• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.07.2022

09:17

PRIŠTINA VIŠE NE TRAŽI IZGOVOR ZA UPAD U SRPSKE SREDINE! Plan im je da zastraše narod, NEKA RAZMISLE O SVOJIM POTEZIMA!

informer.rs

Politika

PRIŠTINA VIŠE NE TRAŽI IZGOVOR ZA UPAD U SRPSKE SREDINE! Plan im je da zastraše narod, NEKA RAZMISLE O SVOJIM POTEZIMA!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština treba dobro da razmisli o svojim potezima i istakao da je poruka Beograda međunarodnoj zajednici da urazumi premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija i vrati ga dijalogu

Govoreći o jučerašnjem upadu ROSU jedinica u Štrpce, Petković je za RTS rekao da se teror Kurtija prema Srbima na KiM nastavlja, da on odbija dijalog, gazi sporazume, pokušava da unizi Srbe na KiM i da je aposlutno opredeljen da ide u pravcu destabilizacije na KiM.

Petković je naveo da su pripadnici ROSU juče upali u Štrpce sa obrazloženjem da skidaju kamere, ističući da te kamere ne rade više godina, da je početkom godine kosovska policija proveravala taj server i videla da nije u funkciji. Ukazao je da to pokazuje da Priština više ne traži izgovor za upad u srpske sredine i da je namera Prištine da zastraši srpski narod i natera ga da napusti KiM.

Dodao je da je reč o trećem upadu u Štrpce od pocetka godine i ukazao da Priština uvek bira veliki praznik i ocenio da je cilj da se izazove negativna rekacija ili naseg naroda na KiM ili Beograda.

- Samo pribranom reakcijom naših ljudi do sada smo uspevali da izbegnemo veće probleme i sukobe - rekao je Petković i podsetio da su Beograd i predsednik Aleksandra Vučić uvek pozivali na mir i pribranost našeg naroda.

Istakao je da Beograd neće nemo posmatrati takve upade i napade, uperene protiv bezednosti i opstanka našeg naroda na KiM.

Petković je rekao da Kurti na sve načine priziva rat na severu KiM i pokušava da ugrozi dijalog.

Istakao je da je potrebno krenuti u formiranje ZSO.

- Neka niko ne misli da Beograd može da zaboravi ZSO - naglasio je Petković i ukazao da je to institucionalni mehanizam za ostvarivanje kolektivnih prava srpskog naroda na KiM.

Podsetio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sve vreme govori da moramo da sacuvamo mir i da zato insistiramno na dijalogu i sporazumima koji su postignuti.

Petković je naglasio da mora da se implementira sve iz Brisela i ukazao da ZSO nije formirana 3.367 dana. "Brojaćemo svaki dan dok se ona ne formira", istakao je Petković.

Petković je ukazao da je za Prištinu sever KiM "stara opsesija" i da su specijalci ROSU devet puta upadali na sever KiM, iako nemaju pravo da ulaže na sever bez odobrenje Kfora i gradonačelnika četiri opštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Rade po instrukcijama onih koji su ih stvorili isto kao Ukrainci sa Rusima ne ispunjavajuci Minski sporazuma sto je i dovelo da rata. Zapad je taj koji prave sranje znamo svi isto kao sto znamo da necemo priznati Kosovo. Zapad propada a Rusi idu naprad.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija