• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.05.2023

15:07 >> 15:22

BOROVIĆU, КOLIКO POREZA PLAĆAŠ?! Advokat koji priziva streljanje Vučića, jedan od najbogatijih advokata, a porez navodno plaća paušalno?!?

Politika

BOROVIĆU, КOLIКO POREZA PLAĆAŠ?! Advokat koji priziva streljanje Vučića, jedan od najbogatijih advokata, a porez navodno plaća paušalno?!?

Podeli vest

Advokat Borivoje Borović, funkcioner Narodne stranke koji je prekjuče na TV otvoreno prizivao streljanje predsednika Aleksandra Vučića kao Čaušeskua(!?!), jedan je od najbogatijih advokata u Srbiji. I to znaju svi, svi u Beogradu. Borović živi poput najvećih tajkuna, njegova kancelarija je na najskupljoj lokaciji u prestonici - samo njegov radni sto vredi kao nečiji stan - on vozi najskuplja kola, ručava po najekskluzivnijim restoranima… A porez? E, pa tu je Bora Borović mnogo štedljiviji, on na to ne voli da troši pare!


Čovek koji je od SPO s početka devedesetih do danas, prema dostupnim podacima, promenio četiri ili pet stranaka; porez, kažu naši izvori u Poreskoj upravi, plaća kao paušalac!? Otprilike, kao vlasnik STR u Maloj Moštanici!?!


Zarađuje, dakle, Borivoje silne stotine hiljada evra, a državi porez plaća u iznosu ne većem od par desetina hiljada dinara?!?

I onda nam baš on deli lekcije iz države i poziva na nasilno rušenje vlasti!?! I kuka kako u državi ništa ne valja, kako su male plate, kako nije dovoljno puteva izgrađeno!?! 

Pa, možda bi, Borivoje Boroviću, bilo i većih plata (mada su trenutno one najveće u istoriji), možda bi se gradilo još i više puteva (a gradi ih se više nego ikada pre), možda bi, dakle, sve to moglo kada bi ti i tebi slični plaćali porez na prihod, na realni, a ne lažirani, minimalni prihod.

I šta kažeš, Borivoje Boroviću, šta bi bilo kada bi Poreska uprava povela istragu porekla tvoje imovine? Je l’ tako da bi onda kukao da si žrtva režima, žrtva političkog progona?!

Da bi, na kraju, sve bilo jasno valja reći i da je advokat Borivoje Borović odbio je da odgovori na pitanja Informera koja smo mu poslali na Vajber. A pitanja su vrlo jasna:

1. Gospodine Boroviću, vi ste jedan od najbogatijih advokata u Srbiji. Кoliko ste prošle godine platili poreza na lične prihode? 

2. Da li je tačno da vi plaćate porez kao paušalac? Кako je to uopšte moguće ako znamo da zakon propisuje da paušalni porez mogu da plaćaju samo oni preduzetnici koji imaju godišnji prihod manji od šest miliona dinara (nešto malo više od 50.000€)?! Znači li to da vi prijavljujete samo tolike prihode?
3. Jeste li, kao funkcioner političke stranke i pretendent na najviše državne funkcije, spremni da sami uputite poziv Poreskoj upravi da izvrši proveru porekla vaše imovine?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 11 meseci

To su takve hijene da ni tu mizeriju što plaćaju-neće.Njih najviše boli što više nemogu da vedre i oblače ( podmićivanjem,pretnjama i ostalim stvarima.)DRŽAVNO SUSTVO I SUDIJE( e zato je Vučić kriv).Da im državno sustvo i sudije rade kako oni žele (setite se koga je sve zastupao i kako su završavali njegovi klijenti).Njima samo odgovara da se vrate na staro i da bude ANARHIJA u celom društvu.E nemože više-niti će biti.ŽIVELA SRBIJA

Ljubiša

pre 11 meseci

Pa nije on kriv za porez nego država. Što se anarhije tiče, pa druže, mi i živumo u anarhiji. Vidiš da rade šta hoće a Vučić im ne sme ništa, jer... šta će mu reći Evropa. Nije to onaj Vučić za koga ami nekad glasali. Ovaj sad mali poslušni i dresirani miš.

Ratko

pre 11 meseci

pa sto to drzava dozvoljava ,zato i sere ovako ,dajte konacno uvedite pravnu drzavu a ne da mi sudije od smrdljivog Djilasa kolo vode ,i da hapse ispravne a da ova gamad seta ulicama i prave haos

Cicinkira

pre 11 meseci

Borivoje Borovic je sve o sebi reko kada je pozvao na nasilje,a još da stvar bude gora upravo njegova ćerka brani monstruma koji je izvršio masakr u školi,to je strašno.

Predragm Srbijanac

pre 11 meseci

Pa zena mu platila porez. I to i nevencana i vencana. E glupi Srbi, taxisti, zubari i advokati placaju pausalno porez. Najveci skup takvih glupaka krezavih i smrdljivih koji se informisu preko dezinformera bice na jednom mestu 26. Vucic ce ih odvesti u EU da ciste nemacke klozete. Cik da vidimo da li ce neko smeti da nosi Putinove majce i zastave. Voleo bi da vidim Vucicevica sa Putinovom majcom na mitingu ali on nema mu..da za to.

boki

pre 11 meseci

Svemu je kriva drzava koja dozvoli da se pojedinci bogate na razne nacine a neplaca porez drzavi.Pored advokata mnogo je ekstradnih zvezda koji zaraduju milone a drzavne dluzbe cute a seljaku se za 2 ara zemljusta naplacuju kazne i kamate

zora

pre 11 meseci

Prosto, proceniti mu vrednost onoga sto poseduje da se vidi da li se poklapa sa tim sto deklarise.

žare

pre 11 meseci

Optužnicu za nasilje i poziv na ubijanje pa u zatvor da nevidi ni sunce ni mesec nikada više raspali idiot.

Jelena

pre 11 meseci

To treba nadležni organi da ispitaju. Ne plaća taj lešinarski ološ ništa.

Jelena

pre 11 meseci

Bitno da zna da vredja i laje protiv vlasti a porez ne plaća.

Sava

pre 11 meseci

Borovic je jedan od advokata koji je za bolesne sume novca branio najgore križinalce i ubice, a porez placa pausalno. Divota!!

Mladen

pre 11 meseci

Uzas.. kakvi su sve monstrumi kao Borović na slobodi..

Nana

pre 11 meseci

Opoziciju najvise boli sto im drzavno sustvo i sudije ne rade kako oni zele.

Koja

pre 11 meseci

Oporezujte ga kao i sve nas ostale. Nema prastanja, nikome!

Joka

pre 11 meseci

Advokat napada Vucica, a radi protiv interesa Srbije potkradajuci je.

Milos

pre 11 meseci

Bruka i sramota jednog akademskog gradjanina da ovako nesto izusti.

Maki

pre 11 meseci

Mislim da Poreska uprava treba da sprovede istragu porekla imovine Borović.

Lola

pre 11 meseci

Boroviću, živiš kao bubreg u loju i opet ti nešto fali!

Helena

pre 11 meseci

Borivoje Borović, jedan od najbogatijih advokata u zemlji, koji ni porez ne plaća, drznuo se da udari na predsednika Vučića i otvoreno poziva na njegovo ubistvo!

Dušan

pre 11 meseci

Sramno ponašanje tajkunskog advokata koji priželjkuje rumunski scenario i ubistvo Vučića kao Čaušeskua! Ovo je govor mržnje i za to se ide u zatvor!

Tijana

pre 11 meseci

Sve su to u opoziciji lopovi i prevaranti koji samo zele da prevare i uzmu od drzave.

Anika

pre 11 meseci

Boroviću, bitango jedno, pun si kao brod, sramotiš advokatsku profesiju, voziš najskuplja kola, kancelarija ti je na najskupljoj lokaciji u Beogradu i jedeš po elitnim restoranima! I ti znaš nekoga da kritikuješ, gori si od svog šefa licemera Jeremića!

Mara

pre 11 meseci

Advokatu Borivoje Boroviću ne odgovara ovakva vlast na čelu sa predsednikom Vučićem jer bi gospodin trebao da plaća mnogo veći porez s obzirom koliko zarađuje na godišnjem nivou.

RR

pre 11 meseci

Svi oni koji napadaju Vučića, imaju previše putera na glavi.

Kiki

pre 11 meseci

Sve one koji otvoreno prete Vucicu treba kazniti.

Mila

pre 11 meseci

Sram ga bilo, odmah mu naplatiti porez i to za sve godine unazad.

Sanja

pre 11 meseci

Bilo mu dobro u svim sistemima, stalno u vlasti i oko vlasti i sada mu ne valja Vučić u čije se vreme najbolje živi.

Ivana

pre 11 meseci

Strasno, ovog coveka treba proveriti i da placa porez regularno drzavi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija