 proteranih Srba!

On ističe da je do sada popisano 1869 ubijenih Srba, dok se 745 još vode kao nestali. Od broja ubijenih 1220 su civili, što je 65 posto, a ukupno u celom građanskom ratu u Hrvatskoj je ubijeno 38 posto civila. 

- Proterano je sve što je srpsko i zapaljeno je sve što je srpsko. I sve te žrtve tokom “Oluje” Hrvati vode žrtve “domovinskog rata - kaže Marković. 

On smatra da oslobađajućom presudom Gotovini i Markaču, Haški tribunal je sahranio međunarodno pravo i opravdao sve naredne terorističke akcije. 

- Time je opravdao i Al Kaidu i Islamsku državu. Jel ako možete da pobijete 2500 ljudi i proterate sve i zapalite im i uništite sve, a da za to niko ne odgovara, onda je to znak svima da sve to isto mogu da rade nekažnjeno. Američki sudija Teodor Meron koji je bio predsednik suda u Hagu, rukovodio je akcijom oslobađanja Gotovine, koja je dovela do preglasavanja od 3:2 i konačnog oslobađanja komandanata “Oluje” - ukazuje Marković. 

On je zaključio da ako “Oluja” prođe nekažnjeno i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, "onda je sve na svetu i svima dozvoljeno".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17