• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2020

13:11

MILO, KAD SRBE UDARIŠ U SRŽ GENETSKOG KODA, ONDA PROĐEŠ KAO BOS PO TRNJU! Dačić: Đukanović je napravio VELIKU GREŠKU, PREIGRAO SE!

Politika

MILO, KAD SRBE UDARIŠ U SRŽ GENETSKOG KODA, ONDA PROĐEŠ KAO BOS PO TRNJU! Dačić: Đukanović je napravio VELIKU GREŠKU, PREIGRAO SE!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je predsdnik Crne Gore Milo Ðukanović napravio veliku grešku jer nije shvatio da Zakon o slobodi veroispovesti nije politička stvar, već da udara na ono što je u identitetu i genetskom kodu naroda

Dačić smatra da se Ðukanović kada je reč o spornom zakonu ''preračunao'' jer je, kako kaže, verovao onima koji misle da je sve u istraživanjima javnog mnjenja.

- Ðukanović se preigrao. Nije shvatio kolika je snaga kada udarite na nešto što nije samo politička stvar, već nešto što je u identitetu i genetskom kodu - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je primetio da se u litijama u Crnoj Gori, u kojima građani protestuju protiv zakona, mogu videti i funkcioneri vladajuće Demokratske partije socijalista DPS-a i ocenio da to pokazuje da niko nije mogao da veruje da će zakon biti usvojen.

Komentarišući to što su pojedini generali NATO navodno nudili pomoć crnogorskoj vlasti zbog litija koje organizuje Mitropolija Crnogorsko-primorska i da su optuživali Srpsku pravoslavnu crkvu da je ''ruska agentura'', Dačić je kazao da su to gluposti i da će što više napadaju litije, biti i više građana u njima.
 

MILO BESAN, RUSI GA PROVALILI, A IMA I KRTICU U SVOJM REDOVIMA! Haos u kabinetu crnogorskog predsednika, PROPAO PLAN O PRODAJI VREDNIH RELIKVIJA!

 

 


Upitan za napise pojedinih medija da od deset Crnogoraca, njih osam veruje SPC, Dačić je kazao da se po popisu stanovništva, od 10 građana Crne Gore njih sedam izjašnjava da su pravoslavci.

Dodao je da se u vreme socijalističke Jugoslavije, kada, kaže, nije bilo važno da li se neko izjašnjavao kao Srbin ili Crnogorac, oko 50-60 hiljada građana u Crnoj Gori izjašnjavalo kao Srbi.

- Danas se iza pitanja da li si Srbin ili Crnogorac, krije nečija budućnost što je mnoge građane navelo da razmišljaju kako će se izjasniti - rekao je Dačić.

BOLESNA MRŽNJA CRNOGORSKOG PREDSEDNIKA! Milo zabranio čak i srpske uniforme!

 



Upitan da li je tačno da je bio ''na ledu'' sadašnji ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović i da su u Podgorici rekli da on ne može da bude ambasador jer je rođen u Nikšiću i ima crnogorsko državljanstvo, Dačić je to potvrdio i pojasnio da Božović ne bi mogao da dobije diplomatski imunitet kao državljanin Crne Gore.

- Zato je bilo potrebno da se Božović izjasni o tome koje državljanstvo zadržava. Božović je rođen u Nikšiću, a ambasador je Srbije. Neka mi neko navede bilo koga ko je crnogorski ambasador, a da je Srbin ili ima bilo kakve veze sa Srbijom - rekao je Dačić i dodao da je ''to ono što ne valja''.
 

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 4 godine

Dačo koji su ti to srpski geni ako ti je sada u 21veku i Evropska i Srpska analiza gena pokazala da u Srbiji imaš 33% Hrvata i 20% Grka i 7% Turaka.....i najšareniju kartu gena na svetu?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17