• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2022

14:24

SAD BACI MOLOTOVLJEV KOKTEL NA SEBE, PA SE SPALI! Albanski mediji i političari rasturili Kurtija zbog sporazuma o energetici sa Beogradom - LEGALIZOVAO SI SRBIJU NA KOSOVU!

Reuters/Laura Hasani

Politika

SAD BACI MOLOTOVLJEV KOKTEL NA SEBE, PA SE SPALI! Albanski mediji i političari rasturili Kurtija zbog sporazuma o energetici sa Beogradom - LEGALIZOVAO SI SRBIJU NA KOSOVU!

Podeli vest

Mape puta za primenu sporazuma o energetici usvojenog 2013. godine koje su danas u Briselu usvojile delegacije Beograda i Prištine, izazvale su oštru reakciju gotovo svih vodećih albanskih medija u Prištini. "Legalizovao si Srbiju na Kosovu", "Sad gađaj sebe Molotovljevim koktelima", "Ovo je debakl" samo su neki od naslova tekstova koji prenose komentare prištinskih političara upućene premijeru takozvanog Kosova Aljbinu Kurtiju...

 

Zamenica predsednika Demokratske partije Kosova Vljora Čitaku, rekla je da je danas potpisani sporazum Kurti u vreme dok je bio u opoziciji smatrao nacionalnom izdajom.

- Ne uklanjajući nijednu tačku ili zarez, premijer Kurti je usaglasio plan implementacije energetskog sporazuma dogovorenog u Briselu 2015. godine. Isti sporazum, tada je smatrao nacionalnom izdajom. Kurti duguje svojim biračima objašnjenje, da li je pogrešio tada, ili sada? - rekla je Čitaku.

Portparolka Socijaldemokratske partije Natira Kuči podsetila je da je Pokret Samoopredeljenje svojevremeno dok je bio u opoziciji energetski sporazum koji je danas postignut u Briselu ocenjivao kao legalizaciju uticaja Srbije na Kosovu.

Kuči je na Fejsbuku dodala da današnji sporazum, koji, kako kaže, Samoopredeljenje sa ponosom prihvata, zaista legalizacija Srbije na Kosovu.

- Sporazum koji je Besnik Bisljimi danas potpisao svojevremeno su opisivali legalizaciju uticaja Srbije na Kosovu. Ovo je bio zvaničan stav Pokreta Samoopredeljenje 2015. godine. Ovaj sporazum je zaista legalizacija Srbije na Kosovu, jer će sever Kosova biti posebno tretiran. Ali danas Samoopredeljenje sa ponosom prihvata ovaj dogovor. Upozoravaju nas da će istu sudbinu imati i Zajednicu srpskih opština. Metamorfoza ove stranke je iskorenjivanje svakog političkog principa i projekta iz njihove prošlosti - navela je Kuči.

Foto: printscreen

I bivši premijer u Prištini Isa Mustafa optužio je Kurtijevu vladu zbog potpisivanja sporazuma u Briselu.

- Osim što pregovara o dogovorima koje smo ranije postigli, kao što je ovaj o energetici, sada moraju da bacaju kamenje, gasom i molotovljeve koktele na sebe - izjavio je Mustafa.

Foto: printscreen

I Gazeta Ekspres, vodeci prištinski portal u svojoj najvažnijoj vesti ponavlja Kurtijeve reči koje je nekada davno izgovatao kao opozicionar, da je energetski sporazum Legalizacija Srbije na KiM! 

Sajt Gazeta u tekstu podseća Kurtija da njegovo saopštenje i dalje stoji na sajtu njegove stranke, iz vremena kad je Isa Mustafa bio premijer.

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković: ”Elektrosever” dobija samostalnost u snabdevanju
Politika

Petković: ”Elektrosever” dobija samostalnost u snabdevanju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas u Briselu, gde su Beograd i Priština uz posredovanje specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, dogovorili mapu puta o primeni sporazuma o energetici postignutog 2013. i 2015. godine, da "Elektrosever" dobija samostalnost u snabdevanju električnom energijom na severu pokrajine

21.06.2022

13:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija