• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2019

09:26

POPOVIĆ: Sačuvajmo Ostrog i srpske svetinje!

Politika

POPOVIĆ: Sačuvajmo Ostrog i srpske svetinje!

Podeli vest

Na najveću srpsku slavu, Nikoljdan, šaljem najsnažniju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svojim sunarodnicima u Crnoj Gori, koji u subotu, 21. decembra u Nikšiću, na velikom Crkveno-narodnom saboru, brane od otimanja Ostrog, Svetog Vasilija Ostroškog i sve srpske svetinje u Crnoj Gori, izjavio je Nenad Popovića, predsednik Srpske narodne partije

- Režim u Podgorici priprema teren da Skupština Crne Gore usvoji zakon kojim će biti legalizovano otimanje naših manastira i svetinja u Crnoj Gori. Time se nastavlja bestijalni progon Srpske Crkve i svega što se zove srpsko u toj staroj i ponosnoj državi, nastaloj na temeljima pravoslavlja, junaštva, kosovskog zaveta i hrabrosti Obilića. Taj najgori antisrpski režim koji se posle ustaške NDH pojavio na prostorima Balkana želi, i to baš u ovoj godini, kada čitavo srpstvo slavi osam vekova autokefalnosti naše Crkve, da zatre svetosavlje u zemlji rođenja Stefana Nemanje - navodi Popović u saopštenju i dodaje: 

Taj režim, koji je mimo narodne volje uveo Crnu Goru u NATO pakt, vojni savez koji je građane Crne Gore besomučno bombardovao, sada proganja srpsko pismo, jezik i kulturu, srpske pisce, nastavnike i profesore. I ne samo to, već sprečava svakoga ko se izjašnjava Srbinom da radi u javnoj upravi. Sve ovo ukazuje da vlasti u Crnoj Gori sprovode svojevrstan identitetski genocid nad našim narodom, a kruna toga je agresivno obrušavanje na Srpsku Crkvu, znajući da je ona najvažniji i najjači duhovni oslonac narodu i istinski čuvar identiteta i svetosavskog nasleđa Crne Gore.

ŠTA VELIŠ, AVETINJO? Premijer Crne Gore se baš nalupetao: ZAŠTO BI OSTROG BIO U VLASNIŠTVU SRPSKE PATRIJARŠIJE?!

Foto: Beta

Zbog toga je ovo trenutak kada se mora prekinuti ćutanje države Srbije i njenih institucija o ovom pokušaju jednog od najsnažnijih udara u istoriji na naš narod i na našu Crkvu. 

Mi, ova generacija Srba i Srbija, ne smemo dozvoliti da se pred našim očima otima Ostrog i Sveti Vasilije, i da se predaje nekakvim raspopovima koji se proglašavaju takozvanom Crnogorskom pravoslavnom crkvom. Tom režimu moramo konačno da kažemo da se sa ovim pitanjem ne sme igrati i da je ovo naša crvena linija.

Sada moramo svi da podržimo naš narod u Crnoj Gori i da sačuvamo naše svetinje, jer ako danas dozvolimo da nam otimaju Svetog Vasilija i njegov Ostrog, sutra će nam uzeti i Gračanicu i Bogorodicu Ljevišku, Devič i sve svetinje na Kosovu. I neće se zaustaviti sve dok Srbi na Balkanu i njihova matica Srbija, koja se danas ponovo diže, jača i obnavlja, ne budu konačno urušeni i poniženi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija