• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2022

12:19

LAVROV O OTKAZIVANJU POSETE SRBIJI: Naše odnose niko neće moći da sruši, cenimo hrabar stav Srbije!

printscreen

Politika

LAVROV O OTKAZIVANJU POSETE SRBIJI: Naše odnose niko neće moći da sruši, cenimo hrabar stav Srbije!

Podeli vest

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, obratio se javnosti iz Moskve, nakon što je ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića o otkazivanju njegove posete našoj zemlji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da se dogodilo nešto nezamislivo - "oduzimanje od suverene države da sprovodi prava koja ima".

- Desilo se nešto nezamislivo. Ovo je uznemirujuća akcija. Desilo se oduzimanje od suverene države da sprovodi prava koja ima. To je demonstracija koliko daleko NATO i EU mogu da idu u korišćenju najgrubljih sredstava i uticaja protiv onih koji se vode nacionalnim interesima i nije spreman da žrtvuje svoje dostojanstvo radi ovih pravila koje zapad nameće. Poseta ministra Rusije se na Zapadu doživljava kao pretnja velikih razmera - rekao je Lavrov.

Ovim postuptkom Zapad jasno stavlja do znanja Rusiji da će nastaviti da vrši pritisak na Moskvu, ne prezajući ni od kakvih sredstava, istakao je Lavrov.

Lavrov je rekao da ga cinizam Zapada ne čudi i da jasno stavlja do znanja da će pritiskati ne libeći se ni najnižih sredstava.

- Slično licemerje smo videli i ranije uključujući i u vreme bombardovanja Jugoslavije - naveo je Lavrov.

On je dodao da Moskva još nije čula zvanična objašnjenja zemalja koje su odbile da dozvole prelet avionu ruske delegacije.

- Znam da će biti mnogo objašnjenja koja još nismo čuli. Zemlje koje su odbile da dozvole prelet ruskom avionu reći će da su im naredili u EU i NATO. Oni će, sa svoje strane, govoriti da su te zemlje same donosile samostalne odluke - primetio je ruski ministar.
 

Foto: printscreen

Sergej Lavrov

Cenimo hrabar stav Srbije, niko neće moći da naruši naše odnose

Lavrov je rekao da niko neće moći da sruši odnose koje Rusija ima sa Srbijom i takođe rekao da je ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković pozvan da poseti njihovu zemlju.

- Ova politika je koncentrisana na antiruskom pravcu. Cenimo hrabar stav koji zauzima Srbija i lično predsednik Vučić koji ističe da neće se baviti antiruskom delatnošću, ali Evropskoj uniji je želja da svi kandidati preuzmu obaveze rusofobskog karaktera.

Informaciju o otkazivanju posete potvrdio je i sam predsednik Vučić objavnom na Instagramu rekavši da će javnost detaljno obavestiti večeras u Dnevniku na RTS u 19.30 časova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RRUSS

pre 1 godinu

''Ne pada sneg da pokrije breg, već...''Ovo nije protiv Rusa, ovo je protiv Srba-Srbije-Vučića. Nije prvi, a ni poslednji put da nam ''ova braća'' ovako zabadaju nož u leđa. To što dajemo kapom i šakom brašno, šećer, ulje, lekove, vakcine, AUTOKEFALNOST,... to je tako normalno, tako rade braća. Ali rasrbljeni Kain će ostati to što jeste, ne okrećite mu leđa.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija