• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

27.06.2020

23:00

OBAVEŠTAJNA SAZNANJA O ZLOČINAČKIM PLANOVIMA TERORISTA! OPASNO! Tači i Veselji hoće rat na jugu Srbije?!

Politika

OBAVEŠTAJNA SAZNANJA O ZLOČINAČKIM PLANOVIMA TERORISTA! OPASNO! Tači i Veselji hoće rat na jugu Srbije?!

Podeli vest

Dvojica moćnika lažne države, pošto su optužena za ratne zločine, spremaju 'pobunu' Albanaca u Bujanovcu i Preševu. Predsednik Vučić juče u Briselu upozorio da postoje bezbednosni rizici za Srbe na Kosovu, ali i za dve opštine na jugu

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači i lider DPK Kadri Veselji planiraju da izazovu oružanu pobunu Albanaca na jugu centralne Srbije, u Preševu i Bujanovcu!

Dvojica šiptarskih moćnika, koji su ove nedelje optuženi za ratne zločine nad Srbima, Romima i Albancima, organizuju svoje ekstremiste za udar na Srbe na Kosovu, ali i u Bujanovcu i Preševu. Ova šokantna obaveštajna saznanja potvrdio je juče i predsednik Aleksandar Vučić, koji je u Briselu upozorio da postoje bezbednosni rizici i na Kosovu i u dve opštine na jugu centralne Srbije!

Izazivaju haos

Naši odlično obavešteni izvori kažu da Tači i Veselji neće birati sredstva u pokušaju da izbegnu višedecenijsku robiju.

- Tači već neko vreme radi na tome da se ukine Specijalni sud za OVK, a za to je u nekoliko navrata tražio podršku Amerikanaca. Budući da je, uprkos tome, podignut optužni predlog protiv njega i Veseljija, a u kojem se njih dvojica sumnjiče za brutalne ratne zločine i ubistva najmanje 100 Srba, Roma i Albanaca, ne preostaje im ništa drugo nego da pokušaju da izazovu haos. Oni zato već sada preko svojih ljudi pripremaju 'pobunu' na Kosovu, ali i u Bujanovcu i Preševu. Cilj im je da maksimalno radikalizuju situaciju i da podignu sebi cenu na međunarodnoj sceni - prenosi sagovornik Informera blizak bezbednosnim krugovima.

Da je reč o ozbiljnim pretnjama, potvrdio je juče i predsednik Aleksandar Vučić, koji je u Briselu upozorio da postoji bezbednosni rizik za Srbe na Kosovu, ali i u dve opštine na jugu zemlje.

- Podizanje optužnica protiv Tačija i Veseljija dobra je vest pošto su se zaista desili strašni zločini nad Srbima na KiM, ali mi sada moramo da pokažemo uzdržanost, jer tako štitimo srpski narod na Kosovu od nasilja, incidenata i napada. Treba voditi računa o tri stvari. Prvo, Specijalno tužilaštvo i Specijalni sud formirani su po kosovskim, a ne po međunarodnim zakonima. To nas u startu ograničava. Druga stvar, optužnice koje je podigla Srbija i dalje stoje, ali niko se ne obazire na njih. I treće, ovo unosi jednu vrstu bezbednosnog problema za sve Srbe na KiM, a ne isključuje se mogućnost izazivanja problema i u dve opštine na jugu centralne Srbije samo da bi neko pokazao snagu i moć... - upozorio je Vučić posle sastanka sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i drugim visokim zvaničnicima EU.

Srbija u EU 2026. godine?!

Aleksandar Vučić rekao je u Briselu i da je suštinski najvažniji interes Srbije ubrzanje evropskih integracija.

- Suština je pitanje kako da Srbija ubrza EU put i kako da dobije garanciju za članstvo, kada ispuni sve ono što se od nje traži. O tome sam sat vremena razgovarao sa Ursulom fon der Lajen, iako sastanci uvek traju oko pola sata - kazao je Vučić, dodajući da se nada da će Srbija 2024. završiti pregovore i da će 2026. postati članica EU. Prema njegovim rečima, uskoro se očekuje i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Pravedne kazne

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući ove navode, kaže da istoriju Kosova i Metohije ništa ne može da prepravi, ali da pravedne kazne za šiptarske ratne zločine mogu da učine da se istorija ne ponovi.

- Ništa ne može da ublaži bol porodicama otetih i nestalih, kao što ništa ne može da promeni istinu o 'Žutoj kući' i trgovini organima otetih Srba, streljanju srpske dece na reci Bistrici, ubijanju žetelaca u Starom Grackom, ubijanju dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama... - podseća Vulin.

On naglašava i da su bez kazne ostali i masakr Srba na Radonjićkom jezeru, otkidanje glave monaha Haritona u Prizrenu, silovanje i ubijanje jedanaestogodišnje devojčice u selu Klečka, proterivanje 250.000 Srba posle dolaska Kfora 1999, martovski pogrom iz 2004. godine...
 

ODVRATNO LICEMERJE! Tanji Fajon smeta izlaznost na izborima u Srbiji od 50%, a na izborima na kojima je ona izabrana izlaznost bila samo 28%

Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta, pokazala je dosad najodvratnije licemerje jer je kritikovala to što je izlaznost na izborima u Srbiji nešto veća od 50 odsto, a nikada se nije bunila na izlaznost od 28 procenata na izborima na kojima je ona sama izabrana za evroposlanika.

- Kako je izlaznost od 28 odsto u redu kada je reč o izborima na kojima je, na primer, za evroparlamentarku izabrana Tanja Fajon, a nije dovoljna izlaznost ni 50 odsto ako dobija SNS? A Fajonova nije dobila ni tih 28 odsto nikada. Nego je tolika bila ukupna izlaznost. Za nju su pusti snovi da dođe do tih brojeva. Smeju im se svi, samo neće da im kažu u lice da je glupost govoriti da je mala izlaznost 50 odsto, i to u doba korone. Uskoro će i izbori u Sloveniji, pa ćemo da vidimo kakva će da bude izlaznost - poručio je Vučić i najavio da će Tanji Fajon uvek i vrlo rado postavljati pitanja o stanju ljudskih i manjinskih prava Srba u Sloveniji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
spasitelj

pre 3 godine

ja ne znam sta vi cekate , odavno ste trebali praviti rusko kineske vojne baze u Bujanovcu i Presevu , i u Sandzaku .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05