• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.02.2022

20:11

ON SE BAŠ NIČEG NE STIDI! MESIĆ NA KOSOVU - UČINIĆE SVE, SAMO DA JE PROTIV SRBA! Hvalio se da je srušio Jugoslaviju, sada ima novi zadatak...

Beta

Politika

ON SE BAŠ NIČEG NE STIDI! MESIĆ NA KOSOVU - UČINIĆE SVE, SAMO DA JE PROTIV SRBA! Hvalio se da je srušio Jugoslaviju, sada ima novi zadatak...

Podeli vest

Novo staro angažovanje oko Kosova Stjepana Mesića, bivšeg predsednika Hrvatske i poslednjeg predsednika SFRJ, i provokativna izjava u srpskom delu Kosovske Mitrovice za diplomatu u penziji Zorana Milivojevića je samo povratak na scenu antisrpske politike koju je Mesić vodio

Tokom posete Prištini Mesić je proglasio Kosovo svojim drugim domom, a za severni deo Mitrovice u kome žive Srbi i gde je „slučajno" svratio i rekao da je je jedan grad sa južnom.

Provokacija sa jasnom antisrpskom porukom

Milivojević Mesićevu posetu Severnoj Mitrovici vidi kao demonstraciju da je Kosovo jedinstveno u sklopu politike koju Hrvatska vodi.

- Kroz taj čin je poslao poruku da je Kosovo jedinstvena teritorija i demonstrirao potvrdu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kosova. To je trebalo da bude gest koji je u toj funkciji - smatra naš sagovornik.

Nije slučajno, dodaje Milivojević, ni što se Mesić u Prištini našao odmah pošto je sa članovima poslednjeg Predsedništva SFRJ, Bogićem Bogićevićem iz BiH i Vasilom Tupurkovskim iz Severne Makedonije, objavio manifest pod nazivom „Apel za spas BiH" u kome BiH preferiraju kao građansku državu, odnosno, zagovaraju posve suprotno rešenje za BiH od koncepata Republike Srpske i Herceg Bosne u Federaciji BiH, koje podržavaju vlasti iz Beograda i Zagreba.

Podrška nezavisnom Kosovu

- Mesićeva poseta Kosovu je na liniji onih političkih stavova koje je on već promovisao na liniji sa Tupurkovskim i Bogićevićem vezano za BiH. Dakle, na liniji stavova koje podržava Zapad, NATO i većina u EU, a to je vezano za ova dva nezavršena posla BiH i KiM - obrazlaže Milivojević.

IZDAJA NEĆE PROĆI, SRBI, ALI I SVI KOJIMA JE STALO DO SLOBODE, SPREMAJU BLOKADU CRNE GORE! Volja naroda je svetinja, Front neće dozvoliti povratak Mila Đukanovića!

Poseta Prištini je, kako napominje, promocija te politike ali i njega koji se preporučuje da u tome aktivno učestvuje.

- Druga stvar je ta jaka antisrpska dimenzija koja je na liniji Hrvatske vezana za KiM. On polazi sa pozicije priznanja nezavisnog Kosova i završavanja tog nezavršenog posla - objašnjava sagovornik Sputnjika.

Aktiviranje starih političara koji su učestvovali u raspadu stare Jugoslavije na način na koji se ona raspala, dodaje Milivojević, predstavlja pokušaj aktiviranja ne samo tih političara već i politike koja je bila suprotna srpskim interesima, i tada - i sada.

Opet im Rusi krivi

Mesić se u odvojenim posetama sastao sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem a tokom obilaska srpskog dela Mitrovice izjavio je da je Mitrovica u stvari jedan grad, aludirajući da nema Južne albanske i srpske Severne Mitrovice, čime je podgrejao ideju o peticiji kosovskih Albanca da Mitrovica ponovo postane jedan grad.

ČIME SMO ZASLUŽILI OVAKVU MRŽNJU?! MONTENEGRINI SE "RAZJARE" i na samo pominjanje SRPSKOG SVETA - TURSKI SVET IM NE SMETA, ŠTAVIŠE!

Podsećanja radi, u „Apelu za BiH" pisanom rukom Mesića, Tupurkovskog i Bogićevića, između ostalog, stoji i sledeće: „Otvoreno separatističke težnje i osporavanje samoga smisla postojanja Bosne i Hercegovine, što je postalo osnovni motiv svih istupanja i delovanja Milorada Dodika, ne bi bili mogući bez aktivne podrške Republike Srbije, kao i da težnje koje vode razbijanju BiH ne bi bile moguće ni bez podrške Ruske Federacije Republici Srpskoj i Republici Srbiji."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marina

pre 2 godine

Ova avet nikako da krepa. Korona odnela sve intelektualce ovo ni ovaj gore neće. Fuj

Komsija

pre 2 godine

Covek je nastao od majmuna. Jedino sto je kod Mesica to malo usporilo.

drJumo

pre 2 godine

"Hrvati su najhrabriji narod na svetu. Ne zato što se ničega ne boje već zato što se ničega ne stide." Jovan Dučić

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija