• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.12.2022

12:29

Vesić održao sastanak Radne grupe za projekat fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu

Informer

Politika

Vesić održao sastanak Radne grupe za projekat fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom selu

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održao je sastanak novoformirane Radne grupe Ministarstva, zadužene za projekat izgradnje najvećeg postrojenja za preradu odpadnih voda u Srbiji „Interceptor“ Ušće-Veliko Selo

Ministar je istakao da je Beograd jedini grad u Evropi koji nema sistem za prečišćavanje otpadnih voda i da, iako postoje planovi stari decenijama. Istakao je da je cilj Radne grupe da ubrza sve procedure kako bi se realizovao ovaj kapitalni projekat komunalne infrastrukture koji ima poseban značaj u oblasti zaštite životne sredine.

- Zbog toga smo se danas okupili, kako bi svi nosioci javnih ovlašćenja, predstavnici republičkih i gradskih institucija ubrzali nastavak realizacije  važnog projekta - rekao je Vesić.

Foto: Informer

Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“  u prethodne dve godine sproveo je istražne radove, izradio idejna rešenja za sve deonice Interceptora, izuzev deonice 13, dok su za deonicu 11 KCS "Ušće Nova" izdati i lokacijski uslovi. 

Izrada projektne dokumentacije i za ostale deonice napreduje, kako bi se što pre stekli uslovi za izdavanje građevinskih dozvola i početak gradnje.

- Realizacijom projekta kanalizacioni izlivi u Savu kod Beogradskog sajma i Beogradskog pristaništa, kao i dunavski izlivi u Zemunu, Novom Beogradu, kod Pančevačkog mosta i Ade Huje, biće zatvoreni i otpadne vode će se usmeriti na buduće najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Velikom Selu - naveo je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: U naseljima Novog Pazara platforme sa signalizacijom radi veće bezbednosti
Politika

Vesić: U naseljima Novog Pazara platforme sa signalizacijom radi veće bezbednosti

Ministar građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će u tri novopazarska naselja Lukare, Mur i Selakovac, kao i na mestu nesreće na kojoj je nedavno nastradala 15-godišnja devočica biti postavljeno sedam platformi, sa pešačkim prelazima i treptačima, kako bi se, za prvo vreme, bezbednost učesnika u saobraćaju, a naročito dece podigao na viši nivo

20.12.2022

17:39

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija