• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2020

11:07

DAČIĆ NAJAVLJUJE: Biće utvrđeni posebni propisi za kampanju i izborne radnje!

Politika

DAČIĆ NAJAVLJUJE: Biće utvrđeni posebni propisi za kampanju i izborne radnje!

Podeli vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će po ukidanju vanrednog stanja biti utvrđena pravila po kojima će se odvijati izborna kampanja i na koji način će biti sprovedene izborne radnje.

Dačić smatra da u trenutnim okolnostima zbog korona virusa treba olakšati prikupljanje potpisa i prijavu izbornih lista za stranke koje to nisu učinile pre uvođenja vanrednog stanja.

- Mi smo se zalagali da se što pre održe izbori, ali u skladu sa Ustavom i zakonima. Na molbu drugih političkih stranaka predloženo je da izbori budu 21.juna - rekao je Dačić za TV Hepi.

Naglasio je da od procene Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa zavisi da li će tokom kampanje biti mitinga i stranačkih skupova.

Dačih je naveo da je Vlada Srbije dala predlog o ukidanju vanrednog stanja koji će biti na dnevnom redu sutrašnje sednice republičkog parlamenta.

Ponovio je da izborni proceš, prekinut uvođenjem vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, mora da se nastavi i da nema zakonskog osnova za odlaganje parlamentarnih i lokalnih izbora.

- Naši zakoni su jasni i ne postoji mogucnost da se izbori odloze za avgust ili septpembar. Jedino da se donosi nekakav "leks specijalis" ili da predsednik Vučić ponovo uvodi vanredno stanje što nema nameru da učini - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija