• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2022

14:11

Vučić o upadu ROSU: Nismo naivni da očekujemo reakciju Zapada!

printscreen

Politika

Vučić o upadu ROSU: Nismo naivni da očekujemo reakciju Zapada!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje nikakvu reakciju međunarodne zajednice na upad pripadnika kosovske policije ROSU u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, jer će Priština reći da je to u sklopu borbe provi kriminala i korupcije, iako im je cilj sasvim drugačiji


Cilj Prištine je, ističe, da "očiste" Sirinićku župu, da bi jug Kosmeta bio oslobođen prisustva Srba, da ne mogu tamo da opstanu, a sve prikriveno iza lažne brige za poštenje u odnosu na upravljanje Brezovicom.

- Meni je to sasvim jasno, a da li će i drugima biti jasno, to je druga stvar... A, da li da očekujemo da neko nešto kaže? Nemojte da ste naivni. Davno smo prevazišli taj stepen naivnosti da verujemo da će neko na Zapadu da kaže bilo šta protiv maltretiranja Srba na KiM - poručio je Vučić.

Podsetio je da se sutra navršava 18. godina od pogroma Srba, 17. marta 2004. godine, pitajući koliko je ljudi, za tih 18 godina, odgovaralo, za uništavanje srpskih svetinja i ubijanje ljudi, dodajući da se oni koji su u Beogradu tada ćutali i ništa nisu preduzimali, danas hvale time što su ćutali i ništa nisu preduzimali.


- Ali, to nam je nauk da brinemo da nam se makar u takvoj razmeri, tragedije na Kosovu i Metohiji više ne događaju - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 2 godine

Srbija ce uvek priteci u pomoc svojim ljudima na Kosovu.

Mia

pre 2 godine

Zapad već duže vreme ostaje slep na dešavanja u Srbiji

Nina

pre 2 godine

Навикли смо на инертност Запада , кад су у питању активности РОСУ на Косову!

Jela

pre 2 godine

Kosovo i Metohija je deo Srbije, dirljjivo je što se brine za naš narod, dosta je maltretiranja.

Milka

pre 2 godine

Beograd će učiniti sve da pomogne Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Komsija

pre 2 godine

Zasto drzava Srbija ne primeni princip reciprociteta prema Siptarima u centralnoj Srbijui, zar medju njima nema svercera i ratnih zlocinaca. To bi bio legitiman odgovor, bas kako Rusija odgovara na sankcije ili Kina na hapsenje njenih gradjana. Praznim recima i odsustvom akcije, Srbija je saucesnik u proterivanju Srba.

Dragi

pre 2 godine

I onda se Vučić kao čudi, zašto je Beograd glasao protiv njega.

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija