• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2020

12:34

(VIDEO) VUČIĆ NA DORĆOLU! Otvoren hotel "Mona Plaza", investicija vredna 30 miliona evra!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ NA DORĆOLU! Otvoren hotel "Mona Plaza", investicija vredna 30 miliona evra!

Podeli vest

Novi hotel kompanije Mona Hotel Menagement - Mona Plaza, u čiju je izgradnju uloženo 30 miliona evra, svečano je danas otvoren u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Prisutne je najpre pozdravio Tomislav Momirović, koji je posle povlačenja roditelja Nade i Đorđa, zajedno s bratom Urošem preuzeo upravljanje jednom od najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Potom se pristunima obratio predsednik Vučić i čestitao Momirovićima na otvaranju hotela.

Foto: printscreen youtube

- Danas kada se trudimo da uhvatimo korak s najrazvijenijim zemljama Evrope, učimo da je tržište jedino merilo vrednosti, kako za uslugu tako i za kompaniju. Torbe kompanije Mona su danas na najvišem svetskom nivou. Kada prođete kroz ovaj hotel ne postoji čovek koji nije ponosan na vaš rad i uspeh. Pre dve godine ovde je bila velika rupa, nisam bio siguran da će uspeti. Danas ova lepotica ovde predstavlja razvojni deo grada i ceo Dorćol će procvetati zbog hotela Mona plaza - rekao je predsednik na početku obraćanja.

On je kompaniji Mona poželeo da zapošljavaju što veći broj ljudi.

- Kompanija Mona je uložila mnogo novca u ovaj deo grada i uticala na njegov izgled i razvoj, i tek će ga menjati - rekao je Vučić.

- Mi smo u januaru imali 24 odsto rast noćenja, kineski turisti su porasli za 140 odsto, ali sada je došla panika u Evropi koju ćemo prevazići, kao i mnogo gore stvari.

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Vučić je obišao hotel i razgovarao sa zaposlenima, a posebno se zadržao u restoranu, gde se fotografisao sa kuvarima i saznao da, kako su mu rekli,da oni dobro spremaju i savremena i tradicionalna jela, kao i da će imati poseban recept za ćevape.

Otvaranju hotela prisustvovali su i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Ðukić Dejanović, predstavnici kompanije Mona i njenih poslovnih partnera, kao i ličnosti iz javnog života.

Kamen temeljac za izgradnju hotela krajem novembra 2017. godine položili su predsednik Vučić, tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vlasnici kompanije Mona.

Hotel je izgrađen po najsavremenijim standardima, raspolaže sa 170 soba i apartmana, a ima i veliki kongresni centar.

Osim kongresno-izložbenog prostora, površine od oko 2.000 kvadratnih metara, u okviru hotela su i kafeterija, restoran, gastro bar, velnes i fitnes centar i podzemna garaža na dva nivoa.

Mona Plaza ima i dve banket sale za korporativne proslave površine 350 i 420 kvadratnih metara.

Kompanija Mona proizvodi žensku i mušku odeću od kože i tekstila, kao i širok asortiman kožnih aksesoara, a ulaganje u turizam započela je 2011. godine.

Tada je osnovana Mona Hotel Management u čijem su vlasništvu hoteli Mona Zlatibor na Zlatiboru, hotel Javor u Kušićima i hotel Argo u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija