• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.02.2022

13:55

PREDSEDNIK SRBIJE SUTRA NA OTVARANJU KLINIČKOG CENTRA!

Marko Đoković

Politika

PREDSEDNIK SRBIJE SUTRA NA OTVARANJU KLINIČKOG CENTRA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra otvaranj Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova

Otvaranje i obilazak novog Kliničkog centra Srbije planirano je sutra u 10 časova.

Podsetimo, KCS je rekonstruisan i završen nakon 40 godina.

Ova zgrada, površine 87.000 kvadrata, sa 23 lifta i 12 spratova, ima više od 800 kreveta, 432 bolničke sobe i 30 operacionih sala sa najsavremenijom opremom. Više od 200 miliona evra, investirano je u građevinske radove i u opremu.

U njoj se nalazi novi Urgentni centar, laboratorije, angiosale, nuklearni centar i odeljenja za plastičnu hirurgiju, neurologiju, hematologiju, gastroenterologiju, ortopediju, kardiohirurgiju, kao i robotska sala... Imaće i 7 skenera, tri magnetne rezonance i brojne ordinacije. A tu su i veliki restoran za osoblje, prostor za odlaganje dečjih kolica, biblioteka, banka...

Brojke:

200 miliona evra investirano u građevinske radove i u opremu

86.000 kvadratnih metara imaće novi KCS

1.200 kilometara kablova ugrađeno

2.000 tona čelika utrošeno

Izgrađena garaža sa 639 mesta

U okviru novog Kliničkog centra Srbije na raspolaganju će biti i garaža sa 639 parking-mesta, koja se nalazi ispred Psihijatrijske klinike "Dr Laza Lazarević" i Ulice Koste Todorovića. Garaža ima ukupno šest nivoa. U podrumskoj etaži su 102 parking-mesta, 89 ih je u prizemlju, po 109 na prvom, drugom i trećem spratu i 121 mesto na krovnoj etaži. Za osobe sa invaliditetom predviđeno je 65 parking-mesta. U planu je da se izgrade još dve graže, a jedna od njih će se nalaziti na poljani u Deligradskoj ulici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sonja

pre 2 godine

Ovakav Klinicki centar nemaju ni mnogo razvijenije zemlje.Sve pohvale na izgledu I modernizaciji ovog centra I za ulaganja u zdravstvo.

Vesna

pre 2 godine

Što više izgrađenih bolnica u Srbiji, verujem da će nam nacija biti zdravija.

Nina

pre 2 godine

Narod vidi da se u Srbiji radi i gradi na sve strane i zbog toga i podržavaju vlast na čelu sa Vučićem

Rajka

pre 2 godine

Zavrsetkom radova na novom KC Srbije, nasa drzava ce dobiti modernu medicinsku ustanovu za pruzanje zdravstvenih usluga svim gradjanima Srbije.

Juca

pre 2 godine

Srbija dobija klinički centar sa najmodernijom opremom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija