• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2022

20:39

Brnabić: Nemam nijedno pravo više nego vi, borim se i pomerila sam granice makar za jedan metar! (Video)

Tanjug

Politika

Brnabić: Nemam nijedno pravo više nego vi, borim se i pomerila sam granice makar za jedan metar! (Video)

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima u okviru Evroprajda u beogradskom Domu omladine

Brnabić je na ulazu dočekalo 20-ak mlađih pripadnika LGBT zajednice, koji su izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom MUP-a da ne odobri ni jednu šetnju koja je bila zakazana za subotu, kako šetnju u okviru Evroprajda, tako i šetnju takozvanih antiglobalista.

Ista grupa mladih, tokom obraćanja predsednice Vlade, uzvikivala je da žele prajd. Za to vreme, Brnabić je strpljivo sačekala da svaki put završe skandiranje i pokušala da im se obrati. “Ja sam proširila granice makar za jedan metar, vi uradite isto to i biće nam svima bolje. Ali molim vas da prestanete da kritikujete stvari koje se 80% vas ne bi usudilo da uradi”, rekla je između ostalog Brnabić.

Uprkos sve glasnijem skandiranju dve do tri desetine mladih iz poslednjih redova, Brnabić je sačekala da se svi umire i pokušala da im objasni da ni na koji način nije privilegovana, da nema veća prava od njih kao pripadnica LGBT zajednice i da nije jedina u Srbiji koja živi u neregistrovanoj zajednici i ima dete.  “Ja se nisam venčala i nisam u registrovanom partnerstvu. Ja ne mogu da usvojim svoje dete. Ja nisam jedina gej osoba u Srbiji koja živi u partnerstvu i koja ima dete u ovoj zemlji”, rekla je premijerka.

Premijerka je nastavila da čeka pauzu u glasnom skandiranju mladih, koji su pred kraj njenog govora uzvikivali parolu “šetamo u subotu”. Ono što pripadnici LGBT zajednice u sali možda nisu čuli od buke jeste odgovor premijerke kojim je u stvari podržala one koji njen govor prekidaju. “I niko ne može da vas spreči u tome. Niko vas ne može u tome sprečiti to je vaše osnovno ljudsko pravo”, zaključila je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija