• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

30.04.2021

16:35

PRETUKAO TASTA, NAPAO TAŠTU I ŽENU I NIKAD ZA TO NIJE ODGOVARAO! Ko je 'sredio' da Đilas ne odgovara za nasilje!

Politika

PRETUKAO TASTA, NAPAO TAŠTU I ŽENU I NIKAD ZA TO NIJE ODGOVARAO! Ko je 'sredio' da Đilas ne odgovara za nasilje!

Podeli vest

Neko iz vrha policije i tužilaštva 7. decembra 2014. zataškao je prijavu Ive Đilas, koja je muža Dragana Đilasa optužila da je pred njihovom malom ćerkom pretukao njenog oca Slobodana, napao njenu majku Ružicu, a njoj zapretio ubistvom!?! Posle prebijanja tasta i napada na taštu i ženu, Đilas otrčao niz stepenice zgrade i telefonirao nekome da sve sredi u policiji!

Kada bilo koji čovek - suprug, partner, bivši ili sadašnji - u Srbiji napadne ženu, fizički nasrne na nju ili člana njene porodice, on odmah bude kažnjen strogo u skladu sa zakonom - završi u pritvoru, odmah mu se određuje mera zabrane prilaska i dobija krivičnu prijavu na osnovu koje može biti osuđen i na zatvorsku kaznu.

Taj zakon važi za sve građane, osim za tajkuna i samozvanog vođu opozicije Dragana Đilasa! On je, po svemu sudeći, iznad zakona. Njemu je, pokazuju to činjenice, dozvoljeno da potpuno nekažnjeno sprovodi najstrašnije porodično nasilje, da prebija starije ljude pred malom decom, da nasrće na žene, da preti ubistvom a da za to nikada i nikome ne odgovara!?!

Ko je zataškao?

Tokom aktuelne, takozvane afere "Palma" ponovo je u javnost izašla policijska službena beleška sačinjena 7. decembra 2014. godine, u kojoj Iva Đilas, tada još zakonita supruga Dragana Đilasa, prijavljuje da je on dan ranije, 6. decembra, upao u stan u kojem je živela sa decom, nasrnuo na njenu majku Ružicu, napao njenog oca Slobodana, oborio ga na pod i tukao pesnicama, a njoj zapretio ubistvom!?!

Iva Đilas je u svom iskazu detaljno opisala strašno nasilje Dragana Đilasa, govorila o psihofizičkoj torturi koju je preživljavala i pre tog događaja, tokom braka, a policiji je prijavila i da joj je muž pretio ubistvom urlajući: "Odrubiću ti glavu"! Konačno, Iva Đilas je rekla i da je "veoma zabrinuta za svoju bezbednost, roditelja i dece", ali ova prijava nikada nije bila predmet nikakve ozbiljnije istrage!

Kako su nam rekli u policiji, na više visokopozicioniranih adresa, Đilas nikada nije pozvan na informativni razgovor u vezi sa iskazom koji je dala njegova supruga!?! Kako je to moguće? Ko je, kako, zašto i po čijem nalogu zaštitio tajkuna Dragana Đilasa od zakona koji bi morao da važi za sve pa i za njega?!

U vreme spornog događaja kada je pretukao tasta, napao taštu i suprugu, Đilas je bio predsednik Košarkaškog saveza Srbije, bivši gradonačelnik Beograda i bivši lider Demokratske stranke, pa teško da je mogao politički da utiče i da izdejstvuje zataškavanje slučaja. Upućeni tvrde da je Đilas u to vreme imao "jake i ozbiljne veze" u vrhu policije i tužilaštva, preko kojih je najverovatnije i uspeo da se provuče bez ikakve odgovornosti. Na to ukazuje i deo iskaza Ive Đilas, koja je policijskom inspektoru Borisu Totoviću između ostalog rekla: "Dragan je izašao iz stana i dok je silazio ka vratima zgrade, čula sam ga kako nekome kaže 'pozovite policiju'". Koga je Đilas zvao, ko je taj ko je u njegovo ime pozvao policiju i sve odmah zataškao?! To do danas nikada nismo saznali.

Veliki skandal

I dok se Dragan Đilas nije oglašavao ovim povodom, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije ocenjuje da je to pravi skandal.

Đilas na Tviteru tvrdi da je žrtva 'satanizacije'

Kada je Dragan Marković Palma u "Hit Tvitu" na TV Pink pročitao deo prijave Ive Đilas iz 2014. godine, Dragan Đilas je u utorak na Tviteru napisao da je žrtva satanizacije!?!

"Satanizacija moje porodice i mene je odavno postala test moje izdržljivosti i snage da ne reagujem onako kako bi reagovao svaki čovek...", napisao je Đilas i uz ovu objavu "okačio" tekst u kome je 2019. Iva Đilas rekla da u njihovom braku "nikada nije bilo fizičkog nasilja"!?!
Mnogi sumnjaju da je Iva Đilas ovo rekla pod pritiskom svog sada već bivšeg supruga.

- Skandalozno je saznanje da je Đilasa, zahvaljujući novcu i političkom uticaju, neko iz državne uprave mogao da abolira ne samo od krivičnog gonjenja već i od same istrage zbog porodičnog nasilja i pretnji koje je uputio bivšoj supruzi. Slučaj zataškavanja ove prijave mora biti istražen, a svi odgovorni za kršenje zakona kažnjeni. Ovaj slučaj još jednom pokazuje Đilasovu sklonost ka zloupotrebi državnih resursa što, pored sklonosti nasilju, jednu takvu osobu čini apsolutno nepodobnom za bavljenje politikom i obavljanje odgovornih državnih funkcija - zaključuje Matić.

Šokantan iskaz Ive Đilas u policiji: Mučio me je i dok sam bila trudna

Iva Đilas, tada još zakonita supruga Dragana Đilasa, dala je 7. decembra 2014. u policijskoj stanici Vračar u centru Beograda iskaz u kome je detaljno opisala torturu koju su preživeli ona, njeni roditelji i deca. Informer prenosi njenu izjavu bez ikakvih skraćenja i ispravki.

U braku sam sa Draganom Đilasom od 2009. godine, i mi smo još uvek zvanično u braku iako od aprila 2013. god. ne živimo zajedno. Imamo dvoje male dece, ćerku staru tri i po godine i sina starog dve godine. Mi smo svi zajedno živeli u Ulici patrijarha Varnave na Vračaru, a otkad je Dragan otišao iz stana, kod mene dolaze često moji roditelji Ružica i Slobodan kako bi mi pomogli oko dece. Sa Draganom sam se dogovorila da deca budu kod mene, a da ih on viđa utorkom i subotom u periodu od 18 do 21.

Juče, tj. dana 6. 12. 2014. god., Dragan je kao što je bio i dogovor uzeo našu ćerku oko 18 časova, a zatim me je oko 18,10 časova iz kola, dok je još vozio ćerku, pozvao na mobilni telefon i počeo da viče na mene zašto sam otpustila dadilju i još mi je pretio tako da će mi na sudu oduzeti decu. Oko 21 čas kada je vratio ćerkicu kući, ja sam rekla Draganu da mi više ne preti kako će mi oduzeti decu, da ne viče na mene i da me ne vređa i da mi možemo njega tako da vređamo, ali mi to ne činimo.

Tada je i moja majka Ružica rekla Draganu da nema smisla da vređa žene, da bi on u tom trenutku nasrnuo na nju i ja sam se postavila između njih dvoje kako bih zaštitila majku. Kada se čula galama, moj otac je sa sprata sišao kako bi video o čemu se radi, pa kada je video da me je Dragan napao, prišao mu je s leđa kako bi ga odvojio od mene. Tada je Dragan oborio mog oca tj. bacio ga na pod i zadao mu zatvorenom šakom - pesnicom udarac u predelu glave, i to sve pred našom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu, ja i majka smo pokušali da ih razdvojimo, a onda sam istrčala na hodnik zgrade i pozvonila kod komšija kako bi nam pomogli, ali niko nije otvarao vrata.

Dragan je tada izašao iz stana i dok je silazio ka vratima zgrade, čula sam ga kako nekome kaže pozovite policiju. Ja sam tada, oko 21,32 sa svog telefona pozvala policiju i prijavila navedeni događaj. Kako je prošlo 20 minuta od mog poziva, a niko nije došao, ja sam još jednom pozvala policiju, i to u 21,58 časova, da ponovo prijavim navedeno, ali ni tada niko nije dolazio. Ubrzo nakon toga do stana je došla moja kuma, koja mi je rekla da je na ulici videla dve policijske patrole kako kruže ulicama oko zgrade.

Nakon svega ovoga, ja sam sa ocem otišla na Urgentni centar kako bi mu se ukazala pomoć, a dok smo boravili tamo došla je patrola PS Vračar, gde su policajci sa nama obavili razgovor. Ja sam se danas sa ocem i majkom javila u stanicu policije gde sam prijavila gore navedeno, a ovom prilikom policijskim službenicima dostavljamo lekarsku dokumentaciju izdatu na ime mog oca. 

Inače, Draganu ovo nije prvi put da se tako ponaša, psihički me maltretirao, tj. vršio je torturu nada mnom, dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno, i sa srčanom manom, tj. ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom i za sve vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam. Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: "Odrubiću ti glavu!". Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, roditelja i dece.

Nije mi poznato na kojoj adresi živi Dragan Đilas, niti broj koji koristi.

Ispod ovog iskaza svojeručno se potpisala Iva Đilas, a ispravu je svojim potpisom overio i policijski inspektor Boris Totović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sima

pre 3 godine

Da ne poveruje covek da ovakvom lopovu i nasilniku neko moze da zataska takva zlodela.

Nebojsa iz Beograda

pre 3 godine

Pa sta sad Mauricijus propao sad bije zene,9 godina vlada SNS i za sve su krivi jos zuti,pa posle SNS onda moze 100 godina da se vlada i vadi na SNS propasti.

Mikan

pre 3 godine

Godinama je Djilas postavljao svoje ljude, i oni su morali da mu se oduze. Pripremao je Djilas teren.

Rade R

pre 3 godine

"A šta misliš ti majstore, šta ćeš da radiš kada mi dođemo na vlast"! Čuvena rečenica koja objašnjava sve!!!

Marko

pre 3 godine

Siledzija i to ti je. Vidi se da cim mu nesto ne ide po volji odmah napada sve oko sebe.

Jasna

pre 3 godine

Tad je naprdna partija bila na vlasti, zar ne ?

deda Raša

pre 3 godine

Dao Mitka i tastu i tašti a bogami i ženi. Bara i burgiju buši pa i naše pravosuđe.

Pera Savic

pre 3 godine

To se ne moze srediti,mora da odgovara i to pod hitno.

Nikola

pre 3 godine

Svako nasilje je za osudu i svi koji su počinili nasilje trebaju da odgovaraju za to

Ivana

pre 3 godine

Dragan Đilas je naslnik, zbog nasilja u porodici nikada nije odgovarao, nikada nije odgovarao za veliku pljačku naroda.

Ceca

pre 3 godine

Budite istrajni u pisanju o ovome, dok psihopata i nasilnik, ne bude iza rešetaka!

Ana

pre 3 godine

Ovde je bitno da se dodje i do saznanja koje i zasto čoveka koji se tereti za porodicno nasilje štitio.Sramota.

Mica

pre 3 godine

Ovo he stvarno nedopustivo. Toliko o čoveku kakav je Djilas. Jednom rečju, strasno!

Miki

pre 3 godine

Pa u ovom čoveku su urodjene sve one loše osobine što čovek nikada ne bi poželimo.

Nada

pre 3 godine

Dobro upućeni ljude u ovaj strašni događaj, tvrde da je Dragan Đilas u to vreme imao jake i ozbiljne veze u vrhu policije i tužilaštva, preko kojih je najverovatnije i uspeo da se provuče bez ikakve odgovornosti.

AS

pre 2 godine

KOLIKO JA ZNAM, NASILJE U PORODICI NE ZASTAREVA. SVE TO I SADA MOŽE DA SE ZAVRŠI SAMO NEKO MORA DA POKRENE.

Nešo N

pre 2 godine

Kada je on mogao da mlati svoju suprugu pred svojom maloletnom decom, šta bi tek nama radio kada bi mu se ukazala prilika.

Nevenka Niković

pre 2 godine

Gospođa Iva je doživela nepravdu iz razloga što njen bivši suprug poseduje jaku političku moć i uticaj. Međutim, citiram "Informer": "Kada bilo koji čovek - suprug, partner, bivši ili sadašnji - u Srbiji napadne ženu, fizički nasrne na nju ili člana njene porodice, on odmah bude kažnjen strogo u skladu sa zakonom - završi u pritvoru, odmah mu se odredi mera zabrane prilaska..."- TO NIJE TAČNO! Jer, ja sam još uvek živi svedok kako su tužilaštvo, sud i Centar za socijalni rad Zvezdara reagovali: dok sam bila u Sigurnoj kući, i nakon toga kao žrtva nasilja- oduzeta su mi deca a dodeljena nasilniku, on je dobio kasnije "nagradu" (socijalni stan od 86 kvadrata u Kamendinu), dok sam ja izbačena u sred zime na ulicu operisane noge, bez posla i prihoda, zabranjeno mi je da viđam svoju decu, tužilaštvo i pored svih dokaza i svedoka , nikada nisu reagovali...zbog veza koje poseduje moj bivši suprug iako je daleko ispod Đilasa.... Ljudi me pitaju kako sam još uvek živa.... Lepo je što pišete o navodnoj zaštiti žrtava porodičnog i državnog nasilja, ali jedno je teorija i navodna pravda o kojoj pišete, dok su praksa i život nešto sasvim drugo. Tako da ne pišete bajke da se nasilnicima sudi....jer se sudilo meni za alimentaciju (na osnovu presude o promeni starateljstva koja je doneta bez moga prisustva na sudu jer me nisu mogli pronaći u Sigurnoj kući, pa su deca dodeljena nasilniku).

PALMA : Pozivam lažove na TV duel!
Politika

PALMA : Pozivam lažove na TV duel!

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma oglasio se saopštenjem povodom optužbi za podvođenje mladih devojaka u Jagodini, upućene od strane potpredsednice SSP Marinike Tepić. Saopštenje prenosimo u celosti

30.04.2021

15:09

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija