• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovoonline

23.05.2023

21:19

Jevtić: Ustavni sud ocenio da je Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava

printscreen

Politika

Jevtić: Ustavni sud ocenio da je Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava

Podeli vest

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić objavio je danas da je Ustavni sud Kosova ocenio da je jedan od okrivljenih u slučaju "Brezovica" Jadran Kostić neosnovano u pritvoru i da su mu povređena ljudska prava.

Jevtić je na svomn Fejsbuk profilu objavio odluku Ustavnog suda uz opasku "pravda je spora, ali dostižna" i da "istina, baš kao i voda, uvek pronađe svoj put".

"Ustavni sud proglasio prihvatljiv zahtev jednog od okrivljenih za puštanje iz pritvora. Istina, kao i voda, uvek nađe svoj put", poručio je Jevtić. 

Dodao je da je Ustavni sud objavio presudu po žalbi Kostića. 

"Ustavni sud danas je objavio presudu na osnovu žalbe jednog od optuženih u slučaju ”Brezovica”, Jadrana Kostića, koji se još uvek nalazi u pritvoru od decembra 2021. godine. Dakle ono o čemu govorimo već neko vreme je sada ovom odlukom Suda dobilo potvrdu. Jadran Kostić, i čvrsto verujemo i svi ostali koji su još uvek u pritvoru od decembra 2021. godine, su protiv pravno i uz kršenje osnovnih ljudskih prava, odvojeni od svojih porodica godinu i šest meseci.", istakao je Jevtić.

Dodao je da je žalba koju je podneo Kostić predata je još juna prošle godine.

"Trebalo je puno vremena, strpljenja ali vere da će pravda ipak na kraju pobediti, da će osnovna ljudska prava Jadrana Kostića i ostalih naših kolega, komšija, prijatelja, biti na kraju ipak ispoštovana. Ne ulazeći u sam sudski proces oko kojeg suđenje još uvek nije ni počelo, osećam obavezu da i u ime porodice Kostić, da u ime porodica ostalih koji se još uvek nalaze u pritvoru, u ime hiljade građana koji su na nekoliko protesta pozvali na pravdu i za našeg Bracu, Miju, Koleta, Laleta, Kurtu, Raifa, Dragomira", poručio je Jevtić.

On je dodao da se postavlja se pitanje i danas kako je moguće da neko ko puca u decu, u ljude, kako je moguće da takvi budu brzo pušteni iz pritvora.

"Dok oni koji su ugledni i poštovani građani našeg društva nemaju, i u okviru važećih zakona, prava da budu tretirani na način koji to upravo zakoni i predviđaju? Kako je moguće da bivši direktor urbanizma Dimitrije Račićević bude optužen za izdavanje dozvola u jednom procesu pred sudom, i da sa druge strane bude optužen za neizdavanje dozvola pred istim tim sudom? Postoji još puno drugih pitanja. Verujući u pravdu, insitiraćemo na njoj. Strpljivo. Na ovu i druge teme ću uskoro govoriti baš kao što sam i obećao", istakao je Jevtić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija