• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2023

21:05

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Bulatović poručio: Uvek ću i bez razlike da budem protiv toga da se medijski radnici u Srbiji iz bilo kog razloga lišavaju slobode!

Beta/Insider

Politika

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Bulatović poručio: Uvek ću i bez razlike da budem protiv toga da se medijski radnici u Srbiji iz bilo kog razloga lišavaju slobode!

Podeli vest

Predsednik Saveza socijaldemokrata i narodni poslanik Dejan Bulatović podigao je svoj glas i dao podršku u borbi za istinu, za koju se bori glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević - istinu zbog koje je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 6 meseci.

- U duhu evropskih i zapadnih vrednosti kojima, ubeđen sam, Srbija jedino treba i mora da teži, jedan od elementarnih principa svakako je sloboda govora, pogotovo kada su u pitanju mediji, kako štampani, tako i elektronski. Okolnosti, pod kojima urednik bilo kog javnog glasila odlazi na odsluženje zatvorske kazne zbog izgovorene ili napisane reči, svakako nije u skladu sa principom medijskih sloboda, koji u ovoj zemlji ne sme biti doveden u pitanje - rekao je on i dodao:

- Međusobno poštovanje i uvažavanje politički suprotstavljenih strana, pa samim tim i medija koji su naklonjeni jednom ili drugom političkom polu, mora da postoji, isto kao i tolerancija govornika, ali i medija preko kojih se izlazi u javnost. Kao političar koji je osetio na sopstvenoj koži politički progon i torturu zbog stava drugačijeg od onog koji je zastupao vladajući režim „devedesetih“, uvek ću i bez razlike da budem protiv toga da se medijski radnici u Srbiji iz bilo kog razloga lišavaju slobode- ističe Bulatović. 

Bulatović je istakao da se nada je Srbija ostavila vreme iza sebe kada je medijski mrak bio prisutan. 

- Duboko uveren da je Srbija ostavila iza sebe period medijskog mraka u kome su novinari i urednici štampanih medija gubili život zbog izgovorene reči, apelujem, kao narodni poslanik, ali pre svega kao čovek, da mediji u našoj zemlji moraju ostati slobodni i nezavisni i da novinarstvo mora zadržati autonomiju govora i kritičkog razmišljanja.

On je poručio da će uvek biti protiv lišavanja slobode novinara u Srbiji. 

- Budući da smo, verujem, svi svesni koliko je ovo kompleksan period za našu zemlju, i da pred nas dolazi vreme krupnih političkih odluka, utoliko sam sigurniji da zajedničkim snagama moramo sačuvati novinarstvo u Srbiji koje vremenom, pored toga što je imperativ da ostane nezavisno, mora težiti potpunoj objektivnosti i slobodi - završio je Bulatović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandrovo Novinarsko Udruže

pre 1 godinu

Podržavaju ga samo novinari iz ANUSa ????

ZAvram

pre 1 godinu

Управо су те европске (без)вредности отерале Вучка на робију! Стало је Западњацима до поштовања људских права и српских новинара ко до лањског снега, да се ми не заваравамо превише! А шта су тражиле оне две тужитељке у оној страној амбасади? И, тресла се гора??? Неговати превелику заблуду да ће нам бити боље у економском погледу, као и по питању остварења права и правде појединца, ако што пре отворимо, у(пре)подобимо уређење наше државе са ЕУ, отворимо нова поглавља, скупо може да нас кошта. Уосталом, ко је тужио Вучка? Чији је тај, за кога ради??? Не правимо се луди! Вучко, издржи у свом настојању да декриминализујеш увреду, можеш Ти и то!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija